Σεισμός στην Κατάνια: Στους 28 οι τραυματίες - Φόβοι για νέο «χτύπημα» μέσα στη νύχτα

Σεισμός στην Κατάνια: Στους 28 οι τραυματίες - Φόβοι για νέο «χτύπημα» μέσα στη νύχτα

Δεύτερη νύχτα για τους κατοίκους στα αυτοκίνητά τους - Σε επιφυλακή οι ιταλικές αρχές - Η Αίτνα από «γιγαντιαίο καλό» έγινε «εφιάλτης» - Πολλά σπίτια γκρεμισμένα από τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

catania_seismos_arthro
Στους 28 ανέρχονται οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Κατάνης, στη Σικελία της Ιταλίας. Στην περιοχή επικρατεί τρόμος, καθώς οι φόβοι για νέο σεισμέο στη διάρκεια της νύχτας κάθε άλλο παρά έχουν εκλείψει.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει νέες δονήσεις, οι οποίες συνδέονται με τη δραστηριότητα του ηφαιστείου της Αίτνας.

Συνολικά, υπέστησαν ζημιές δεκαπέντε ιδιωτικές κατοικίες και τέσσερις εκκλησίες. Δέκα άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο από των πρώτων βοηθειών και άλλοι 18 μετέβησαν σε κέντρα παροχής ιατρικής φροντίδας με δικά τους μέσα. Κανένας από τους τραυματίες δεν είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, πρόκειται να επισκεφθεί αύριο την ευρύτερη περιοχή της Κατάνης, ενώ ο γραμματέας της Λέγκα και υπουργός εσωτερικών Ματτέο Σαλβίνι ευχαρίστησε, μέσω διαδικτύου, τους εκατό και πλέον πυροσβέστες που κινητοποιήθηκαν από την περασμένη νύχτα.

Το χρονικό του σεισμού - Εικόνες καταστροφής

Ο σεισμός στην Κατάνια ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στις 3:19 τα ξημερώματα της Τετάρτης με το εστιακό βάθος να υπολογίζεται στο 1χλμ,,ενώ η διάρκειά του ήταν περίπου πέντε δευτερόλεπτα.

Όπως μεταδίδουν ιταλικά ΜΜΕ από την δόνηση που σχετίζεται με την ενεργοποίηση της Αίτνας έχουν καταρρεύσει κτήρια ενώ ο τελευταίος απολογισμός κάνει λόγο για 10 τραυματίες με πιο σοβαρά έναν 80χρονο που υπέστη διάσειση.

Κλείσιμο
Φωτογραφίες δείχνουν τις ζημιές που έχει υποστεί ο ναός της της Σάντα Μαρία ντελ Καρμέλο που βρίσκειται κοντά στο επίκεντρο της δόνησης.



Παράλληλα έχει κλείσει ένα τμήμα του αυτοκινητοδρόμου Α18 μετά από κατολίσθηση που προκάλεσε ο σεισμός.

Στην περιοχή Φίερι κατέρρευσε κτήριο με αποτέλεσμα να χρειαστεί ο απεγκλωβισμός δύο ανθρώπων. «Ζούμε απο θαύμα» δήλωσαν κάτοικοι της περιοχής. Οι αρχές έχουν επιστρατεύσει σχολεία και κλειστά γήπεδα για να στεγάσουν όσους δεν μπορούν ή δεν θέλουν, λόγω φόβου, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης