Μέλος της βουλής των Λόρδων: Με το Brexit η γενιά μου πρόδωσε τους νέους της Βρετανίας

Μέλος της βουλής των Λόρδων: Με το Brexit η γενιά μου πρόδωσε τους νέους της Βρετανίας

«Ενώ το 70% των νέων μας θέλει να μείνει στην Ευρώπη, η επιθυμία τους δεν λαμβάνεται υπόψη από το 70% των ηλικιωμένων που θέλουν το Brexit» εξηγεί ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός και εμβληματική φιγούρα των Τόρις, Λόρδος Χέζελταϊν - «Οι νέοι δεν θα μας συγχωρήσουν ποτέ»  προειδοποιεί

lordos
Θλιβερή εξέλιξη και προδοσία εις βάρος των νέων της Βρετανίας χαρακτήρισε το Brexit o Λόρδος Μάικλ Χέζελταϊν, μιλώντας στο τελευταίο επεισόδιο του podcast «Ways To Change The World».

Ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός από το 1995-1997 και ισόβιο μέλος της Βουλής των Λόρδων με το Συντηρητικό Κόμμα, δεν σταματά να μιλά το τελευταίο διάστημα για την ανάγκη διεξαγωγής ενός δεύτερου δημοψηφίσματος, αφού θεωρεί τεράστιο λάθος την έξοδο της χώρας του από την ΕΕ.

«Είναι πραγματικό φρικτό που, ενώ το 70% των νέων μας θέλει να μείνει στην Ευρώπη, η επιθυμία τους δεν λαμβάνεται υπόψη από το 70% των ηλικιωμένων ανθρώπων που θέλουν το Brexit. Το συμφέρον αυτής της χώρας προφανώς εξαρτάται από την παρουσία μας στην καρδιά της Ευρώπης. Όλα όσα λέγονται περί ανάκτησης της ισχύος και της εθνικής κυριαρχίας μας είναι απλά σλόγκαν, δεν έχουν σχέση με τον πραγματικό κόσμο στον οποίο ζούμε. Αν και υπάρχουν κάποιοι πολύ θαρραλέοι Συντηρητικοί που υποστηρίζουν τα πιστεύω τους γενικά το κόμμα είναι χωρισμένο σε δύο στρατόπεδα», ανέφερε μεταξύ άλλων η εμβληματική φιγούρα των Τόρις.

Όπως επισημαίνει ο Λόρδος Χέζελταϊν, οι Brexiteers έχουν εμμονή με το παρελθόν, όμως οι ψευδαισθήσεις τους για τον ρόλο μιας μέτριας οικονομίας, όπως είναι της Βρετανίας, στον κόσμο του αύριο είναι επικίνδυνες, αφού παραβλέπουν τις επιθυμίες των γενεών που θα ζήσουν σε αυτόν τον κόσμο.

Ερωτηθείς πώς θα αισθανθεί αν τελικά υλοποιηθεί το Brexit, ο Λόρδος Χέζελταϊν απάντησε ότι θα νιώσει θλίψη, «επειδή η γενιά του πρόδωσε τη νέα γενιά» και απαρνήθηκε τον ιστορικό ρόλο της Βρετανίας στο επίκεντρο της Ευρώπης. «Παραχωρήσαμε την δύναμή μας, δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό», είπε ο συντηρητικός πολιτικός.



Μιλώντας στον Guardian πριν από λίγες μέρες, ο Χέζελταϊν είχε πει ότι η νέα γενιά των Βρετανών δεν θα συγχωρέσει ποτέ την δική του, εκτός αν συμβεί κάτι που να αποτρέψει το τεράστιο λάθος που λέγεται Brexit.

Υπενθυμίζεται ότι πέρσι, η κομματική απειθαρχία και η ψήφος ενάντια στο ίδιο του το κόμμα, στοίχισε ακριβά στον 85χρονο πολιτικό. Ο Χέζελταϊν απαλλάχθηκε από τα καθήκοντα του συμβούλου της κυβέρνησης, αφού υποστήριξε τροπολογία του νομοσχεδίου για το Brexit, η οποία προέβλεπε ότι η τελική συμφωνία για την έξοδο από την Ε.Ε. πρέπει να τεθεί σε κοινοβουλευτική ψηφοφορία, πριν συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η Βουλή των Λόρδων έδωσε τον τελευταίο λόγο των διαπραγματεύσεων στους βουλευτές, αγνοώντας τις εκκλήσεις της κυβέρνησης της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι να μην τεθούν νέα εμπόδια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης