Δημοψήφισμα στην Ελβετία: «Όχι» στις... «αγελάδες με κέρατα»

cows_switz

Το 54,72% ψήφισε κατά της πρότασης του κτηνοτρόφου Αρμίν Καπάουλ, με τον οποίο, ωστόσο, συμφώνησε το υπόλοιπο 45,28%

Οι Ελβετοί επέλεξαν σήμερα να πούνε «όχι» στο δημοψήφισμα, το οποίο διεξήχθη έπειτα από την πρωτοβουλία ενός πολίτη και στόχευε στο να δοθούν επιχορηγήσεις στους κτηνοτρόφους που αποφασίζουν να μην κόψουν τα κέρατα στα ζώα τους.

Το κείμενο, με τίτλο «αγελάδες με κέρατα», τέθηκε προς έγκριση ενώπιον των ψηφοφόρων της Ελβετικής Συνομοσπονδίας έπειτα από πρωτοβουλία ενός κτηνοτρόφου, του Αρμίν Καπάουλ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τις 100.000 υπογραφές που απαιτούνταν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ωστόσο, βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, το 45,28% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της πρότασής του.

«Δεν πρόκειται για μια πικρή ήττα» σχολίασε ο ίδιος στην εφημερίδα RTS. «Ευαισθητοποίησα τους ανθρώπους στο θέμα του βασανισμού των ζώων και έβαλα τις αγελάδες στην καρδιά τους» δήλωσε ο κτηνοτρόφος, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει τη μάχη του υπέρ των ζώων.

Παραδόξως, οι ελβετικές πόλεις ψήφισαν σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της πρωτοβουλίας του σε σύγκριση με τις αγροτικές περιοχές.

«Στις πόλεις, έχουν ακόμη καρδιά, στην εξοχή, το μόνο που σκέφτονται είναι τα χρήματα» σημείωσε ο Καπάουλ.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Αυτά είναι παλιά

Τώρα Ελβετία τέλος για ολα

Magdalena

Πάρκινγκ ξε πάρκινγκ εχουν τις καλύτερες υπηρεσίες κ προϊόντα σε όλο τον κόσμο κ κτηνοτρόφοι γίνονται κ γεωργοί σε αντίθεση με τον ελληνα που θέλει δημόσιο κ σε ολους τους τομείς θριαμβευουν κ το σημαντικότερο για όλα κάνουν δημοψήφισμα ο λαος αποφασίζει στην ουσία για τα πάντα μια χώρα υπόδειγμα

Ε βέβαια..

Όταν είσαι το παγκόσμιο πάρκινγκ του μαύρου χρήματος..με κάτι τέτοια ασχολούνται οι πολίτες.Ετσι,για να περνάει η ώρα καί να μη βαριομαστε.Για τα έξοδα μας φροντίζει ο Παπαντωνίου..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pasinian

Ο 43χρονος Νικόλ Πασινιάν, πρώην δημοσιογράφος, ανέβηκε στην εξουσία τον περασμένο Μάιο έπειτα από ειρηνικές διαδηλώσεις που γίνονταν για εβδομάδες στους δρόμους της Αρμενίας κατά της κυβερνώσας ελίτ

models01

Η Μεξικανή Vanessa Ponce de Leon, 26 ετών, έχει σπουδάσει Διοίκηση Διεθνών Επιχειρήσεων και εργάζεται εθελοντικά στην οργάνωση «Migrantes en el Camino», βοηθώντας άτομα που πλήττονται από την μεταναστευτική κρίση στη Νότια Αμερική

macron

Ο Γάλλος πρόεδρος θα ανακοινώσει μέτρα για την αγοραστική δύναμη και τη φορολογική δικαιοσύνη - Νέο «ραντεβού» για δυναμικές κινητοποιήσεις προγραμματίζουν για το προσεχές Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, τα «κίτρινα γιλέκα» στη σελίδα τους στο Facebook

russia-anti-missile

«Οι ρωσικές εταιρίες (όπλων) γνώρισαν μια σημαντική ανάπτυξη των πωλήσεών τους από το 2011», επισημαίνει ο ερευνητής Σίμον Βέζεμαν σε ανακοίνωση του Διεθνούς Ινστιτούτου Μελετών για την Ειρήνη της Στοκχόλμης (SIPRI)