Τραγωδία στην Τανζανία: Στους 224 οι νεκροί από την ανατροπή του φεριμπότ

tanz

Ο άντρας που διασώθηκε το Σάββατο ήταν ένας από τους μηχανικούς του πλοίου, ο οποίος πρόλαβε και ασφάλισε την πόρτα του μηχανοστασίου, πριν ανατραπεί το φεριμπότ

Για τη μεγαλύτερη ναυτική τραγωδία των τελευταίων δεκαετιών κάνει λόγο η κυβέρνηση της Τανζανίας, καθώς ο αριθμός των νεκρών από την ανατροπή του φεριμπότ στη λίμνη Βικτόρια, αυξήθηκε στους 224, την ίδια στιγμή που οι διασώστες εκφράζουν την εκτίμηση ότι είναι αδύνατον να εντοπιστούν άλλοι διασωθέντες.

Το Σάββατο βρέθηκε ένας από τους ναυαγούς ζωντανός, δύο ημέρες μετά την τραγωδία που εξελίχθηκε στα νερά της μεγάλης λίμνης, κοντά στο νησί Ukerewe. Ο άντρας είχε καταφέρει να βρει σημείο όπου υπήρχε αέρας και άντεξε όλο αυτό το διάστημα, χτυπώντας συνεχώς την ξύλινη επιφάνεια, έως ότου γίνει αντιληπτός από τα συνεργεία διάσωσης. Όπως έγινε γνωστό σήμερα, ο διασωθέντας ήταν ένας από τους μηχανικούς του πλοίου, ο οποίος πρόλαβε και ασφάλισε την πόρτα στο μηχανοστάσιο και δεν επέτρεψε να κατακλυστεί ο χώρος από νερό.

Η λίστα των νεκρών δεν αποκλείεται να μεγαλώσει, ωστόσο όλα δείχνουν ότι η επιχείρηση διάσωσης σταματά και η προσοχή των αρμοδίων στρέφεται πλέον στην αναγνώριση των θυμάτων και στην καταμέτρηση όσων επέβαιναν στο φεριμπότ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

angelamerkel0

Ο διάχυτος «σωματικός τρόμος» της Γερμανίδας καγκελάριου χαρακτηρίζεται από μερίδα του ιατρικού κόσμου ως «μη ειδικό νευρολογικό εύρημα» - Άλλοι επαγγελματίες υγείας εκτιμούν πως μοιάζει με κρίση τύπου νόσου Πάρκινσον, λόγω της έντασης και της διάρκειας του τρόμου που την κατέλαβε - Τα σενάρια της σωματικής αδυναμίας και της υψηλής θερμοκρασίας

1