Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο «αδειάζει» την Ουγγαρία και με την ψήφο της ΝΔ κατά του Όρμπαν

orban_arthro

Από τον Γιούνκερ και τον Κουρτς, μέχρι την Μέρκελ και τον Μητσοτάκη, η ευρωπαϊκή κεντροδεξιά εγκαταλείπει την «πιο διεφθαρμένη κυβέρνηση της ΕΕ», όπως χαρακτήρισαν πολλοί Ευρωβουλευτές τη «Βουδαπέστη»

Αντιμέτωπος με την εφαρμογή των διατάξεων που αναφέρονται στο άρθρο 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση το οποίο προβλέπει ακόμα και αναστολή του δικαιώματος ψήφου της χώρας του στο Συμβούλιο της ΕΕ, βρίσκεται ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν μετά την πρωτοφανή διαμάχη του με τους περισσότερους Ευρωβουλευτές στο Στρασβούργο. Μια διαμάχη που «πατάει» σε υποθέσεις διαφθοράς με ευρωπαϊκά κονδύλια που βαρύνουν τον ίδιο και στελέχη της οικογένειάς του καθώς και στενούς του συνεργάτες, στον «σεβασμό του κράτους Δικαίου» στη χώρα του και τον πλήρη έλεγχο της Δικαιοσύνης και των Μέσων Ενημέρωσης που έχει θεσμοθετήσει μέσω συνταγματικών αναθεωρήσεων.

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας ταξίδεψε στην έδρα του δεύτερου νομοθετικού οργάνου της Ένωσης, ήτοι του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο με ένα διπλό σχέδιο. Πρώτον να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους Ευρωβουλευτές αντίπαλων πολιτικών ομάδων να καταψηφίσουν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 και δεύτερον να διασπάσει την ενότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, της μεγαλύτερης πολιτικής ομάδας του ΕΚ, μέλος του οποίου είναι και το «Fidesz», το κόμμα του Ούγγρου πρωθυπουργού.

Ο Βίκτορ Όρμπαν απέτυχε παταγωδώς και στις δύο του προσπάθειες. Σήμερα, Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου η Ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο αναμένεται να κινήσει τις διαδικασίες εφαρμογής των διατάξεων του άρθρου 7, που προς το παρόν έχουν εφαρμοστεί στην πράξη μία ακόμα φορά, απέναντι στην Πολωνία.

Οι περισσότερες πολιτικές ομάδες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, από τους Φιλελευθέρους Δημοκράτες, τους Σοσιαλδημοκράτες, την Αριστερά και τους Πράσινους, είχαν εξ αρχής ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στην Ουγγαρία, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα εμφανιζόταν διαιρεμένο. Ωστόσο η τοποθέτηση του κ. Όρμπαν στην Ολομέλεια του Σώματος, όπου απέφυγε να απαντήσει στις κατηγορίες για διασπάθιση ευρωπαϊκών κονδυλίων υποστηρίζοντας ότι η ΕΕ τον «τιμωρεί» για την άρνησή του να δεχθεί έστω και έναν μόνο πρόσφυγα από την Ελλάδα και την Ιταλία, προκάλεσαν την οργή στελεχών της ίδιας της πολιτικής του ομάδας.

Τόσο ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν - Κλοντ Γιούνκερ ο οποίος εξελέγη με το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, όσο και ο Καγκελάριος της Αυστρίας Ζεμπάστιαν Κουρτς η χώρα του οποίου ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν και στέλεχος των συντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών της Βαυαρίας Μάνφερντ Βέμπερ, «άδειασαν» τον Βίκτορ Όρμπαν. Στο ίδιο πνεύμα και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κάλεσε τους Ευρωβουλευτές του κόμματός του να υπερψηφίσουν την εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 7 κατά της κυβέρνησης Όρμπαν.

Μια πρωτοφανής συνεδρίαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου έλαβε χώρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο μια πρωτοφανούς έντασης συνεδρίαση. Ο πρωθυπουργός τη Ουγγαρίας, ο οποίος ελέγχεται από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) για διασπάθιση εκατομμυρίων ευρώ από τον ίδιον και στελέχη της κυβέρνησης του - χρήματα που καταβάλουν οι Ευρωπαίοι πολίτες και αντιστοιχούν στο 4,4% του ΑΕΠ της χώρας του- αποφάσισε να κατηγορήσει συλλήβδην τα ευρωπαϊκά όργανα με το σαθρό επιχείρημα ότι επιθυμούν να τιμωρήσουν την Ουγγαρία για την άρνησή της να δεχθεί έστω και έναν πρόσφυγα από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Το ΕΛΚ γυρίζει την πλάτη στον Όρμπαν

Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο οποίο συμμετέχει το κυβερνών κόμμα του πρωθυπουργού της Ουγγαρίας είναι το μεγαλύτερο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, «ελέγχοντας» 218 Ευρωβουλευτές σε σύνολο 751. Μέχρι σήμερα οι ηγέτες του ΕΛΚ έκαναν τα «στραβά μάτια» στις «αποκλίσεις» του Βίκτορ Όρμπαν με σκοπό να διατηρήσουν την ενότητα της πολιτικής τους ομάδας με το σκεπτικό ότι είναι καλύτερο να «κρατήσουμε στην οικογένεια τον Όρμπαν για να ελέγχουμε και να περιορίζουμε τις υπερβολές του».

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr το βράδυ της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου, υπήρξε συνάντηση κορυφαίων στελεχών του ΕΛΚ στο Στρασβούργο αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει η πολιτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι μέχρι τώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για «άδειασμα» του Βίκτορ Όρμπαν που θα μπορούσε να ληφθεί στις 19 Σεπτεμβρίου, στη σύνοδο κορυφής του ΕΛΚ στο Σάλτσμπουργκ της Αυστρίας

Χωρίς το ΕΛΚ ο Βίκτορ Όρμπαν μπορεί να ελπίζει μόνο στις ψήφους των αντιευρωπαϊκών μελών του ΕΚ, είτε προέρχονται από την πολιτική αρένα της Μαρίν Λεπεν, είτε του Νάιτζελ Φαράζ, είτε της Χρυσής Αυγής και του Ζαν - Λικ Μελανσόν.

ΣΧΟΛΙΑ (99)

ΑΜΑ ΤΟ ΠΕ ΤΟ ΕΛΚ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ ΟΚ...

ΕΤΣΙ ΘΑ ΝΑΙ! ΑΦΟΥ ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ Η ΕΛΚ! ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΗΓΕΤΕΣ... ΤΩΡΑ ΑΜΑ ΧΡΩΣΤΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ 200.000.000 ΤΙ ΕΓΙΝΕ? ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ. ΚΑΤΙ ΟΡΜΠΑΝ ΚΑΙ ΣΑΛΒΙΝΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΔΕΚΤΟΙ. ΜΟΝΟ ΛΑΘΡΟ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΡΑΓΚΑ ΑΠΟ ΜΠΑΜΠΑ ΣΟΡΟΣ. ΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΠΕΣ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΛΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΙΝΑΙ!

Μουτσοτακης

ωραία δεξιά ρητορική και άρθρο. Για τον Βορίδη, Γεωργιάδη κ.λ.π ο κούλης και η εφημερίδα σας μουγκα

Πορδευτικα μυαλα σαλατα

Καποιο βλαμενοι η ΝΔκρατες η 'αντιρατσιστες' μας λενε οτι ταχα κυνηγουν τον Ορμπαν διοτι εχει κανει οικονομικα σκανδαλα και δεν ειναι το θεμα οτι αντιστεκεται σθεναρα στους αθλιους που πανε να κανουν την Ευρωπη σαλατα. Μονο αν ειχατε ακουσει ττην ομιλια του κυριου κατηγορου του του 'φειλελευθερου' Φερχοφσταντ θα ακουγατε οτι δεν ειπε λεξη για οικονομικα αλλα επιτεθηκε κατα του Ορμπαν διοτι τολμα να αντιστεκεται στα σχεδια του Σορος και των υπαλληλων του στην ΕΕ Βεβαια ενας απο αυτους μαθαμε για τα καλα οτι ειναι ο επομενος συνεταιρος του Τσιπρα ο Κουλης ΥΓ Ο Ορμπαν σαν υποστηρικτης των τσαρλατανων των Σκοπιων δεν ειναι ακριβως σαν ατομο φιλος της Ελλαδας. Και δεν τα γραφω αυτα να τον στηριξω σαν ατομο αλλα κυριως να το στηριξω στο μερος της πολιτικης που υπαρσπιζεται την Ευρωπη των Εθνων. Αλλωστε και ο Κουλης που τον κατηγορει και θα τον καταψηφισει δεν το κανει διοτι στηριξε τον Ζαεφ!

ΝΔ reloaded

Οι κλέφτες δεν έχουν καμιά θέση στην ΕΕ. Η Ελλάδα έχει υποφέρει από αυτούς και η ΝΔ έπρεπε οπωσδήποτε να το ξεκαθαρίσει. Λόγω των κλεφτών έχουμε την κρίση. Ο Όρμπαν όπως όλοι οι κλέφτες είναι πρώτος στις δικαιολογίες.

Τί σχέση έχουν οι πρόσφυγες;

Αφού η ΕΕ επιτίθεται στον Όρμπαν λόγω των προσφύγων, τότε γιατί δεν επιτίθεται και στους Τσέχους και όλους τους υπόλοιπους ανατολικοευρωπαίους που κάνουν ακριβώς το ίδιο; Μήπως γιατί εκείνοι σέβονται τη δημοκρατία τους και δεν κλέβουν το δημόσιο ταμείο; Παρακαλώ ας μου απαντήσει κάποιος ψυχασθενής ψεκασμένος ή κάποιος κομπλεξικός ναζιστής.

τράβα να βοσκήσεις

το πρόβλημα , το μεγαλύτερο για την ΕΕ , ήταν το μπανάρισμα του Σόρος και οι νόμοι κατά των λαθροΜΚΟ που πέρασε η Ουγγρική κυβέρνηση. Αυτά ενοχλούν περισσότερο από τα κλειστά σύνορα που έβαλαν και τα Σκόπια όμως ο Κυριακούλης τα θέλει στην ΕΕ φυσικά με εντολή του αφεντικού-Μέρκελ. Άρπα τώρα το χαστούκι αναιδέστατε, αστοιχείωτε και τράβα στην Κουμουνδούρου να βοσκήσεις το σανό που έστειλε ο μπαρμπα-Σόρος πεσκέσι. Φύλαξε λίγο και για τον Κούλη.

Αρχιλαμόγιο, Βουδαπέστη

Εμπρός όλοι μαζί να υπερασπιστούμε το δικαίωμα του 0ρμπαν να κλέβει τη χώρα του, να τρώει τα κονδύλια της ΕΕ, να καταργεί την ελευθερία του τύπου και το Κράτος δικαίου προκειμένου να μείνει για πάντα στην εξουσία. Και αν σας πούνε τίποτε, πέστε ότι η ΕΕ μας πολεμάει επειδή είμαστε ενάντια στη λαθρομετανάστευση. Είναι τόσο κορόιδα που θα σας πιστέψουν.

Μόνο οι χρυσαυγίτες στηρίζουν τον ανθέλληνα

Γι'αυτό δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν ούτε στα ασανσέρ των πολυκατοικιών τους οι λαθρέλληνες.

Σαλάτα Ουγγαρέζα!

Πολύ φασαρία για ένα [...] νεοναζί ουγγαράκι... Όπως και τα 5 κλούβια χρυσαύγουλα του Ελλαδιστάν που κάνουν πολύ θόρυβο. Τον πετάμε έξω από την Ε.Ε. και παπάλα. Nothing to see here, πάμε παρακάτω.

ε ναι

φοβήθηκες μην πάθει τίποτα ο αιμοδιψής Σόρος με το μαρκάρισμα που του έκανε ο Ορμπάν και μετά ποιός θα σε τάιζε ; Τράβα κατά Γερμανία,εκεί πάει και ο Σόρος στην προστασία στης Μέρκελ που σου έχει ρίξει κάμποσα μανίκια μέχρι τώρα. Κια που 'σαι τέλη Σεπτεμβρίου μην ξεχάσεις την δόση ΕΝΦΙΑ για την Μέρκελ...

Β52

Ο Όρμπαν είναι λαϊκιστής που κατηγορείται για φίμωση του τύπου, οικογενειοκρατία και για οικονομική διαφθορά. Είναι δηλαδή ένας δεξιός Ανδρέας Παπανδρέου. Αν οι κατηγορίες ευσταθούν, καλά του κάνουν.

περίμενε να σε σώσουν...

θυμάμαι πρίν από καιρό σε μια εκπομπή στην ΕΤ 1, είχαν στολιστεί και μαζευτεί όλες οι χαζογατούλες εκπρόσωποι των κομμάτων πλήν της χ.α. Ολες κλαίγανε με μαύρο δάκρυ για τους μετανάστες, τους πρόσφυγες και τους λαθρομετανάστες. Ολες συμφωνούσαν η ελλάδα να έχει πάντοτε ανοιχτή την αγκαλιά της, δηλαδή να τους υποδέχεται, να τους παραλαμβάνει και να τους ταϊζει όλους . Ως αναφορά τους έλληνες και τα ελληνόπουλα τσιμουδιά...... όλες τους μόκο και νεκρική σιωπή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

anteto

Σαρώνει και φέτος o δικός μας Γιάννης. Βέβαια ο σταρ του NBA, εδώ και λίγους μήνες έχει βρεί τη δική του… ανεβάστρα. Αυτή που καθημερινά του ανεβάζει την αυτοπεπίθυση αλλά συνάμα και τον χαλαρώνει…