Ευρωβουλευτές κατά Ορμπάν: Αποφασίζουν να άρουν το δικαίωμα ψήφου της Ουγγαρίας στην ΕΕ!

oirban

Σήμερα η ομιλία Ορμπάν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - Αύριο οι ευρωβουλευτές αποφασίζουν για την ενεργοποίηση του άρθρου 7 κατά της Ουγγαρίας - Αν υπερψηφιστεί ο Ορμπάν θα χάσει το δικαίωμα ψήφου στις συνεδριάσεις Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κάτι που στο παρελθόν συνέβη μόνο μια φορά, εναντίον της Πολωνίας

Μια αποφασιστική ψηφοφορία για την Ευρωπαϊκή Ένωση και ένα κράτος- μέλος της, την Ουγγαρία, πρόκειται να διεξαχθεί την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου, αναφορικά με το «σεβασμό του κράτους Δικαίου», μια διαδικασία που υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμα και στην αναστολή του δικαιώματος ψήφου της χώρας στο Συμβούλιο της ΕΕ. Πρόκειται για το άρθρο 7 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ενεργοποίηση των διατάξεων του οποίου θα συζητήσει η ολομέλεια του ΕΚ στο Στρασβούργο.

Το απόγευμα της Τρίτης 11 Σεπτεμβρίου, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν θα βρεθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου θα απευθυνθεί στην ολομέλεια του Σώματος είτε για να πείσει τους ευρωβουλευτές να μην «πατήσουν τη σκανδάλη» ενεργοποιώντας τις διατάξεις του άρθρου 7, είτε για να υπερασπιστεί μέχρι τελείας τις πολιτικές που εφαρμόζει στη χώρα του, με άμεσο κίνδυνο να προκληθεί εσωκομματικός «πόλεμος» στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

Τι προβλέπει το άρθρο 7 της Συνθήκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης;

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ανέθεσε στα τέλη του 2017 στην ευρωβουλευτή της πολιτικής ομάδας των Πρασίνων Γιούντιθ Σαργκεντίνι από την Ολλανδία, να συντάξει μια έκθεση αναφορικά με το κράτος δικαίου στην Ουγγαρία. Η εν λόγω έκεθση κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι από το 2010 μέχρι σήμερα, ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Όρμπαν παραβιάζει τις «αρχές της ελευθερίας, της δημοκρατίας, του σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών και του κράτους δικαίου», όπως αυτές αναφέρονται στο άρθρο 6 της Συνθήκης της ΕΕ. Ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγορείται ότι έχει καταφέρει να επιβάλει μέσω συνταγματικής αναθεώρησης μια σειρά μέτρων που αποκλείουν τον θεσμικό έλεγχο στην κυβέρνησή του, περιορίζοντας την εξουσία του Συνταγματικού Δικαστηρίου, ελέγχοντας εμμέσως και αμέσως τα Μέσα Ενημέρωσης και συντηρώντας έναν κρατικό μηχανισμό που λειτουργεί μόνο για την πολιτική επιβίωση του ίδιου.

Επίσης η συγκεκριμένη έκθεση αναφέρει ότι η κυβέρνηση Όρμπαν δεν έχει δείξει την «αλληλεγγύη», που προβλέπεται επίσης από τη Συνθήκη, απέναντι στην Ελλάδα και την Ιταλία αρνούμενη να δεχθεί έστω και έναν πρόσφυγα στο έδαφός της, ενώ κάνει λόγο και για τις επιθέσεις σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα που χαρακτηρίζονται από την ουγγρική κυβέρνηση ως «όργανα του Τζορτζ Σόρος».

Ωστόσο ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης Ζόλταν Κόβατς ο οποίος βρέθηκε στις Βρυξέλλες χαρακτήρισε τα συμπεράσματα της έκθεσης Σαργκεντίνι ως «κυνήγι μαγισσών», που «στηρίζονται σε ανακρίβειες και σφάλματα».

Το άρθρο 7 της Συνθήκης μπορεί να ενεργοποιηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πλειονοψηφία δύο τρίτων των ψηφισάντων Ευρωβουλευτών. Προς το παρόν τα κόμματα της Αριστεράς, οι Σοσιαλδημοκράτες και οι Φιλελεύθεροι υποστηρίζουν τα συμπεράσματα της έκθεσης Σαργκεντίνι, ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, το μεγαλύτερο του ΕΚ εμφανίζεται διχασμένο.

Σε περίπτωση που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπερψηφίσει την ενεργοποίηση των διατάξεων του άρθρου 7, το Συμβούλιο της ΕΕ (ήτοι τα κράτη – μέλη) αποφασίζει με πλειονοψηφία τεσσάρων πέμπτων την έναρξη διαδικασιών ώστε να επιβεβαιώσει ότι το εν λόγω κράτος-μέλος παραβιάζει τις αρχές που μνημονεύονται στο άρθρο 6 παράγραφος 1, και να του απευθύνει κατάλληλες συστάσεις. Το Συμβούλιο, προτού προβεί στη διαπίστωση αυτή, ακούει το εν λόγω κράτος μέλος και δύναται, αποφασίζοντας με την ίδια διαδικασία, να ζητήσει από ανεξάρτητες προσωπικότητες να υποβάλουν εντός εύλογης προθεσμίας έκθεση για την κατάσταση στο εν λόγω κράτος - μέλος

Στη συνέχεια, το Συμβούλιο, συνερχόμενο υπό τη σύνθεση αρχηγών κρατών ή κυβερνήσεων, αποφασίζοντας ομόφωνα μετά από πρόταση του ενός τρίτου των κρατών μελών ή της Ευρωπαικής Επιτροπής και αφού λάβει τη σύμφωνη γνώμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δύναται να διαπιστώσει την ύπαρξη σοβαρής και διαρκούς παραβίασης από κράτος μέλος αρχών που μνημονεύονται στην παράγραφο 1 του άρθρου 6, αφού καλέσει την κυβέρνηση του εν λόγω κράτους μέλους να υποβάλει τις παρατηρήσεις της. Εφόσον γίνει η διαπίστωση, το Συμβούλιο δύναται να αποφασίσει, με ειδική πλειοψηφία, την αναστολή ορισμένων δικαιωμάτων, όπως του δικαιώματος ψήφου στο Συμβούλιο της ΕΕ, έναν εικονικό αποκλεισμό από το «ευρωπαϊκό παιχνίδι».

Μέχρι σήμερα το άρθρο 7, η «πυρηνική βόμβα της Συνθήκης της ΕΕ» όπως αποκαλείται, έχει ενεργοποιηθεί μία μόλις φορά, στα τέλη του 2017 για την Πολωνία.

Σε κίνδυνο ενότητα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Τον περασμένο Απρίλιο, ο υπουργός Εξωτερικών της Ουγγαρίας Πίτερ Σιγιαρτό, δίνοντας το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει ο πρωθυπουργός Όρμπαν, όχι μόνο δεν έκανε πίσω απέναντι στις απειλές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου αλλά αντίθετα κατηγόρησε τα μέλη της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωκοινοβουλίου ότι έχουν στήσει μια δίκη, χαρακτηρίζοντας την έκθεση ως «μια συλλογή από ψεύδη». Σύμφωνα με τον ίδιο «η Ουγγαρία θα συνεχίσει να υπερασπίζεται την ευρωπαϊκή ιστορία και τον ευρωπαϊκό πολιτισμό και όχι τις πολιτικές του Τζορτζ Σόρος». Μια τοποθέτηση που προκάλεσε την έντονη αντίδραση ακόμα και σε στελέχη του ΕΛΚ, ανοίγοντας τη συζήτηση για μια χώρα, την Ουγγαρία, όπου λαμβ΄΄ανει το 4,4% του ΑΕΠ της από την ΕΕ, αλλά αρνείται να εφαρμόσει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη συμμετοχή της σε αυτήν.

Η ψηφοφορία στο ΕΚ θα θέσει σε δοκιμασία το ΕΛΚ οκτώ περίπου μήνες πριν τις Ευρωπαϊκές Εκλογές του 2019, φέρνοντας στην επιφάνεια τις διαφορετικές προσεγγίσεις του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν- Κλοντ Γιούνκερ και του Καγκελάριου της Αυστρίας Ζεμπάστιαν Κουρτς ο οποίος ασκεί την εξάμηνη προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ και τον Βίκτορ 'Ορμαπν που σφυρηλατεί μια ειδική σχέση με τον ακροδεξιό υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σλαβίνι.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Γερμανοφασιστική ΕΕ

Θα πρέπει να είναι τιμή για τον Όρμπαν να τον κατηγορεί η ΕΕ της Μέρκελ, του Τσίπρα, του Μητσοτάκη και των λοιπόν πολιτικών των ανοιχτών συνόρων.

α2

Εχει κι ο Μαδουρος σειρά. Ο Βενιζέλος τον κατηγορει για εσχατη προδοσια με την εννοια του ειδ. αρθρου περι Νοσφησης Δικαστικής Εξουσίας. Οι ευρωπαίοι θα φρίξουν όταν μαθουν τις θεσμικές και φορολογικές Φρικαλεότητες της Α φοράς Αριστεράς. Και τον διχαστικό λόγο που ΔΕΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΟΥΤΕ Ο ΟΡΜΠΑΝ.

Λείπει η αλεπού από το παζάρι;

Ήδη ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ψηφίσει ΚΑΤΑ της Ουγγαρίας.

Ουυυυυυστ ......

...αναφορικά με το «σεβασμό του κράτους Δικαίου»... Καταπλησομαι απο την ασυναγωνιστη δημοκρατια των ευρωπαιων...κανενας δεν δικαιουται να εχει διαφορετικη αποψη σε καποιο θεμα... οτι πει το συμβουλιο της Ευρωπαικης ενωσης καθισταται υποχρεωτικως εφαρμοσιμο.. Ζητω η χουντα των ευρω-ελιτ!

Αχαχαχα

Αυτά τα σχόλια δείχνουν το μέσο επίπεδο μόρφωσης των νεοελλήνων, κάνεις δεν διάβασε ολόκληρο το άρθρο και όλοι νομίζουν πως έχει να κάνει μόνο με τους λαθρομετανάστες, από τους μασόνους και τους Εβραίους νέφελιμ πήγαμε στα τσιράκια του Σόρος

Totenkopf

Εσύ ρε ντενεκε που κατάλαβες δηλαδή το άρθρο τι λες,οτί θα πρέπει να συμφωνησει ο ορμπαν στις υποδείξεις των ευρωελιτ για το πως θα διοικησει το κράτος του;

Νικος

Ελα μωρε βρήκατε ένα αρθράκι απο την Tribune και το αναδημοσιεύσατε. Ποιό Αμερικανιά πεθαίνεις.

Ευρωλιγούρης

Τι επίπεδο οι ευρωβουλευτές ε; Εκπρόσωποι της δημοκρατίας; Αν κάποιος διαφωνεί του αφαιρείται το δικαίωμα ψήφου. Είναι πολλές οι χορηγίες της open society.

Seahawk

Οι "δημοκρατικες και προοδευτικες" δυναμεις του ευρωκυνοβουλιου σε δραση. Μπροσταρα η Κουνεβα - χθες βρηκε για πρωτη φορα την πορτα εισοδου της ευρωβολης και μπηκε μεσα να δει πως ειναι και να δικαιολογησει το 20χιλιαρο που τσεπωνει καθε μηνα.

Ο.Ε

Συνέλληνα, αυτή η βουλγάρα που κατόρθωσε να βρει, με μέσον των ανθελλήνων τσυριζαίων, δουλειά ως καθαρίστρια, ανέδειξε τεχνηέντως το προσωπικό της ερωτικό πρόβλημα ως πρόβλημα όλης τής χώρας μας και με το σπρώξε σπρώξε από τους φίλους συναγωνιστές της έφτασε στο σημείο να εκπροσωπεί την πατρίδα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με την αστρονομική αμοιβή των 22.000 ευρών μηνιαίως στερώντας συνάμα τη θέση αυτή από μία Ελληνίδα/Έλληνα με πτυχία, γλώσσες και γνώση τού αντικειμένου. Ας πούμε, παρέκαμψαν δολίως τον δικό τους άνθρωπο, τής λαϊκής ενότητας, Νίκο Χουντή, για να στρογγυλοκαθίσει η βουλγάρα Κούνεβα και να μας σώσει... Ένα άτομο παντελώς αμόρφωτο και άσχετο στην πιο περιζήτητη θέση, κι αυτό για πολλά χρόνια. Έχει κανείς μας ακούσει, όλα αυτά τα χρόνια, κάτι για τις δραστηριότητές τής μαντάμ καθαρίστριας υπέρ των ελληνικών συμφερόντων εκεί που βρίσκεται? Απλά μας έχει κανονικά γραμμένους. Αυτή η μούμια και ο άχαρος και κακόψυχος παπαδημούλης έχουν κυριολεκτικά θησαυρίσει, η βουλγάρα στο να μην κάνει τίποτα κι ο άλλος να πρωταγωνιστεί σε θέματα που βλάπτουν τη χώρα μας βρίζοντας και λοιδορώντας εκείνους τούς Έλληνες και Ελληνίδες που δεν ευθυγραμμίζονται με την αρρωστημένη παλιά και ξεθωριασμένη μπολσεβίκικη ιδεολογία του. Α και τούτο: οι συμπατριώτες της μέχρι πρόσφατα, 1941 /1945, όπως και κατά το 1913/1918, μας κατασφάξανε εμάς τούς Μακεδόνες στην Ανατολική Μακεδονία. Τ θέλανε δικιά τους. Σίγουρα θα 'ταν και κάνας δικός της πρόγονος ανάμεσα σε κείνους που βασανίζανε Έλληνες εργάτες, μαζί και τον πατέρα μου, στο εσωτερικό τής χώρα της σπάζοντας πέτρες και φτιάχνοντας δρόμους, γιατί είχαν αρνηθεί να δηλώσουν ...βουλγαρόφωνοι. Και η συνέχεια αυτής τής βαρβαρότητας μας εκπροσωπεί στα τεκταινόμενα τής Ευρώπης. Είναι να τρελαθείς φίλε μου ή να πάρεις ένα σκοινί και να κρεμαστείς έξω από τα κεντρικά γραφεία τής Κουμουνδούρου. Αλλά και πάλι θα σε βρίσουν χαρακτηρίζοντάς σε φασίστα ρατσιστή και τα άλλα γνωστά. Σ' αυτό το τραγικό σημείο βρισκόμαστε σήμερα συμπατριώτη.

Σωκράτης

Κύριοι, Μην σπρώχνεστε. Μέχρι τα είκοσι (20) εκατομμύρια σκλάβων από την Αφρική που θέλουν οι λευκοί επιβήτορες που κρύβονται πίσω από κόμματα δήθεν δημοκρατικά να έρθουν στην Αυρούπα (αλά τούρκα) θέλουμε ακόμη 15-20 χρόνια. Μέχρι τότε ποιό ζει ποιός πεθαίνει;;;; Εμείς τα κορόϊδα και οι ψευτοαριστεροί του Τσίπρα με αμερικανική ταυτότητα.

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Εαν πιστεψουμε τον σχολιαστη ΕΛΛΗΝΑ ΣΟΥΗΔΙΑ εχεις δικιο......εκει γεμισε το μαγαζι δεν χωραει αλλους και εφτιαξαν αυτοι που τους μαζεψαν αντιθετο κομμα!!!!!

Γρήγορα

Εκπαραθύρωση όλων των φασιστακίων από την Ευρωπαϊκή Ένωση με συνοπτικές διαδικασίες.

@16.20@ hot spot

ELA BRANTI EKO PARTI !!!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

vox-ntimpeit-apokleismos

Το ακροδεξιό κόμμα, που πλέον μετά το βέτο των Ciudadanos, δεν αξιώνει έδρες στα περιφερειακά διοικητικά όργανα της Μαδρίτης, αξιώνει όμως να επιβάλει την πολιτική ατζέντα του, προκειμένου να επιτευχθεί ένα σύμφωνο συνεργασίας 

TRAMPS

«Ανυπομονώ να συζητήσω με τον πρωθυπουργό Μόντι για το γεγονός ότι η Ινδία, που επιβάλλει εδώ και χρόνια πολύ υψηλούς δασμούς σε βάρος των ΗΠΑ, πρόσφατα αύξησε κι άλλο αυτούς τους δασμούς», ανέφερε ο Τραμπ σε ανάρτηση στη ροή του στο Twitter 

europe_ar

Ενώ δεκάδες είναι οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους αναζητώντας δροσιά σε θάλασσα, λίμνες ή ποτάμια - Τρεις νεκροί στη Γαλλία, 90 στην Πολωνία, 27 στη Λιθουανία - Έκτακτα μέτρα σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη

4