«Βόμβα» του Daily Beast: «Κολλητός φίλος» του Πούτιν έγραφε ομιλίες του Τραμπ!

«Βόμβα» του Daily Beast: «Κολλητός φίλος» του Πούτιν έγραφε ομιλίες του Τραμπ!

Φωτογραφίες που τράβηξε υπάλληλος think tank δείχνουν ρωσικό δάκτυλο στις αμερικανικές εκλογές - Διορθώθηκε από τον άνθρωπο του Πούτιν η «ιστορική» ομιλία Τραμπ για την εξωτερική πολιτική 

068_AA_16072018_786513
Σε μία αποκάλυψη που αναμένεται να προκαλέσει «σεισμό» στην Ουάσινγκτον προχώρησε το Daily Beast, το οποίο υποστηρίζει ότι έχει στην κατοχή του φωτογραφίες που αποδεικνύουον ότι πρόσωπο από το περιβάλλον του Βλαντιμίρ Πούτιν έγραφε προεκλογικά τους λόγους του Ντόναλντ Τραμπ.

Το πρωί της 21ης Απριλίου 2016, ένας υπάλληλος του Center for the National Interest, ένα think tank στην Ουάσινγκτον, περιφερόταν στο γραφείο του Ντιμίτρι Σάιμς, προέδρου της ομάδας και ενός ανθρώπου, τον οποίο ο Ρώσος πρόεδρος έχει αποκαλέσει «φίλο και σύντροφο».

Ο υπάλληλος είδε μία στοίβα χαρτιά πάνω στο γραφείο με τίτλο «Εξωτερική πολιτική και Άμυνα». Συνειδητοποίησε ότι τα έγγραφα αυτά, που περιείχαν κείμενα που σε πολλά σημεία ήραν υπογραμμισμένα, αλλά και παράγραφους με bullets ήταν ο λόγος που θα εκφωνούσε έξι ημέρες αργότερα ο Ντόναλντ Τραμπ, ως προσκεκλημένος του think tank. Ο υπάλληλος με το κινητό του τηλέφωνο φωτογράφισε και τις πέντε σελίδες του εγγράφου.

Μετά από δύο και κάτι χρόνια, η Μαρία Μπούτινα, η οποία κάποτε έγραφε για το περιοδικό του think tank και συχνά αντάλλασσε e-mail με τον Σάιμς, συνελήφθη και κατηγορήθηκε ως πράκτορας για λογαριασμό του Κρεμλίνου. Ο υπάλληλος παραχώρησε τις φωτογραφίες στο Daily Beast και έπειτα από έρευνα αποδείχθηκε ότι ήταν γνήσιες και είχαν ληφθεί εκείνο το πρωινό της 21ης Απριλίου 2016. Ένας δεύτερος πρώην υπάλληλος του think tank δήλωσε στο Beast ότι και εκείνος είχε δει τα έγγραφα στο γραφείο του Σάιμς.

Οι εικόνες αυτές δείχνουν μία νέα οπτική του Τραμπ για την εξωτερική πολιτική, σε μία ομιλία, η οποία χαρακτηρίστηκε ιστορική. Παράλληλα, δείχνει ότι ο Σάιμς ήταν πολύ πιο κοντά από όσο θα υπέθετε κανείς με τη δημιουργία αυτής της ομιλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Jacob Heilbrunn, αρχισυντάκτης του περιοδικού του think tank είχε γράψει στο Politico λίγο μετά την ομιλία του Τραμπ, ότι δεν γνώριζε τι περιείχε. «Ήμουν περίεργος να μάθω τι θα έλεγε στα αλήθεια ο Τραμπ», είχε γράψει.

Όπως επισημαίνει, πάντως, το Daily Beast, δεν είναι ασυνήθιστο για έναν επικεφαλής think tank να έχει μία άποψη της ομιλίας ενός προσκεκλημένου του. Ωστόσο, η πρόσβαση του Σάιμς στην ομιλία , δείχνει ότι είχε εικόνα της από τις πρώτες της λέξεις. Και μάλιστα, μία ομιλία που ήταν το περίγραμμα της εξωτερικής πολιτικής που θα ακολουθούσε ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ Οι Δημοκρατικοί είχαν προσπαθήσει να ερευνήσουν τις σχέσεις τους Σάιμς με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, ωστόσο είχαν εμποδιστεί από τον πρόεδρο της Ρεπουμπλικανικής επιτροπής Ντέβιν Νούνιες.

Κλείσιμο
Ο εκτελεστικός διευθυντής του think tank, ρωτήθηκε για το θέμα και του επιδείχθηκαν και οι φωτογραφίες αλλά αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, σημειώνει το Daily Beast. Όπως, αντιστοίχως, έπραξε και ο Σάιμς.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ότι έγιναν σημαντικές αλλαγές στην ομιλία αν συγκρίνει κανείς τα χαρτιά στις φωτογραφίες με όσα είπε τελικά ο Τραμπ.
Το έγγραφο στο γραφείο του Σάιμς συμπεριελάμβανε βασικές αδυναμίες της εξωτερικής πολιτικής της χώρας, όπως η ασαφής κατανόηση των στόχων της εξωτερικής πολιτικής, η έλλειψη σεβασμού των αντιπάλων, τον φόβο των συμμάχων ότι δεν μπορούν να εμπιστεύονται τις ΗΠΑ.

Η ομιλία που εκφώνησε ο Τραμπ στις 27 Απριλίου έγινε πιο επιθετική προς παραδοσιακούς συμμάχους των ΗΠΑ και σαφώς πιο φιλική προς την Ρωσία του Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης