Ουγγαρία: Διακόπτονται προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων

orban

Ο πρωθυπουργός διατείνεται πως το κόστος που έχει για το κράτος η μετανάστευση - παρότι εντελώς οριακή στην Ουγγαρία - πρέπει να καλύπτεται από οργανισμούς και ΜΚΟ 

Ένα αμερικανικό-ουγγρικό πανεπιστήμιο που ίδρυσε ο δισεκατομμυριούχος Τζορτζ Σόρος, μαύρο πρόβατο για τον ούγγρο εθνικιστή δεξιό πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν, ανακοίνωσε την Τρίτη την αναστολή των προγραμμάτων του για την εκπαίδευση προσφύγων στην Ουγγαρία, εξαιτίας του νέου ειδικού τέλους που επέβαλε η Βουδαπέστη σε οργανώσεις που ερίζει ότι «προωθούν», ή υποστηρίζουν, τη μετανάστευση.

Το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης (Central European University, CEU), με έδρα τη Βουδαπέστη, ανακοίνωσε ότι αναστέλλει τα προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και αιτούντων άσυλο καθώς και τα ερευνητικά του προγράμματα που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση για θεματικές που αφορούν τις πολιτικές για την κρίση των μεταναστών και των προσφύγων.

«Αναστέλλουμε αυτά τα προγράμματα εν αναμονή αποσαφηνίσεων για τη φορολογική και νομική κατάσταση», σημείωσε το CEU σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Προφανώς το CEU φοβόταν ότι τα προγράμματα αυτά θα πυροδοτούσαν την εφαρμογή στην περίπτωσή του ενός νέου αντιμεταναστευτικού νόμου που εγκρίθηκε τον Ιούνιο από το ουγγρικό κοινοβούλιο, ο οποίος ορίζει πως οι οργανώσεις που θεωρείται πως «υποστηρίζουν τη μετανάστευση» οφείλουν να διαθέτουν το 25% της χρηματοδότησης που λαμβάνουν από το εξωτερικό στα κρατικά ταμεία. Το μέτρο τέθηκε σε ισχύ την Παρασκευή.

Ο πρωθυπουργός Όρμπαν, που αυτοπαρουσιάζεται ως η αιχμή του δόρατος στον αγώνα εναντίον της «εισβολής των μεταναστών» στην Ευρώπη, διατείνεται πως το κόστος που έχει για το κράτος η μετανάστευση — παρότι εντελώς οριακή στην Ουγγαρία — πρέπει να καλύπτεται από οργανισμούς και ΜΚΟ που βοηθούν τους αιτούντες άσυλο και τους πρόσφυγες.

Πολλά ακόμη προγράμματα εκπαίδευσης, κατάρτισης και ενημέρωσης για τη μετανάστευση, καθώς και πρωτοβουλίες που συνδέονται με τους μετανάστες, μπορεί να οριστεί ότι υπόκεινται σε αυτό το ειδικό τέλος, το οποίο αφορά δωρεές και χρηματοδοτήσεις τις οποίες λαμβάνουν οργανισμοί και ΜΚΟ.

Η ουγγρική κυβέρνηση διεξάγει εδώ και πάνω από έναν χρόνο εκστρατεία εναντίον οργανώσεων υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ουγγαρία που κατηγορεί ότι διατηρούν δεσμούς με τον Σόρος, τον αμερικανό δισεκατομμυριούχο ουγγρικής καταγωγής τον οποίο ο ούγγρος δεξιός εθνικιστής πρωθυπουργός κατηγορεί ότι ενορχηστρώνει τη «μαζική μετανάστευση» προς την ΕΕ.

Πέρα από το ειδικό τέλος, άλλος νόμος μετατρέπει σε ποινικό αδίκημα ορισμένες μορφές αρωγής προς τους μετανάστες από ΜΚΟ.

Η ορολογία που χρησιμοποιήθηκε στη νέα νομοθεσία περί «προώθησης της μετανάστευσης» είναι αόριστη και ανοικτή σε ερμηνείες.

Το Πανεπιστήμιο της Κεντρικής Ευρώπης, αγγλόφωνο εκπαιδευτικό ίδρυμα που άνοιξε το 1991 ο Σόρος, βρίσκεται για καιρό σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Όρμπαν, την οποία κατηγορεί ότι προσπαθεί να το κλείσει. Το Πανεπιστήμιο, που έχει καλή φήμη στις ανθρωπιστικές και κοινωνικές επιστήμες, αποτελεί εξάλλου σημαντικό κέντρο διαλόγου στη Βουδαπέστη.

Το Ίδρυμα για την Ανοικτή Κοινωνία (Open Society Foundation, OSF) του Σόρος, που χρηματοδοτεί διάφορες ΜΚΟ στην Ουγγαρία και διεθνώς, άρχισε να μεταφέρει στα τέλη Αυγούστου τις δραστηριότητές του από τη Βουδαπέστη στο Βερολίνο, καταγγέλλοντας την «κατασταλτική» πολιτική των ουγγρικών αρχών.

ΣΧΟΛΙΑ (16)

αλληλεγκυος

πατριωτης.ευρωπαιος.ηγετης.

Δημητράκης

Αξιος...Ετσι κάνουν όσοι ενδιαφέρονται για την πατρίδα τους...Πήρε όμως από τον λαό του δύναμη και εντολή,όπως και άλλοι Ευρωπαίοι ηγέτες(Ιταλία,Αυστρία κλπ)...Οχι σαν εμάς τα γίδια,που μας τάζουν πέντε δεκάρες και παραδινόμαστε άνευ όρων...

Alexandros

Χαχαχα. Θα σας κάνει ανθρώπους ο Ορμπάν open-bordels δίποδα. Εκεί δεν περνάνε λαμογιές από φίδια τύπου Σώρος.

Αχ !!!

Μακαρι να΄χε κανα δυο τρεις σαν τον Όρμπαν η Ευρωπη ! Μακαρι.

Ναι!

Μακαρι! Δεν θα εδινε ουτε σεντς για την Ελλαδα, καθως σε καθε χωρα οι ακραιοι λενε "πρωτα εμεις!"! Μακαρι λοιπον!

amerikanos

Ενω εμεις εδω εχουμε τα ρεμαλια του συριζα που τους περμενουν με τα οργανα εξω απο τα ελληνικα σχολεια θυμαμε ενα καθηκι συριζαιο που επσιζε ακορτεον σε ισλαμοφασιστακια στη σαλοννικη και οταν τον κραξανε οι γονεις ελλεγε ειμαι εκπεδευτικος

Τι λες βρε Ούγγρε;

Δηλαδή ρε βλάκα κι εσύ, αν ο Σόρος χρηματοδοτήσει τα προγράμματα εκπαίδευσης προσφύγων και "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" (που μπορεί να το κάνει), τότε εσύ τι θα κάνεις, θα το βουλώσεις ;; Διώξτους να τελειώνεις μια κι' έξω. Θαλάσσια σύνορα δεν έχεις να σου έρχονται με φουσκωτά, όπως εμείς. Να πάνε στις χώρες απ' τις οποίες προήλθαν οι αιτίες για να ξεσπιτωθούν! Και όλοι τις ξέραμε και τις ξέρουμε. Αλλά θες κι' εσύ να πατάς σε δυο βάρκες μου φαίνεται κουτοπόνηρε ξυνομούτρη.

zz

Τζορτζ Σορος Ούγγροεβραιος στην καταγωγή εκδιώχτηκε από τον Ορμπαν μαζί με το πανεπιστήμιο του από την Ουγγαρία , σε ότι αφορά της δυο βάρκες που υπονοείς ότι πατά ο Ορμπαν , σε μια πατά και λέγεται ΕΕ , εάν τώρα εσύ σαν κουτοπόνηρος ΕΛΛΗΝΑΣ θέλεις να γεμίσεις την ΕΛΛΑΔΑ με ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ για 30 αργύρια αυτό δεν σημαίνει ότι είναι υποχρεωμένοι και άλλοι να το πράξουν .

@.....zz

Το ζζ αφορά εσένα βέβαια, γιατι απ' τον ύπνο δεν καταλαβαίνεις τι λέει ο άλλος. Εγώ είμαι ο κουτοπόνηρος Έλληνας που θέλει να γεμίσει την Ελλάδα με λαθραίους για 30 αργύρια βρε γίδι ;;; Κατσικοπρόβατο!! Από που το συμπέρανες αυτό βρε Αϊνστάιν; Όταν λέω πως φαίνεται ο Ορμπαν να πατάει σε 2 βάρκες, εννοώ πως από την μία φαίνεται να ικανοποιεί το αίσθημα της Εθνικής ακεραιότητας των Ούγγρων κλπ κλπ, αλλά από την άλλη προβάλλει όμως σαν Κατίνα το θέμα της χρηματοδότησης των προγραμμάτων εκπαίδευσης προσφύγων! Λοιπόν τι;;;; Αν βρεθούν τα λεφτά είτε από Σόρος μέσω τρίτων κλπ, είτε από αλλού ιδίου φυράματος, το πρόβλημα για τον Ορμπαν λύθηκε ;;; Αυτό ήταν δηλαδή, τα λεφτά; Η τους θέλεις η δεν τους θέλεις κύριε! Είτε κάθεσαι στη Ε.Ε και το Ευρώ και το βουλώνεις κλαψουρίζοντας δικαιολογίες του τύπου: " Αχ καλέ μα δεν έχω λεφτά!" Η την κοπανάς απ' το Ευρωχανείο και τους πετάς όλους έξω χωρίς να δώσεις λογαριασμό σε ΚΑΝΕΝΑΝ!. Αυτές είναι οι δύο βάρκες που εννοώ Αϊνστάιν. Ο Ορμπαν τα θέλει όλα. Ε....μα όλα δεν γίνεται πως θα το κάνουμε! Το ότι αντιστέκεται μέχρι τώρα είναι καλό. Αλλά όχι όμως να κλαψουρίζει δήθεν για λεφτά τη στιγμή που τα λεφτά ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΓΚΕΚΡΙΜΈΝΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΝ το πρόβλημα. Πες ότι κάποιος τα δίνει λοιπόν. Ποιος ;;; Ο Φούφουτος (η Ν.Τ.Π) αν σου βρωμάει ο Σόρος. Και μένα μου βρωμάει (και αυτός και ο Φούφουτος). Λοιπόν τι θα γίνει μετά; Να σου πω εγώ τι θα γίνει. Θα έρθουν κι' άλλα λεφτά για τους πρόσφυγες. Και μαζί μ' αυτά και άλλοι πρόσφυγες. Τι δικαιολογία θα έχει μετά ο Ορμπαν που θέλει και Ε.Ε - Ευρώ ΚΑΙ Ουγγαρία καθαρή, και που θα τον φοβερίζουν μια ζωή να τον πετάξουν έξω; ( Οι δύο βάρκες) Περιμένω απάντηση πειστική. Αν συνεχίσει ο Ορμπαν το.....διπλό, τότε θα την φάει διπλή. Και απ' το Γερμανικό Δ' Ράιχ και από τους Ούγγρους στο τέλος. Καθαρά πράγματα ζητάμε λοιπόν.΄Η αυτό η το άλλο. Αλλιώς δεν τσουλάει. Καταλάβετε το. Έλεος πια με σας. Όλα τα θέλετε! Το κλασσικό θα πάρετε.

zz

προσ(@.....zz 29/08/2018, 16:34 ) . Εγώ κοιμάμαι ρε κριάρι ? Η εσύ θες το χρήμα της ΕΕ να μην πεθάνεις της πείνας με αντάλλαγμα την ανεξαρτησία σου , μοιράζεσαι τους ΛΑΘΡΑΙΟΥΣ με άλλους με χρήματα που τάχα μου σου δωρίζουν ενώ τα χρεώνουν κανονικά και με τον νόμο φορτώνοντας τα στο χρέος σου . Καλά κάνει ο Ορμπαν και δεν τους θέλει , όταν τον Ορμπαν έβαζαν στην ΕΕ χωρείς να του ζητήσουν πιστοποιητικό οικονομικής ικανότητας της χώρας του τότε δεν του είπαν ότι ξέρεις αύριο θα υποστείς και αυτό , τότε τους έβαλαν στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή η οικονομία της ΕΕ θα είχε όφελος από χώρες που μέχρι τότε ταΐζε η πρώην ΕΣΣΔ , καλά κάνει σήμερα ο Ορμπαν και ζητά χρήματα από την ΕΕ ,τους έβαλαν στην ΕΕ με πιέσεις από τις ΗΠΑ , ενίσχυσε το ΝΑΤΟ με την είσοδο τους στην ΕΕ γιατί τους πήγε ποιο κοντά στην Ρωσσία , και όχι επειδή θα πέθαινε της πεινάς εάν έμεινε εκτός της ΕΕ , για αυτό και απαιτεί οικονομική ενίσχυση ΚΑΝΕ και εσύ το ίδιο ΜΠΟΡΕΊΣ ?Σε ότι αφορά τα χρήματα του Σορος , επιδημία είναι και θα περάσει , εσύ θέλω να δω τι θα κανείς όταν σου μείνουν αμανάτι η εκατοντάδες χιλιάδες Μουσλιμς , θα σε σώσουν τα Ευρω που σου δίνουν(ΧΡΕΩΝΟΥΝ) για αυτός ? Κάθε αλλαγή στην ΕΕ που αφορά το δημογραφικό κάθε χώρας πρέπει να γίνεται μέσο δημοψηφισμάτων στις χώρες αυτές , και όχι με το έτσι θέλω να τους επιβάλλουν να δέχονται αλλόθρησκους αλλόεθνους από Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον , εσύ εάν δεν τους ήθελες να πολεμούσες για αυτό , αλλά εσύ κάθεσαι στον καναπέ σου και κρίνεις τους άλλους ηγέτες προσπαθώντας να καλύψεις τις αδυναμίες σου βρίζοντας τους άλλους . Το ΚΛΑΣΣΙΚΌ εσύ το έχεις πάρει εδώ και καιρό .

χαρης

Σωστός ο παίχτης

ροη

γιατι τον "βαφτισαν" εθνικιστη; επειδη προσπαθει να προστατεψει τα συμφεροντα του λαου του; επειδη πεταξε τον σορος εξω απο τη χωρα του; το ξερουμε οτι το φαινομενο της λαθρομεταναστευσης το δημιουργουν κατι τετοιοι για φθηνοτερα εργατικα χερια.

zz

Έξω τα Μουσλίμια από την Ευρώπη μαζί τους και οι οπαδοί τους , άντε και πηδηχτείτε καραγκιόζηδες .

ιλιας

απλα ηγετης.......

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

astana-kazakstan-ena

Για να τιμήσουν τον ισόβιο -επί 29 χρόνια πρόεδρο του Καζακστάν- προχωρούν στη μετονομασία του ονόματος της πρωτεύουσας - Εντονες διαμαρτυρίες και συγκέντρωση 30.000 υπογραφών από διαμαρτυρόμενους - 20 συλλήψεις πολιτών που αντιδρούν

lena_granefelt-girls_with_a_computer_-916

Συνέντευξη του Christian Magnusson στο protothema.gr - Τι προτείνει για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ελλάδας - «Δεν πιστεύουμε ότι τα ψηφιακά εργαλεία μπορούν να βλάψουν τα παιδιά, ωστόσο μπορούν να αποσπάσουν την προσοχή» προειδοποιεί ο διευθυντής Εκπαίδευσης του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας της Σουηδίας