Επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο: «Θερμή» υποδοχή με δύο μεγάλες διαδηλώσεις

Επίσκεψη Τραμπ στο Λονδίνο: «Θερμή» υποδοχή με δύο μεγάλες διαδηλώσεις

Στη Βρετανία αναμένεται να φθάσει σήμερα το απόγευμα ο Αμερικανός πρόεδρος με την σύζυγό του Μελάνια - Συνάντηση με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι, τσάι με την βασίλισσα Ελισάβετ και δύο μεγάλες διαδηλώσεις περιμένουν τον πλανητάρχη στη Γηραιά Αλβιόνα

653600-donald-trump-uk
Πάνω από 60.000 άτομα έχουν δηλώσει στο Facebook την συμμετοχή τους στην μεγάλη διαδήλωση στο Λονδίνο εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ την Παρασκευή. Ο Αμερικανός πρόεδρος και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ αναμένεται να φθάσουν το απόγευμα (τοπική ώρα) στη βρετανική πρωτεύουσα από τις Βρυξέλλες, όπου ο Ντόναλντ Τραμπ συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ.

Το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα παραμείνει στη Βρετανία δύο ημέρες και είναι προγραμματισμένο να έχει συνάντηση με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι αλλά και να πάρει τσάι με τη βασίλισσα Ελισάβετ. Όμως, «θερμή» υποδοχή θα επιφυλάξουν στον πλανητάρχη και οι διαδηλωτές με δύο μεγάλες διαδηλώσεις. Στις 5:30 σήμερα το απόγεμα (τοπική ώρα) θα πραγματοποιηθεί διαδήλωση με την συμμετοχή 5.000 ατόμων έξω από το νούμερο 10 της Ντάουνινγκ Στριτ. Η διαδήλωση έχει προγραμματιστεί από την οργάνωση «Together against Trump».



Όμως, η μεγαλύτερη διαδήλωση εναντίον της επίσκεψης Τραμπ στο Λονδίνο θα είναι αυτή της Παρασκευής, που έχει οργανωθεί από τον αριστερό συγγραφέα Όουεν Τζόουνς. Περίπου 60.000 άτομα έχουν δηλώσει μέσω του Facebook την συμμετοχή τους στη διαδήλωση που θα ξεκινήσει από το κτήριο του BBC στο Portland Place και μέσω των Regents Street και Haymarket θα καταλήξει στην Πλατεία Τραφάλγκαρ. Επίσης, η οργάνωση «Stop Trump Coalition» την ίδια μέρα έχει προγραμματίσει διαδηλώσεις σε Λονδίνο, Ουίνδσορ και Μπλένχαϊμ.

Κλείσιμο
Η Ζόε Γκάρντερ, εκπρόσωπος της παραπάνω οργάνωσης, δήλωσε πως «οι διαδηλώσεις θα είναι παντού ώστε αυτός (ο Τραμπ) δεν θα μπορεί να ξεφύγει» και ανέφερε πως στη Βρετανία υπάρχει τεράστια αντίδραση για την μορφή της πολιτικής που εκπροσωπεί ο Αμερικανός πρόεδρος.



Μάλιστα, την Παρασκευή οι διαδηλωτές έχουν προγραμματίσει να αφήσουν στον ουρανό του Λονδίνου ένα τεράστιο μπαλόνι που απεικονίζει τον Ντόναλντ Τραμπ μωρό και με πάνα. Για το μπαλόνι έχει δώσει την άδειά του ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν. Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο ο Ντόναλντ Τραμπ θα αποφύγει να κινηθεί στο κέντρο της βρετανικής πρωτεύουσας ενώ ο Λευκός Οίκος τόνισε πως αυτό δεν θα γίνει εξαιτίας των διαδηλώσεων.

Η Τερέζα Μέι θα παραθέσει επίσημο δείπνο στον Αμερικανό πρόεδρο και την σύζυγό του στο Blenheim Palace, την Πέμπτη το βράδυ και μετά το δείπνο το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ θα καταλύσει στην κατοικία του Αμερικανού πρέσβη, στο κέντρο του Λονδίνου.

Μετά την συνάντησή του με την βασίλισσα Ελισάβετ στο κάστρο του Ουίνδσορ την Παρασκευή, ο Ντόναλντ Τραμπ θα μεταβεί στη Σκοτία, γενέτειρα της μητέρας του, όπου θα παραμείνει μόνο για τέσσερις ώρες και αργότερα θα πετάξει για το Ελσίνκι, όπου θα συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης