Χάικο Μάας: Ο νέος ΥΠΕΞ Γερμανίας σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Χάικο Μάας: Ο νέος ΥΠΕΞ Γερμανίας σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ

Απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης, ο φερόμενος ως διάδοχος του Γκάμπριελ είχε αναδειχθεί το 2016 ως ο πιο καλοντυμένος άνδρας στη Γερμανία – Προέρχεται από τους Σοσιαλδημοκράτες – Αύριο αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση

Χάικο Μάας: Ο νέος ΥΠΕΞ Γερμανίας σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ
Ο διοπτροφόρος Χάικο Μάας είναι ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, όπως διαρρέει από τον γερμανικό Τύπο.

Ο 51χρονος διάδοχος του Ζίγκμαρ Γκάμπριελ και απερχόμενος υπουργός Δικαιοσύνης,προέρχεται από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Θα αναλάβει το νευραλγικό πόστο όταν με το καλό συσταθεί η νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού «Groko» στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης (Καλό Πάσχα...). O Γκάμπριελ πάντως έσπευσε να πλέξει το εγκώμιο στον Μάας προτού ανακοινωθεί επισήμως το όνομά του για το υπουργείο. Σύμφωνα με πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ, το όνομά του θα ανακοινωθεί επισήμως αύριο. 

Σύμφωνα με την γερμανική εφημερίδα «Bild», το ανδρικό περιοδικό "GQ" είχε κάνει μία έρευνα το 2016 για τους πιο καλοντυμένους Γερμανούς με τους συμπολίτες της Μέρκελ να αναδεικνύουν στην πρώτη θέση της λίστας τον Σοσιαλδημοκράτη Μάας. 

«Όταν ένας Γερμανός πολιτικός ντύνεται σωστά και με γούστο, θα πρέπει να τον επιβραβεύουμε», είχε επισημάνει τότε ο διευθυντής σύνταξης του ανδρικού περιοδικού "GQ" , Χοσέ Ρεντόνγκο Βέγκα: «Με το στιλ που ντύνεται ο Μάας και εμφανίζεται στην «Bundestag» (ομοσπονδιακή βουλή), θα πρέπει να ανοίξει σχολή... »
Κλείσιμο

Καλοντυμένος και αθλητικός 

Ο Σοσιαλδημοκράτης Μάας, πατέρας δύο παιδιών, έχει έναν απίστευτο τρόπο να συνδυάζει τα κοστούμια του. Κι όταν δεν τα φοράει, αθλείται συστηματικά για να είναι σε φόρμα, όπως αναφέρει η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας. 

Από το προηγούμενο πόστο του είχε υποσχεθεί να καταστείλει το διαρκώς αυξανόμενο πρόβλημα της πολυγαμίας και των γάμων με ανήλικες νύφες, ήθη και έθιμα των προσφύγων που ακολουθούν όταν μαζικά καταφθάνουν στη χώρα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης