Ο Τραμπ λέει... ανακρίβειες για τα ποσοστά του

Ο Τραμπ λέει... ανακρίβειες για τα ποσοστά του

Ο αμερικανός πρόεδρος καυχήθηκε για ένα ρεκόρ τηλεθέασης που τελικά δεν έσπασε ποτέ

Ο Τραμπ λέει... ανακρίβειες για τα ποσοστά του
Στοιχεία που διαψεύσθηκαν έδωσε στους ακολούθους του στο twitter, ο αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποδεικνύει συνεχώς τον εθισμό του με την τηλεόραση. 

Σε ανάρτησή του, ο Τραμπ καυχήθηκε ότι την ομιλία του για την Κατάσταση του Έθνους παρακολούθησαν 45,6 εκατομμύρια θεατές, «ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία». Όμως το ρεκόρ του διαψεύστηκε. Οι τηλεθεατές όχι ήταν λιγότεροι απ' ότι στις αντίστοιχες ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα, του Τζορτζ Μπους και του Μπιλ Κλίντον, αλλά ήταν λιγότεροι κι από αυτούς που παρακολούθησαν την περσινή ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ. 

Κλείσιμο
«Σας ευχαριστώ όλους για τα ωραία καλά σας λόγια και τις παρατηρήσεις στην ομιλία για την Κατάσταση του Έθνους. 45,6 εκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν, ο υψηλότερος αριθμός στην ιστορία» έγραψε συγκεκριμένα ο Ντόναλντ Τραμπ. 


Ωστόσο τα στοιχεία δεν ήταν σωστά. Αν και όντως 45,6 εκατομμύρια θεατές παρακολούθησαν την ομιλία, είναι λάθος το ρεκόρ. Σύμφωνα με τη Nielsen, ο αριθμός των θεατών υπολείπεται αυτών που παρακολούθησαν τις αντίστοιχες ομιλίες του Μπαράκ Ομπάμα, του Τζορτζ Μπους και του Μπιλ Κλίντον. 

Μάλιστα, οι θεατές ήταν κατά 2 εκατομμύρια λιγότεροι από την περσινή, πρώτη ομιλία του Ντόναλντ Τραμπ, που ήταν και η πρώτη του στο Κογκρέσο. Περισσότερους θεατές είχε το αντίστοιχο διάστημα ο Μπαράκ Ομπάμα, καθώς το 2009 τον παρακολούθησαν 52,5 εκατομμύρια θεατές και το 2010 48 εκατομμύρια θεατές. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης