Ανθρώπινο λάθος η αιτία της τραγωδίας με τα τρένα στη Γερμανία;

Ανθρώπινο λάθος η αιτία της τραγωδίας με τα τρένα στη Γερμανία;

Είναι η πρώτη εκτίμηση των αρχών, αν και ακόμα δεν ανακοίνωσαν ποιος ακριβώς ευθύνεται και πώς - Έχουν περισυλεγεί τα δύο μαύρα κουτιά, που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις

Ανθρώπινο λάθος η αιτία της τραγωδίας με τα τρένα στη Γερμανία;
Ένα ανθρώπινο λάθος φαίνεται πως οδήγησε στην σύγκρουση των τρένων στην Βαυαρία χθες το πρωί, κατά την οποία δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν. 

Ανώνυμες πηγές που επικαλείται η Deutche Welle, πάντως δεν μπορούσαν να δηλώσουν ποιος ακριβώς το διέπραξε, ποιο ήταν αυτό και άρα πώς ακριβώς έγινε το δυστύχημα. 

Κλείσιμο
Μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης, οι διασώστες επιχειρούσαν να ανασύρουν έναν ακόμα άνθρωπο από τα συντρίμμια, χωρίς να ελπίζουν πάντως πως πρόκειται να βγει ζωντανός. 

Το δυστύχημα συνέβη το πρωί της Τρίτης, στις 06:48 τοπική ώρα, όταν δύο αμαξοστοιχίες που μετέφεραν συνολικά 150 άτομα συγκρούστηκαν μετωπικά, έξω από το Bad Aibling στην Βαυαρία. 

Ο γερμανός υπυοργός Μεταφορών Αλεξάντερ Ντόμπριντ δήλωσε χθες πως τα δύο τρένα ταξίδευαν με την μέγιστη ταχύτητα, στην ίδια γραμμή. Το σημείο της σύγκρουσης βρίσκεται πάνω σε στροφή, και γι' αυτό δεν είχαν οπτική επαφή, αν και τα μηχανήματα που ειδοποιούν τον μηχανοδηγό ότι μπροστά του έρχεται άλλο τρένο είχαν πρόσφατα περάσει από τεχνικό έλεγχο και λειτουργούσαν κανονικά. «Ήταν τρομακτικό το πώς τα δύο τρένα "τρύπησαν" το ένα το άλλο - ειδικά το δεύτερο τρένο διαλύθηκε τελείως», είπε ο Ντόμπριντ. 

Το συγκλονιστικό βίντεο, λίγα λεπτά μετά την σύγκρουση:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης