«Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει ένα φίλο όπως η Τουρκία», προειδοποιεί ο Ερντογάν

«Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει ένα φίλο όπως η Τουρκία», προειδοποιεί ο Ερντογάν

Έπειτα από τις παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά - Μία επίθεση στην Τουρκία «σημαίνει επίθεση στο ΝΑΤΟ», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος

«Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει ένα φίλο όπως η Τουρκία», προειδοποιεί ο Ερντογάν
Μετά την έντονη διαμαρτυρία της Τουρκίας για την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά, ο πρόεδρος της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιεί τη Μόσχα ότι «θα χάσει πολλά» αν συνεχίσει έτσι.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Βελγίου, Μισέλ Σαπέν, ο Ερντογάν είπε αναφερόμενος στη συριακή κρίση και τη δυναμική εμπλοκή της Ρωσίας σε αυτή: «Η Ρωσία θα χάσει πολλά αν χάσει έναν φίλο όπως η Τουρκία».

Ο Τούρκος πρόεδρος από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται τόνισε, μάλιστα, πως η Τουρκία δε μπορεί να ανεχτεί τις «συχνές παραβιάσεις του εναέριου χώρου της».

Κλείσιμο


Την ίδια ώρα, επισήμανε πως μία επίθεση στην Τουρκία «σημαίνει επίθεση στο ΝΑΤΟ» και πρόσθεσε ότι η «καλή σχέση με τη Ρωσία είναι γνωστή. Αλλά αν η Ρωσία χάσει έναν φίλο όπως η Τουρκία, με την οποία έχει συνεργαστεί για πολλά ζητήματα, θα χάσει πολλά και αυτό θα έπρεπε να το ξέρει».

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόμενος στη συριακή κρίση δήλωσε πως οι συνομιλίες σχετικά με το ζήτημα στις Βρυξέλλες μπορεί να δώσουν το έναυσμα για μία νέα διαδικασία.

«Η Τουρκία καλωσορίζει πρόσφυγες χωρίς να κάνει διακρίσεις», πρόσθεσε ο Ερντογάν, συμπληρώνοντας πως στην Κωνσταντινούπολη μόνο, υπάρχουν περισσότεροι από 400.000 Σύροι πολίτες.

Τόνισε, μάλιστα, πως η Τουρκία έχει δαπανήσει πάνω από 7,8 δισ. δολάρια για τη στέγαση των Σύρων προσφύγων με την κατασκευή κέντρων υποδοχών, ενώ όπως είπε η παγκόσμια κοινότητα έχει δαπανήσει μόλις 417 εκατ. δολάρια.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η Daily Sabah, ο Τούρκος πρόεδρος άσκησε δριμεία κριτική σε Ρωσία και Ιράν επειδή στηρίζουν και προστατεύουν το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ.

Νωρίτερα, η Άγκυρα κάλεσε τον πρέσβη της Ρωσίας στην Τουρκία για δεύτερη φορά μέσα σε δύο ημέρες για να εκφράσει «την έντονη διαμαρτυρία της μετά την παραβίαση του εναερίου χώρου» από ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη, δήλωσε Τούρκος αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης