Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν και άλλον αρχαίο ναό στην Παλμύρα

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν και άλλον αρχαίο ναό στην Παλμύρα

Πρόκειται για ένα κτίριο της ρωμαϊκής εποχής και έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς στη Συρίας

Οι τζιχαντιστές κατέστρεψαν και άλλον αρχαίο ναό στην Παλμύρα
Συνεχίζουν τα «χτυπήματα» στη Συρία οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους οι οποίοι, σύμφωνα με το  Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κατέστρεψαν άλλον ένα ναό στην Παλμύρα.

Πρόκειται για τον ναό του θεού Βήλου, ένα κτίριο της ρωμαϊκής εποχής και έναν από τους σημαντικότερους αρχαίους ναούς στη Συρίας.

Σύμφωνα με τη μη κυβερνητική οργάνωση, που παρακολουθεί τις εξελίξεις στα μέτωπα της Συρίας, η  έκταση της καταστροφής δεν έχει διευκρινιστεί.


Κλείσιμο

Την περασμένη εβδομάδα το Ισλαμικό Κράτος δημοσιοποίησε, μέσω διαδικτύου, τις πρώτες εικόνες από την καταστροφή του αρχαίου Ναού του Βάαλ (Μπααλσαμίμ) στην Παλμύρα.

Οι φωτογραφίες αναρτήθηκαν από λογαριασμούς μέσων κοινωνικής δικτύωσης οι οποίοι συνδέονται με τους τζιχαντιστές και στο επίμαχο υλικό διακρίνονταν τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης, των οποίων τα πρόσωπα έχουν «σβηστεί» με επεξεργασία της εικόνας, να τοποθετούν εκρηκτικά στον ιστορικό ναό, ο οποίος είχε χτιστεί πριν από 2.000 χρόνια.

Ο Ναός του Βάαλ, που χτίστηκε το έτος 17 μ.Χ. είχε ανακηρυχθεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς και αποτελούσε ένα από τα πλέον καλοδιατηρημένα δείγματα ελληνορωμαϊκής αρχιτεκτονικής στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης