Νιγηρία: Νέα επιδρομή της Μπόκο Χαράμ με 24 νεκρούς
Την επίθεση πραγματοποίησε μια ομάδα ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες που άνοιξαν πυρ κατά των ανυποψίαστων κατοίκων του χωριού Καμούγια
Συνεχίζονται οι φονικές επιδρομές της Μπόκο Χαράμ σε χωριά της βόρειας Νιγηρίας.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, ο απολογισμός από την τελευταία επίθεση έχασαν τη ζωή τους 24 άτομα.
Την επίθεση πραγματοποίησε μια ομάδα ενόπλων που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες που άνοιξαν πυρ κατά των ανυποψίαστων κατοίκων του χωριού Καμούγια λίγο μετά το ξημέρωμα της Κυριακής.
«Ήρθαν με τις μοτοσικλέτες, έκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στο χωριό και άνοιξαν πυρ αδιακρίτως κυρίως κατά εμπόρων από γειτονικά χωριά που την ώρα της επίθεσης έφταναν στην αγορά» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας.
Στο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στη Φλωρεντία ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Ευθύνης για Παιδιά και Νέους ανέδειξε την πρότασή του για την καθιέρωση Εκπαιδευτικού Προγράμματος Κοινωνικής Αφύπνισης για την Αναπηρία και Ανάπτυξης Συμπεριληπτικής Νοοτροπίας.