Angelina Jolie: «Αδιανόητη σκληρότητα» οι απαγωγές μικρών κοριτσιών από τη Μπόκο Χαράμ

Angelina Jolie: «Αδιανόητη σκληρότητα» οι απαγωγές μικρών κοριτσιών από τη Μπόκο Χαράμ

«Πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τόση κακία στον κόσμο. Παρακολουθώντας τις ειδήσεις βλέπει κανείς πόση σκληρότητα υπάρχει και πόσο πολλοί υποφέρουν συνάνθρωποί μας» είπε η γνωστή για την ευαισθησία της ηθοποιός

Angelina Jolie: «Αδιανόητη σκληρότητα» οι απαγωγές μικρών κοριτσιών από τη Μπόκο Χαράμ
Αυτό που συμβαίνει στη Νιγηρία με τις απαγωγές μικρών κοριτσιών από διεστραμμένους ενόπλους της Μπόκο Χαράμ, που αποκαλούν τους εαυτούς τους αντάρτες και μαχητές, δεν έχει προηγούμενο. Το αποτρόπαιο έγκλημα που διαπράττεται τα τελευταία 2ωρα έχει συγκλονίσει όλο τον πλανήτη με την διάσημη ηθοποιό Angelina Jolie να χαρακτηρίζει τις απαγωγές ως «αδιανόητη σκληρότητα».

Η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, η οποία είναι γνωστή για τη φιλανθρωπική της ευαισθησία, μίλησε σε συνέντευξη Τύπου για την προώθηση της ταινίας της «Μaleficent» και αναφέρθηκε στη φρίκη που επικρατεί στη Νιγηρία με τις απαγωγές μικρών κοριτσιών. «Πραγματικά λυπηρό να υπάρχει τόση κακία στον κόσμο. Παρακολουθώντας τις ειδήσεις βλέπει κανείς πόση σκληρότητα υπάρχει και πόσο πολλοί υποφέρουν συνάνθρωποί μας», είπε η Jolie.

Τα σχόλια της Angelina ήρθαν μία μέρα μετά τη νέα απαγωγή ακόμη οκτώ κοριστιών ηλικίας 12 έως 15 ετών, από ένα χωριό που βρίσκεται κοντά σε ένα από τα προπύργιά τους στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Οι ένοπλοι απαγωγείς έβαλαν τα κορίτσια σε φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα τα οποία πήραν ως λάφυρα μετά τη λεηλασία στο χωριό. Οι ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης επιτέθηκαν επίσης σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν.

Η νέα απαγωγή ανήλικων κοριτσιών σημειώθηκε τρεις εβδομάδες αφότου η ισλαμική οργάνωση Μπόκο Χαράμ -η ονομασία της οποίας σημαίνει «η δυτική παιδεία είναι αμαρτία»-, απήγαγε πάνω από 200 κορίτσια από ένα σχολείο στις 14 Απριλίου.
Κλείσιμο


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης