Νιγηρία: Άλλα οκτώ κορίτσια απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Νιγηρία: Άλλα οκτώ κορίτσια απήγαγε η Μπόκο Χαράμ

Ομάδα ενόπλων της εξτρεμιστικής οργάνωσης λεηλάτησαν ακόμα ένα χωριό και απήγαγαν τα κορίτσια ηλικίας 8 έως 15 ετών

Νιγηρία: Άλλα οκτώ κορίτσια απήγαγε η Μπόκο Χαράμ
Άλλα οκτώ κορίτσια απήχθησαν στη βορειοανατολική Νιγηρία από ενόπλους της Μπόκο Χαράμ, σύμφωνα με την αστυνομία και κατοίκους της περιοχής.

Πρόκειται για ανήλικα κορίτσια ηλικίας 8 έως 15 ετών και σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης μια ομάδα πολλών ατόμων που οπλοφορούσαν και που επέβαιναν σε οχήματα, λεηλάτησαν το χωριό και απήγαγαν τα κορίτσια.

«Ήταν πολλοί και όλοι τους πάνοπλοι. Ήρθαν με δύο οχήματα βαμμένα στα χρώματα του στρατού. Άρχισαν να πυροβολούν εναντίον του χωριού μας», δήλωσε ο Λάζαρους Μούσα, κάτοικος του χωριού Ουαράμπε, όπου έγινε η επίθεση.

Μια πηγή της αστυνομίας είπε, υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, ότι οι ένοπλοι απαγωγείς έβαλαν τα κορίτσια σε φορτηγά μαζί με ζώα και τρόφιμα τα οποία πήραν ως λάφυρα μετά τη λεηλασία στο χωριό. Οι ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης επιτέθηκαν επίσης σε σημεία ελέγχου της αστυνομίας και του στρατού κοντά στα σύνορα της Νιγηρίας με το Καμερούν.

Κλείσιμο
Παράλληλα, ένοπλοι της ισλαμικής οργάνωσης εισέβαλαν και σε ένα ιδιωτικό σχολείο κοντά στην πρωτεύουσα της Νιγηρίας πόλη της Αμπούτζα, όπου την περασμένη εβδομάδα από δύο εκρήξεις βομβών σκοτώθηκαν δεκάδες άνθρωποι. Ο ένοπλοι προχώρησαν σε λεηλασίες αλλά δεν πείραξαν τους μαθητές, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι οι έρευνες βρίσκονταν σε εξέλιξη.

Στο μεταξύ πάνω από 200 κορίτσια που απήχθησαν πριν από σχεδόν ένα μήνα από ισλαμιστές της εξτρεμιστικής οργάνωσης παραμένουν άφαντα, ενώ φουντώνουν τα σενάρια που θέλουν τις ανήλικες να έχουν ήδη μεταφερθεί σε γειτονικές χώρες.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης