Νικαράγουα: Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην πρωτεύουσα Μανάγκουα

Νικαράγουα: Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην πρωτεύουσα Μανάγκουα

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στην Μανάγκουα πραγματοποιούν ελέγχους για πιθανές υλικές ζημιές

Νικαράγουα: Ισχυρός σεισμός 5,6 Ρίχτερ κοντά στην πρωτεύουσα Μανάγκουα
Τρίτος σεισμός μέσα σε λιγότερο από μία εβδομάδα σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί στην Νικαράγουα. Στην πρωτεύουσα Μανάγκουα σείστηκαν κτίρια αλλά δεν υπάρχουν πληροφορίες για ζημιές.

Αξιωματούχος της σεισμολογικής υπηρεσίας της χώρας δήλωσε ότι ο σεισμός είχε μέγεθος 5,6 βαθμών αλλά μικρό εστιακό βάθος και γι αυτό ήταν ιδιαίτερα αισθητός.

Η Αμερικανική Γεωλογική Υπηρεσία (USGS) ανακοίνωσε ότι το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε περίπου έξι χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μανάγκουα σε εστιακό βάθος 14 χιλιομέτρων. Η Υπηρεσία αρχικά ανακοίνωσε ότι το μέγεθος του σεισμού ήταν 5,1 βαθμοί.

Οι υπηρεσίες εκτάκτων αναγκών στην Μανάγκουα πραγματοποιούν ελέγχους για πιθανές υλικές ζημιές.

Κλείσιμο
Σεισμοί σημειώθηκαν στην Νικαράγουα την περασμένη Πέμπτη και Παρασκευή. Ο τελευταίος σεισμός είχε μέγεθος 6,6 βαθμούς κι έγινε αισθητός μέχρι το Ελ Σαλβαδόρ και την Κόστα Ρίκα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
δειτε ολες τις ειδησεις

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Best of Network

Δείτε Επίσης