Στα 77 του ο Μπερλουσκόνι υποχρεώνεται να προσφέρει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία

Στα 77 του ο Μπερλουσκόνι υποχρεώνεται να προσφέρει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία

Έπειτα από το «si» του εισαγγελέα - Η οριστική απόφαση με όλες τις λεπτομέρειες αναμένεται τις ερχόμενες ημέρες

Στα 77 του ο Μπερλουσκόνι υποχρεώνεται να προσφέρει κοινωνικά ωφέλιμη εργασία

Έπειτα από σχεδόν δύο ώρες ολοκληρώθηκε η ακρόαση στο δικαστήριο του Μιλάνου σχετικά με την ποινή του πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για υπόθεση φοροδιαφυγής.

Ύστερα από απόφαση του εισαγγελέα Αντόνιο Λαμάνα, έγινε δεκτή η πρόταση των συνηγόρων του πρώην Καβαλιέρε να εκτίσει την ποινή του προσφέροντας κοινωνικά ωφέλιμη εργασία για 12 μήνες και όχι να εκτίσει την ποινή του σε κατ΄οίκον περιορισμό.

Κλείσιμο

Όπως είχε αποκαλύψει η καθολική εφημερίδα LAvvenire ο Μπερλουσκόνι αναμένεται να κληθεί να βοηθήσει ηλικιωμένους με προβλήματα υγείας που βρίσκονται σε ίδρυμα.

Ο ίδιος, μάλιστα, είχε δηλώσει προ ημερών ότι «προσφέρεται σε κέντρο για ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες».

Παρόλα αυτά, η οριστική απόφαση του δικαστηρίου με όλες τις λεπτομέρειες σχετικά με το που θα εκτίσει την ποινή του, αναμένεται να γίνει γνωστή τις ερχόμενες ημέρες.

«Η απόφαση θα κοινοποιηθεί τις επόμενες 5 - 15 ημέρες», δήλωσε ο πρόεδρος του δικαστηρίου, Πασκουάλε Νόμπιλε Ντε Σάντις.

Αν πάντως καταλήξει σε ίδρυμα του Μιλάνου, όπως υποστήριζε η ιταλική εφημερίδα, ο Μπερλουσκόνι θα έχει την υποχρέωση να επισκέπτεται καθημερινά τους ηλικιωμένους φιλοξενούμενους που δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν και να τους βοηθά, ενώ παράλληλα θα έχει τη δυνατότητα να κινεί τα νήματα του κόμματος του Φόρτζα Ιτάλια.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης