Μια έντονη οσμή που μοιάζει αυτή του του θείου ή καμένου καουτσούκ εντοπίστηκε στην περιοχή γύρω από την πρωτεύουσα της Φινλανδίας Ελσίνκι, ανακοίνωσε σήμερα το τμήμα αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων της πόλης.
Πολλοί άνθρωποι ανέφεραν την μυρωδιά σε μια περιοχή που εκτείνεται τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα κατά μήκος της νότιας ακτογραμμής της Φινλανδίας, ανέφερε το τμήμα.
«Το τμήμα και άλλες αρχές εξετάζουν την υπόθεση», έγραψε σε ανάρτηση στο X.
Δεν υπάρχει κάποια άμεση ένδειξη ότι η μυρωδιά είναι επικίνδυνη για την υγεία, πρόσθεσε.
Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Fontanka μετέδωσε παράλληλα σήμερα ότι κάτοικοι σε πολλές περιοχές της Αγίας Πετρούπολης, της ρωσικής πόλης που βρίσκεται πιο κοντά στη Φινλανδία, παραπονέθηκαν για μια δυσάρεστη οσμή, συγκρίνοντάς την με αυτή αερίου, σκουπιδιών ή καμένου καουτσούκ.
Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές που επικαλείται η Fontanka, σταθμοί παρακολούθησης δεν έχουν καταγράψει τίποτα πάνω από τα επιτρεπόμενα επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Σε έναν κόσμο που κινείται όλο και πιο γρήγορα, αξίζει να επιστρέφουμε σε όσα έχουν πραγματική σημασία. Να επιστρέφουμε σε όσα είναι αυθεντικά. Να επιστρέφουμε εκεί όπου ξεκινούν όλα - στις ρίζες μας.
Οι σύγχρονες ψηφιακές υποδομές της COSMOTE TELEKOM προσφέρουν τη δυνατότητα αξιοποίησης δεδομένων και προηγμένων εφαρμογών, με μεγαλύτερη ευελιξία, ασφάλεια και χωρίς υψηλές αρχικές επενδύσεις.