Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου μετά την προέλαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Επικοινωνία Μπάιντεν-Νετανιάχου μετά την προέλαση του ισραηλινού στρατού στη Γάζα

Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε νωρίτερα συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες στη Μέση Ανατολή

netanyahu_biden_arthro
Τον Αμερικανό πρόεδρο ενημέρωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Γάζα.

Η τηλεφωνική επικοινωνία έγινε αφότου ο Τζο Μπάιντεν είχε συνομιλίες με περιφερειακούς ηγέτες στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του Βενιαμίν Νετανιάχου, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν την Κυριακή, μετά την επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας.

Η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ 

Τον βασικό τους στόχους φαίνεται να επιτυγχάνουν σταδιακά οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις αφού έκαναν γνωστό ότι σκότωσαν ενόπλους της Χαμάς σε σήραγγα κοντά στο πέρασμα Ισραήλ-Γάζας.

Κλείσιμο
Ο ισραηλινός στρατός υπογράμμισε συγκεκριμένα ότι σκότωσε «αριθμό τρομοκρατών που έβγαιναν από το φρεάτιο μιας σήραγγας στη Λωρίδα της Γάζας», κοντά στο πέρασμα Ερέζ μεταξύ Ισραήλ και Γάζας.


Ισραηλινοί στρατιώτες αντιμετώπισαν τους ενόπλους της Χαμάς καθώς έβγαιναν από το τούνελ, ανέφεραν οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις σε ανάρτηση στο Telegram.

Το πέρασμα Ερέζ συνδέει το Ισραήλ με το βόρειο τμήμα της Γάζας. Η ανάρτηση των IDF ανέφερε ότι στο παρελθόν ήταν το σημείο όπου «χιλιάδες κάτοικοι της Γάζας εισέρχονταν στο Ισραήλ για εργασία ή ιατρική περίθαλψη».

«Η Χαμάς κατασκεύασε σήραγγες κοντά στη διάβαση Ερέζ, ώστε να μπορεί να επιτίθεται στην ανθρωπιστική διάβαση και να βλάπτει όλους όσοι βρίσκονται στην περιοχή, Ισραηλινούς και Παλαιστίνιους», υποστήριξε ο ισραηλινός στρατός.

Στην ανάρτηση του ισραηλινού στρατού, αναφέρεται ότι οι επιχειρήσεις του εντός της Γάζας συνεχίζονται. Φωτογραφίες που έδωσε νωρίτερα στη δημοσιότητα έδειχναν τανκς κοντά στο νερό στη δυτική ακτή της Γάζας.

Πόσο έχουν προχωρήσει τα ισραηλινά στρατεύματα 

Τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν προχωρήσει πάνω από τρία χλμ στη βόρεια Γάζα, όπως δείχνει βίντεο που επικαλείται το αμερικανικό CNN.

Τα στρατεύματα στο βίντεο, που τραβήχτηκε το Σάββατο, φαίνονται να τοποθετούν μια ισραηλινή σημαία στην οροφή ενός ξενοδοχείου-θερέτρου στη Γάζα.

Ειδήσεις σήμερα

Sky News: Μάχες σώμα με σώμα στη Γάζα - Στην πιο δύσκολη φάση ο πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς

Καιρός: Ένας ασυνήθιστα ζεστός Οκτώβριος - Τι λένε οι ειδικοί στο protothema.gr

Τα «Φιλαράκια» αποχαιρετούν τον Μάθιου Πέρι: «Ήταν ένα πραγματικό δώρο για όλους μας»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης