Ιταλία: Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας που χάραξε με κλειδιά ονόματα στο Κολοσσαίο
Ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών
Ταυτοποιήθηκε ο τουρίστας για τον βανδαλισμό στο Κολοσσαίο. Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, πρόκειται για ένα ζευγάρι που διαμένει στην Αγγλία.
«Είμαι ευγνώμων στους καραμπινιέρους που ταυτοποίησαν αμέσως τον φερόμενο ως δράστη της απολίτιστης και παράλογης πράξης που διαπράχθηκε στο Κολοσσαίο» δήλωσε ο υπουργός Πολιτισμού της Ιταλίας, Τζενάρο Σανγκιουλιάνο.
Δείτε το βίντεο
Υπενθυμίζεται ότι ο τουρίστας φαίνεται σε βίντεο, το οποίο αναρτήθηκε το Σάββατο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, να σκαλίζει το όνομά του και το όνομα της φίλης του με κλειδί σε εσωτερικό τοίχο του αρχαίου ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Φαίνεται να χαμογελάει, ακόμη κι όταν αυτός που τραβάει το βίντεο τον επιπλήττει μιλώντας του στα αγγλικά και τον βρίζει.
Σύμφωνα με το ANSA, ο τουρίστας κινδυνεύει με πρόστιμο τουλάχιστον 15.000 ευρώ και ποινή φυλάκισης έως πέντε ετών.
Το μνημείο έχει υποστεί επανειλημμένα πράξεις βανδαλισμού, καθώς δεκάδες επισκέπτες έχουν συλληφθεί τα τελευταία χρόνια να αφήνουν επιγραφές ή να προσπαθούν να κλέψουν πέτρες από το μνημείο.
Είσαι ελεύθερος επαγγελματίας ή ιδιοκτήτης μικρής επιχείρησης; Η CrediaBank γίνεται συνοδηγός στην επιχειρηματική σου διαδρομή και σε βοηθά να φτάσεις πιο γρήγορα στον προορισμό σου.
Το περασμένο οικονομικό έτος (2025) αποδείχθηκε εξαιρετικά αποδοτικό για τη γνωστή εταιρεία δομικών και χημικών υλικών, που φέτος κλείνει 25 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και ατενίζει το μέλλον με περισσή αισιοδοξία.