Νέες αποκαλύψεις από τον πρίγκιπα Χάρι: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τους θεωρούσα πιόνια»

Νέες αποκαλύψεις από τον πρίγκιπα Χάρι: «Σκότωσα 25 Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, τους θεωρούσα πιόνια»

Όπως τονίζει ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ' εκείνη την εποχή τους Ταλιμπάν «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους»

Prince Harry - Appachi
Στην αποκάλυψη ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης θητείας του στο Αφγανιστάν σκότωσε 25 Ταλιμπάν προχώρησε ο πρίγκιπας Χάρι. Μιλώντας στο νέο του βίβλίο «Spare» για την περίοδο όπου βρισκόταν στο Αφγανιστάν ο δούκας του Σάσσεξ γράφει ότι «δεν τους θεωρούσε ανθρώπους» τους Ταλιμπάν «αλλά πιόνια σκακιού που κατάφερνε να εξολοθρεύσει από τη σκακιέρα».

Ακόμη σύμφωνα με την Telegraph και όσα μεταδίδει η Daily Mail o πρίγκιπας Χάρι επισημαίνει ότι «δεν ήταν ένας αριθμός που με γεμίζει με ικανοποίηση, αλλά ούτε και με ντροπιάζει». Αυτή είναι η πρώτη φορά κατά την οποία ο δευτερότοκος γιος του βασιλιά Καρόλου Γ'  μιλάει ανοιχτά για τον αριθμό των Ταλιμπάν που σκότωσε, όσο υπηρετούσε στην εμπόλεμη ζώνη του Αφγανιστάν.

000_DV289109


Και όλα αυτά την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η νομική του μάχη με το βρετανικό υπουργείο Εσωτερικών. Υπενθυμίζεται ότι το βρετανικό υπουργείο αποφάσισε να μην παρέχει πλήρη αστυνομική προστασία στον Χάρι και την οικογένειά του όταν επισκέπτονται τη Μεγάλη Βρετανία.

Στο μεταξύ σε δηλώσεις του ο δικηγόρος του πρίγκιπα Χάρι δήλωσε ότι ο πελάτης του δεν «αισθάνεται ασφαλής», όταν βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασίλειο καθώς ένα από τα προνόμια που έπρεπε να αποχωριστεί όταν απαρνήθηκε τα βασιλικά του καθήκοντα ήταν και αυτό της προστασίας. 

Υπενθυμίζεται ότι ο πρίγκιπας Χάρι κατά το παρελθόν θεωρήθηκε στόχος τρομοκρατών τόσο επειδή θήτευσε στο Αφγανιστάν όσο και για το γεγονός ότι αποτελούσε μέλος της βασιλικής οικογένειας. 

Κλείσιμο
Αυτή αποτελεί ακόμα μια αποκάλυψη στην αυτοβιογραφία του «Spare», η οποία επρόκειτο να εκδοθεί στις 10 Ιανουαρίου αλλά έχει ήδη κυκλοφορήσει στην Ισπανία και τα βρετανικά ΜΜΕ μεταδίδουν κομμάτια της.

000_DV289125



Ειδήσεις σήμερα:

Αγωνία για τον 6χρονο Θωμά που έπαθε ανακοπή – Έγινε ψύξη εγκεφάλου

Συναγερμός από ΠΟΥ: Η νέα παραλλαγή ΧΒΒ.1.5 είναι η πιο μεταδοτική που έχουμε δει

Όλα όσα έχουν γίνει σε μόλις ένα μήνα στην Κιβωτό του Κόσμου -Ο πρώτος μίνι απολογισμός

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης