Γερμανία-Kριστίν Λάμπρεχ: «Κόκκινη κάρτα» στην υπουργό Άμυνας μετά από συνεχή «φάουλ»

Γερμανία-Kριστίν Λάμπρεχ: «Κόκκινη κάρτα» στην υπουργό Άμυνας μετά από συνεχή «φάουλ»

Στο επίκεντρο επικρίσεων από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης οι απανωτές γκάφες της υπουργού αλλά και τα... εκκεντρικά τακούνια της με τον κύβο του Ρούμπικ

GERMANY2
Η Kριστίν Λάμπρεχτ, υπουργός Άμυνας της Γερμανίας έχει μεγάλη αδυναμία στον μοναχογιό της Αλεξάντερ και τις εκκεντρικές γόβες με τακούνι σε σχέδια όπως... ο κύβος του Ρούμπικ. Η 58χρονη Κριστίν Λάμπρεχτ, βρίσκεται τους τελευταίους μήνες στο «μάτι του κυκλώνα» στη Γερμανία, καθώς οι απανωτές γκάφες της, έχουν φέρει σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση του Βερολίνου και «ντροπιάζουν τη χώρα» όπως σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα «Βild».

Η τελευταία γκάφα της ήταν το ατυχές πρωτοχρονιάτικο μήνυμά της στο οποίο αναφέρθηκε στην Ουκρανία. «Κόκκινη κάρτα» δέχθηκε, όμως, από τα γερμανικά μίντια και για το ταξίδι της στα μέσα Απριλίου με ελικόπτερο του γερμανικού στρατού «Bundeswehr», στο οποίο την συνόδευε ο μοναχογιός της. Το ταξίδι της, με το ελικόπτερο του γερμανικού στρατού, στο οποίο επέβαινε και ο γιος της Αλεξάντερ, για να πάνε διακοπές, επιβάρυνε τελικά τους Γερμανούς φορολογούμενους, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η εφημερίδα «Sueddeutshe presse».
043_dpa-pa_220618-99-714159_dpai
Οι πολύχρωμες γόβες της υπουργού. Τις έχει και σε άλλα χρώματα! Κύβος του ρούμπικ ή τουβλάκια lego;

Από την πλευρά του, ο Καγκελάριος της χώρας, Όλαφ Σολτς προσπαθεί να ηρεμήσει τα πνεύματα, καθώς πολλοί υπουργοί από τον τρικομματικό συνασπισμό- Σοσιαλδημοκρατών, Πράσινων και «Ελεύθερων Δημοκρατών» ζητούν την άμεση απομάκρυνσή της από το κρίσιμο υπουργείο.

Το «κερασάκι στην τούρτα» ήταν το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της υπουργού, στο οποίο αναφερόταν στον πόλεμο στην Ουκρανία ενώ πίσω της έπεφταν πυροτεχνήματα. Η Γερμανίδα υπουργός εμφανίστηκε στην «καρδιά» του Βερολίνου για τον εορτασμό του Νέου Έτους με το βίντεο να φαίνεται πως έχει τραβηχτεί από κινητό τηλέφωνο, δηλώνοντας πως «ένας πόλεμος μαίνεται στη μέση της Ευρώπης». Και συνεχίζε: «Μπόρεσα να αντλήσω πολλές ιδιαίτερες εμπειρίες από αυτόν τον πόλεμο, στις πολλές συναντήσεις που είχα, με ενδιαφέροντες και υπέροχους ανθρώπους. Γι' αυτό, λέω ένα μεγάλο ευχαριστώ». Ενω πίσω της ακούγονται και φαίνονται τα πυροτεχνήματα...

Κλείσιμο
Οι συμπολίτες της δεν είδαν με «καλό μάτι» τη δήλωσή της αλλά και το πώς στήθηκε το όλο σκηνικό, το οποίο παρέπεμπε στο μέτωπο του πολέμου στην Ουκρανία όπου σκάνε συνεχώς ρουκέτες.
043_dpa-pa_221220-99-968360_dpai

Το βιογραφικό της

Η Κριστίν Λάμπρεχτ σπούδασε Νομικά και το πρώτο χαρτοφυλάκιο που ανέλαβε ήταν το υπουργείο Δικαιοσύνης. Εν συνεχεία, της ανατέθηκε το υπουργείο Οικογένειας και σήμερα διατελεί υπουργός Άμυνας στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία -στις 24 Φεβρουαρίου του 2022- βρίσκεται με κάθε της κίνηση στο επίκεντρο της προσοχής των γερμανικών ΜΜΕ. Όπως γράφει το περιοδικό «Stern», «δεν είναι ιδιαίτερα αγαπητή στους Γερμανούς καθώς κάνει επανειλημμένως «faux pas» που έχουν επιπτώσεις στη δημοτικότητά της».

Η 58χρονη Λάμπρεχτ γεννήθηκε στο Μάινχαιμ της Γερμανίας. Από το 1992 έως το 1998 ήταν λέκτορας της Νομικής και, στη συνέχεια, αποφάσισε να ασχοληθεί με τη δικηγορία. Τελικά, όμως την κέρδισε η πολιτική και  το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD).

Το 2015 παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιά της, Γιοαχίμ Χάκερ με τον οποίο απέκτησε έναν γιο, τον Αλεξάντερ. Ο γάμος της κράτησε μόλις τέσσερα χρόνια και έκτοτε (από το 2019), έχει αφιερωθεί στην πολιτική και τον γιο της. Ως μοναχοπαίδι, η Λάμπρεχτ ήταν κακομαθημένη, καθώς έκανε πάντα αυτό που ήθελε, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος.



Από τότε που μπήκε στην κυβέρνηση του Σολτς, είναι ιδιαίτερα ενεργή στα social media. Τόσο στο Twitter, όσο και το Ιnstagram ανεβάζει συνήθως φωτογραφίες με Γερμανούς στρατιώτες αλλά και τον 22χρονο γιο της. Η αντίστροφη πορεία για την απομάκρυνσή της από το υπουργείο Άμυνας ξεκίνησε στα μέσα του Απριλίου του 2022, όταν ταξίδεψε με ελικόπτερο στο πλαίσιο επίσκεψης στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταιν παίρνοντας μαζί και τον γιο της .

Αφότου επισκέφθηκε το 911ο Τάγμα Ηλεκτρονικού Πολέμου, πήγε με το ίδιο ελικόπτερο διακοπές στο Ζιλτ, το λεγόμενο «νησί των πλουσίων στη Βόρεια Θάλασσα μαζί με το μοναχοπαίδι της. Το ερώτημα που προέκυψε άμεσα ήταν «αν κάλυψε η ίδια το 100% του κόστους της πτήσης του γιου της» καθώς, το οποίο όπως εκτιμά η εφημερίδα «Berliner Zeitung», κυμαίνεται από 5.300 έως 9.116 ευρώ.

Και νομικά ζητήματα

Το σκάνδαλο όμως έχει και νομικές πτυχές καθώς ο γιος της δημοσίευσε τότε μια φωτογραφία του στο Instagram ενώ ήταν μέσα στο ελικόπτερο της Bundeswehr. Σύμφωνα με γερμανούς ειδικούς, ξένοι κατάσκοποι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τη φωτογραφία για να αναγνωρίσουν τεχνικές λεπτομέρειες του ελικοπτέρου. Η ποινή, για τον γιό της που παραβίασε τον νόμο, είναι πενταετής φυλάκιση. Ωστόσο, το θέμα δεν έλαβε περαιτέρω διαστάσεις.
043_dpa-pa_221219-99-961536_dpai

Η Κριστίν Λάμπρεχτ εντάχθηκε στο κόμμα των Σοσιαλδημοκρατικών (SPD) στην ηλικία των 17 ετών. Από το 1998 έως το 2021 ήταν μέλος της ομοσπονδιακής βουλής (Bundestag). Παράλληλα, από το 2019 έως το 2021 διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης και Προστασίας των Καταναλωτών ενώ από τον Μάιο έως τον Δεκέμβριο του 2021, ανέλαβε τα ηνία του υπουργείου Οικογενειακών Υποθέσεων, Ηλικιωμένων και Νεολαίας. Από το Δεκέμβριο του 2021, διορίστηκε στο υπουργείο Άμυνας.

Σε δηλώσεις της, το 2022 στην εφημερίδα που πρόσκειται στο SPD «Vorwarts», η Κριστίν ξεκαθάρισε ότι το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα θα είναι πάντα το «πολιτικό σπίτι» της. Οι πρωταρχικοί της στόχοι είναι η σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας, η καταπολέμηση των εγκλημάτων μίσους και του δεξιού εξτρεμισμού.

Ως υπουργός Άμυνας, επιθυμεί να εκσυγχρονίσει το γερμανικό στράτευμα Bundeswehr και να αξιολογούνται τακτικά οι συμμετοχές του γερμανικού στρατού σε αποστολές στο εξωτερικό. Όσον αφορά την παράδοση όπλων στην Ουκρανία, η 58χρονη υπουργός έχει ξεκάθαρη άποψη: η Γερμανία πρέπει να βοηθά την Ουκρανία σε συνεννόηση πάντα με τους Συμμάχους. Επιπλέον, ζητά την συναίνεση της κυβέρνησης του Βερολίνου για να δοθούν περισσότερα χρήματα στην πολύπαθη χώρα.

Βιβλίο μαγειρικής με wellness συνταγές

Στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2013, όπως γράφει ο γερμανικός Τύπος, η Κρίστιν Λάμπρεχτ διαφήμισε το ταλέντο της στην μαγειρική. Με σύνθημα: «Έχουμε τις καλύτερες συνταγές», η τότε 48χρονη Λάμπρεχτ διαφήμιζε ένα βιβλίο μαγειρικής με wellness συνταγές. Στην προσωπική της ζωή, απολαμβάνει την ελευθερία καθώς ύστερα από τέσσερα χρόνια γάμου, πήρε διαζύγιο και τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει κάνει κάποια σχέση.

Τραβάει πάντα πάνω της τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς, στις δημόσιες εμφανίσεις της φορά ψηλές γόβες με περίεργα τακούνια όπως ο κύβος του Ρούμπικ, τα οποία μάλιστα έχει σε διαφορετικά χρώματα...


Ειδήσεις σήμερα:

Survivor All Star: H άρνηση του Ντάνου, τα παζάρια και τα ταχύρρυθμα φροντιστήρια ίντριγκας


Ντάνα Γουάιτ: Το αφεντικό του UFC χαστουκίζει τη σύζυγό του σε κλαμπ στο Μεξικό την Πρωτοχρονιά


Πάτρα: Ανάγκασαν Ρομά να πει τα κάλαντα γονατιστός και του 'βαλαν φωτιά

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης