Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αργεντινής έκρινε την Τρίτη την αντιπρόεδρο της χώρας Κριστίνα Φερνάντεζένοχη για διαφθορά σε υπόθεση που σχετίζεται με αναθέσεις δημοσίων έργων στη διάρκεια της προεδρικής θητείας της (2007-2015).
Ο εισαγγελέας πρότεινε ποινή φυλάκισης 12 ετών, ενώ η αντιπρόεδρος Κίρσνερ αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος της και χαρακτήρισε «πολιτικά υποκινούμενη» τη δίκη.
Αντιπρόεδρος της χώρας και πρόεδρος της Γερουσίας από το 2019, η Κριστίνα Κίρσνερ χαίρει ασυλίας, την οποία μπορεί να άρει μόνο το Ανώτατο Δικαστήριο εφόσον επικυρώσει την καταδίκη της. Αν δεν συμβεί αυτό, η Κίρσνερ θα μπορέσει να είναι υποψήφια στις βουλευτικές και προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν στα τέλη του 2023, αν και προς το παρόν δεν έχει δηλώσει αν προτίθεται να το πράξει.
Θεωρείται βέβαιο πως θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης, οπότε η δικαστική περιπέτεια αναμένεται να διαρκέσει αρκετά χρόνια.
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών