Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 22 νεκροί, 50 αγνοούμενοι εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών στην πόλη Λας Τεχερίας

Βενεζουέλα: Τουλάχιστον 22 νεκροί, 50 αγνοούμενοι εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών στην πόλη Λας Τεχερίας

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και εβδομάδες είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους

Tejerias_venezuela
Τουλάχιστον 22 άνθρωποι είναι νεκροί και άλλοι 52 αγνοούνται έπειτα από κατολίσθηση το βράδυ του Σαββάτου στην Λας Τεχερίας, βιομηχανική πόλη περίπου εβδομήντα χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Καράκας, ανακοίνωσε χθες Κυριακή η αντιπρόεδρος της Βενεζουέλας, η Ντέλσι Ροδρίγκες.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν τη χώρα της Λατινικής Αμερικής εδώ και εβδομάδες είχαν ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 13 ανθρώπους.



«Πέντε παραπόταμοι υπερχείλισαν και (...) διαπιστώνουμε εδώ πολύ μεγάλες ζημιές και ανθρώπινες απώλειες: (...) έχουμε βρει 22 νεκρούς, υπάρχουν τουλάχιστον 52 αγνοούμενοι», δήλωσε η κυρία Ροδρίγκες σε ΜΜΕ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν στην Τεχερίας σπίτια που καταστράφηκαν ολοσχερώς, καταστήματα που έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές, κατολισθήσεις λάσπης, δέντρα που παρασύρθηκαν από ορεινό όγκο σκορπισμένα στους δρόμους.

Κλείσιμο


Χίλιοι άνθρωποι συμμετέχουν στην επιχείρηση έρευνας και διάσωσης σε εξέλιξη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Δικαιοσύνης Ρεμίχιο Σεμπάγιος Ιτσάσο, που πήγε στην πόλη για να δει το εύρος των ζημιών.

«Χάσαμε αγόρια και κορίτσια», είπε η αντιπρόεδρος Ροδρίγκες, «αυτό που έγινε είναι τραγωδία».

Η Κάρμεν Μελέντες, κάτοικος σε αυτή την πόλη 55.000 και πλέον κατοίκων για 55 χρόνια, δήλωσε με απελπισία «η Λας Τεχερίας χάθηκε».

Το 1999, τεράστιες κατολισθήσεις είχαν στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 10.000 ανθρώπους στην πολιτεία Βάργκας, 25 χιλιόμετρα βόρεια του Καράκας.



Ειδήσεις σήμερα:

«Είχαν απαγάγει ξανά την Μαρκέλλα», λέει η μητέρα της 14χρονης που αγνοείται στη Νίκαια

Τζόκοβιτς σε Τσιτσιπά: «Στέφανε καλύτερα να πηγαίνεις σε εστιατόρια, παρά να ανοίξεις ένα»

Θα υπερασπιστούμε με κάθε νόμιμο μέσο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα τονίζει ο Δένδιας από την Αίγυπτο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης