Ρωσία: Συνελήφθη ξανά ο Λεονίντ Γκόζμαν που είχε συγκρίνει την ΕΣΣΔ με τους Ναζί

Ρωσία: Συνελήφθη ξανά ο Λεονίντ Γκόζμαν που είχε συγκρίνει την ΕΣΣΔ με τους Ναζί

Δικαστήριο αποφάσισε την κράτησή του για 15 ημέρες επειδή συνέκρινε το 2013 τις ενέργειες της ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία

gozman
Το δικαστήριο Τβερσκόι της Μόσχας αποφάσισε την κράτηση του πολιτικού της αντιπολίτευσης Λεονίντ Γκόζμαν για 15 ημέρες επειδή ταύτισε δημόσια την ΕΣΣΔ με τη ναζιστική Γερμανία σε ανάρτηση που είχε κάνει το 2013 στο Live Journal.

Στο δικαστήριο ο Λεονίντ Γκόζμαν δήλωσε ότι η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της προηγούμενης κράτησης του, σύμφωνα με το ιστότοπο SOTA, και πως η δίωξη του γίνεται κατά εντολήν.

Ο δικαστής έκρινε ότι η χολολιθίαση δεν αποτελούσε λόγο επιβολής προστίμου επειδή ο Λεονίντ Γκόζμαν είχε πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο. Ο ηλικίας 72 ετών πολιτικός δεδομένης της κατάστασης της υγείας του θα παραμείνει σε κέντρο κράτησης ένα μήνα. Όπως επισημαίνει ο ιστότοπος Mediazona, στην ανάρτηση του, η οποία υπήρξε και αφορμή για να ασκηθεί δίωξη εναντίον του, ο Γκόζμπαν διατυπώνει την άποψη ότι τα τμήματα ασφαλείας SMERSH και NKVD γενικά δεν ήταν καλύτερα από τα Ες-Ες και την Γκεστάπο.

Χθες, Τρίτη, ο Γκόζμαν συνελήφθη μόλις εξήλθε από τον κέντρο κράτησης, όπου ήδη είχε παραμείνει 15 μέρες για ανάρτηση του στο Facebook βάσει του ίδιου άρθρου. Το δικαστήριο είχε δώσει εντολή για την σύλληψη του στις 30 Αυγούστου. Στην ανάρτηση του αυτή έγραφε τότε: « Ο Χίτλερ είναι το απόλυτο κακό , αλλά ο Στάλιν είναι ακόμη χειρότερος. Τα Ες-Ες είναι εγκληματίες, αλλά και η NKVD ήταν ακόμη χειρότερη, επειδή οι τσεκίστες ( μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας-σ.σ) σκότωναν τους δικούς τους. Ο Χίτλερ είχε κηρύξει τον πόλεμο κατά της ανθρωπότητας , οι Κομμουνιστές κήρυξαν καθολικό πόλεμο στον ίδιο τους τον λαό».


Ειδήσεις σήμερα:

Δίκη Φιλιππίδη: Απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για κατ' αντιπαράσταση εξέταση Μπιμπίλα-Νίνου


Κομισιόν: «Φρένο» στην επιρροή του φυσικού αερίου στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας

Ρουμπάτης στην Επιτροπή: Ναι, παρακολουθούσαμε τον Πιτσιόρλα, ενημέρωσα τον Τσίπρα


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης