Σαουδική Αραβία: Αξιωματούχοι χτυπούν γυναίκες που διαμαρτύρονταν σε ορφανοτροφείο - Δείτε βίντεο

Σαουδική Αραβία: Αξιωματούχοι χτυπούν γυναίκες που διαμαρτύρονταν σε ορφανοτροφείο - Δείτε βίντεο

Άγρια επίθεση σε ορφανοτροφείο στη Σαουδική Αραβία - Άντρες των δυνάμεων ασφαλεάς επιτέθηκαν με ζώνες και ραβδιά σε νεαρές γυναίκες που διαμαρτύρονταν

saudi_ksylo
Ένα σοκαριστικό βίντεο, που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, δείχνει τις δυνάμεις ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες, να τις χτυπούν και να τις σέρνουν βίαια από τα μαλλιά.

Όπως γράφει η «Daily Mail», πρόσφατα διαδόθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ένα βίντεο που δείχνει αστυνομικούς και αξιωματούχους της Σαουδικής Αραβίας να επιτίθενται σε νεαρές γυναίκες.

Στο συγκλονιστικό βίντεο οι ένστολοι άνδρες χρησιμοποιούν ζώνες και ραβδιά για να χτυπήσουν τις γυναίκες, ενώ φημολογείται πως πριν είχαν χρησιμοποιήσει τίζερ για να τις αναισθητοποιήσουν.



Τα επεισόδια έγιναν στο ορφανοτροφείο Khakis Musharraf και σύμφωνα με τοπικά δημοσιεύματα οι γυναίκες που βρίσκονταν εκεί διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες διαβίωσης τους, κάνοντας απεργία πείνας.

Τα πλάνα δείχνουν αρχικά τις γυναίκες να τρέχουν πανικόβλητες, μακριά από τους ένστολους άνδρες, ουρλιάζοντας. Στη συνέχεια οι αξιωματούχοι πιάνουν μία από αυτές και την πετούν κάτω με δύναμη.

saudi_ksylo


Κλείσιμο
Οι γυναίκες φαίνονται να προσπαθούν μάταια να απελευθερωθούν από τις δυνάμεις ασφαλείας. Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί σέρνουν μια κοπέλα στο έδαφος πριν τις περάσουν χειροπέδες και αρχίσουν να την χτυπήσουν με μία ζώνη.

Τα σοκαριστικά κλιπ από τα επεισόδια, δημοσιεύτηκαν στο Twitter το βράδυ της Τρίτης και είχαν προβληθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο φορές μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης.

saudi_ksylo2


Σαουδάραβες ακτιβιστές κατήγγειλαν έντονα τα επεισόδια και τόνισαν πως το βίντεο αναδεικνύει τη βιαιότητα που αντιμετωπίζουν και την κακοποίηση που δέχονται οι γυναίκες στα χέρια των δυνάμεων ασφαλείας στη χώρα

Η κυβέρνηση της νότιας επαρχίας Ασίρ ανέφερε σε ανακοίνωσή της νωρίς την Τετάρτη ότι θα συγκροτήσει επιτροπή για τη διερεύνηση του περιστατικού, χωρίς να δώσει παραπάνω λεπτομέριες.


Ειδήσεις σήμερα:

Αναδίπλωση Καραμανλή: «Καμία αιχμή κατά της κυβέρνησης, είπε αυτονόητα πράγματα» λένε συνεργάτες του

Νεκρός ο πρόεδρος της ρωσικής Lukoil - Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου στη Μόσχα

Με κατάθεση μάρτυρα-κλειδί ξεκινά σήμερα η ανάκριση για Μαλένα και Ίριδα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης