Ισραήλ: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συγκρούσεις με την Παλαιστίνη με αεροπορικές επιθέσεις και ρουκέτες

Ισραήλ: Συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα οι συγκρούσεις με την Παλαιστίνη με αεροπορικές επιθέσεις και ρουκέτες

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι εξαπέλυσε ειδική επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώνοντας ένα από τα ηγετικά της στελέχη

gaza
Ισραηλινά αεροσκάφη έπληξαν τη Γάζα και Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες κατά ισραηλινών πόλεων σήμερα καθώς οι συγκρούσεις συνεχίζονται για δεύτερη ημέρα, ύστερα από ένα και πλέον χρόνο σχετική ηρεμίας στην περιοχή.

Το Ισραήλ ανακοίνωσε χθες ότι εξαπέλυσε ειδική επιχείρηση κατά της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ, σκοτώνοντας ένα από τα ηγετικά της στελέχη σε μια αιφνιδιαστική αεροπορική επίθεση κατά τη διάρκεια της ημέρας σε πολυώροφο κτίριο στην πόλη της Γάζας.

Τα ισραηλινά χτυπήματα είχαν ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ακόμα 9 Παλαιστίνιοι, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί, και να τραυματιστούν 79 άνθρωποι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας.

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε 19 μαχητές του Ισλαμικού Τζιχάντ σε εφόδους που έγιναν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν τουλάχιστον 160 ρουκέτες προς το Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε ο στρατός. Οι περισσότεροι εξ αυτών αναχαιτίστηκαν ενώ κάποιοι άνθρωποι τραυματίστηκαν ελαφρά καθώς πήγαιναν στα καταφύγια.

Η Αίγυπτος, τα Ηνωμένα Έθνη και το Κατάρ έχουν ξεκινήσει να μεσολαβούν προκειμένου να δοθεί τέλος στη βία, σύμφωνα με Παλαιστίνιοι αξιωματούχο με γνώση των προσπαθειών. «Δεν υπάρχει ακόμα πρόοδος», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Κλείσιμο
Αξιωματούχος της Παλαιστινιακής Αρχής καταδίκασε τις επιθέσεις του Ισραήλ.

«Καλούμε τη διεθνή κοινότητα να παρέμβει και να προσφέρει προστασία στον λαό μας», δήλωσε ο υπουργός Πολιτικών Υποθέσεων Χουσεΐν αλ-Σέιχ σε ανάρτηση στο Twitter.


Ειδήσεις σήμερα

ΕΥΠ: Το παρασκήνιο ενός πολιτικού θρίλερ - Ολοταχώς προς Εξεταστική και πόλωση

Σκιάθος: «Καίει» τον πυραγό η σύντροφός του - Μου εξομολογήθηκε ότι του αρέσουν τα μικρά κορίτσια!

Καρίμ Μπενζεμά: Η πρώην του Μπίμπερ είναι η νυν του άσου της Ρεάλ - Οι φωτογραφίες που το αποδεικνύουν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης