Ουκρανία: Οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε όχημα που κατευθυνόταν στο Azovstal για να απομακρύνει αμάχους

Ουκρανία: Οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ σε όχημα που κατευθυνόταν στο Azovstal για να απομακρύνει αμάχους

Ένας Ουκρανός μαχητής έχασε τη ζωή του και έξι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες του δημοτικού συμβουλίου της Μαριούπολης

azovstal_1
Οι αρχές της Μαριούπολης κατηγόρησαν σήμερα τον ρωσικό στρατό ότι παραβίασε την κατάπαυση του πυρός στην περιοχή της χαλυβουργίας Αζοφστάλ ανοίγοντας πυρ κατά ενός αυτοκινήτου που ήταν καθοδόν για να απομακρύνει αμάχους από το αχανές συγκρότημα της χαλυβουργίας, σκοτώνοντας έναν Ουκρανό μαχητή και τραυματίζοντας άλλους έξι.

Η Ρωσία δεν απάντησε άμεσα στην ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου. Ίδιες πηγές ανέφεραν πως οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν για το χτύπημά τους έναν αντιαρματικό κατευθυνόμενο πύραυλο (ATGM).



Η Μόσχα αρνείται ότι πλήττει αμάχους και έχει προτείνει εκεχειρία που θα επιτρέπει την απομάκρυνση των αμάχων που έχουν καταφύγει στο εργοστάσιο Αζοφστάλ μαζί με Ουκρανούς μαχητές.

Κλείσιμο

«Κατά την διάρκεια της κατάπαυσης του πυρός στην περιοχή του εργοστασίου Αζοφστάλ ένα αυτοκίνητο χτυπήθηκε από Ρώσους που χρησιμοποίησαν ένα αντιαρματικό κατευθυνόμενο όπλο. Το αυτοκίνητο κατευθύνονταν προς το σημείο που ήταν οι άμαχοι για να τους απομακρύνει από το εργοστάσιο» αναφέρει το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην ανακοίνωσή του.

«Ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού, ένας μαχητής σκοτώθηκε και έξι τραυματίσθηκαν. Ο εχθρός συνεχίζει να παραβιάζει όλες τις συμφωνίες και αρνείται να εφαρμόσει τις εγγυήσεις ασφαλείας για την απομάκρυνση των αμάχων».



Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τα όσα ανακοίνωσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης.

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταλάβει την Μαριούπολη, αφήνοντας τους τελευταίους υπερασπιστές της πόλης και δεκάδες αμάχους οχυρωμένους στο εργοστάσιο Αζοφστάλ.

Τα Ηνωμένα Έθνη και η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού έχουν βοηθήσει στην απομάκρυνση μερικών αμάχων και η Ουκρανία ανακοίνωσαν ότι μια νέα προσπάθεια απομάκρυνσης αμάχων βρίσκεται σε εξέλιξη.


Ειδήσεις σήμερα

Τι σηματοδοτεί το deal της Motor Oil για την Ελλάκτωρ – Νέο τοπίο στον ενεργειακό και κατασκευαστικό χάρτη

Η Διεθνής Αμνηστία λέει ότι υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι η Ρωσία διέπραξε εγκλήματα πολέμου κοντά στο Κίεβο

Νέες φωτογραφίες που δείχνουν τον Τζόνι Ντεπ «λιπόθυμο από αλκοόλ και ναρκωτικά» παρουσίασε η Άμπερ Χερντ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης