Η Ουκρανία και η Τουρκία θα υπογράψουν συμφωνία πλαίσιο για την κατασκευή τουρκικώνμη επανδρωμένων αεροσκαφών στην Ουκρανία, δήλωσε ο Oυκρανός υπουργός Άμυνας Ολέκσιι Ρέζνικοφ πριν από την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει σήμερα στη χώρα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν.
Ο Ρέζνικοφ δήλωσε ακόμη ότι η Ουκρανία με χαρά της θα άλλαζε τον τόπο διεξαγωγής των ειρηνευτικών συνομιλιών για την ανατολική Ουκρανία προκρίνοντας την Κωνσταντινούπολη ή κάποια άλλη τουρκική πόλη, έπειτα από σχετική πρόταση του Ερντογάν, πρόσθεσε όμως ότι σε κάτι τέτοιο θα πρέπει να συμφωνήσει και η Ρωσία.
Οι συνομιλίες για κατάπαυση του πυρός με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική Ουκρανία διεξάγονται κυρίως στο Μινσκ, την πρωτεύουσα της Λευκορωσίας, όμως η χώρα αυτή σφυρηλάτησε στενότερες σχέσεις με τη Ρωσία, ενώ οι εντάσεις ανάμεσα στο Κίεβο και τη Μόσχα αυξάνονταν τους τελευταίους μήνες.
Ο Ρέζνικοφ έκανε τις δηλώσεις αυτές πριν από την επίσκεψη του Ερντογάν, ο οποίος θέλει να κάνει την Τουρκία μεσολαβητή σ' αυτή την κρίση.
Ο Oυκρανός υπουργός δήλωσε επίσης πως ο αριθμός των παραβιάσεων της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία έχει μειωθεί και εδώ και τρεις εβδομάδες δεν υπάρχουν απώλειες σε μάχες. Πρόσθεσε πως η Ρωσία έχει αυτή τη στιγμή συγκεντρωμένα 115.000 στρατεύματα κοντά στα σύνορα της Ουκρανίας.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι φυσικές καταστροφές δεν είναι πλέον σπάνιο γεγονός για την Ελλάδα. Η κλιματική αλλαγή κάνει διαρκώς αισθητή την παρουσία της, τα τελευταία χρόνια, με τα παραδείγματα να είναι πολλά.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.
Μια κούπα καφέ, μια αφορμή για ισότητα - Με δράσεις που ενισχύουν την καθημερινότητα και δημιουργούν νέες δυνατότητες, ο NESCAFÉ® προάγει την ισότιμη συμμετοχή και την εμπειρία μάθησης.