ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια που έκανε εμβόλιο του κορωνοϊού σε 17χρονο χωρίς έγκριση των γονέων του

ΗΠΑ: Συνελήφθη καθηγήτρια που έκανε εμβόλιο του κορωνοϊού σε 17χρονο χωρίς έγκριση των γονέων του

Το περιστατικό έγινε στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης – Η αστυνομία τη συνέλαβε μετά από καταγγελία της μητέρας του 17χρονου – Θα δικαστεί για μη εξουσιοδοτημένη άσκηση επαγγέλματος 

emvolio_covid1
Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε μία καθηγήτρια στην περιοχή του Λονγκ Άϊλαντ, στην πολιτεία της Νέας Υόρκης, επειδή φέρεται ότι έκανε εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε 17χρονο στο σπίτι της και μάλιστα χωρίς τη συναίνεση των γονέων του.

Η καθηγήτρια, που ταυτοποιήθηκε ως Λάουρα Πάρκερ Ρουσό, φέρεται ότι έκανε το εμβόλιο στις 31 Δεκεμβρίου. Ο έφηβος πήγε σπίτι του και είπε στη μητέρα του τι συνέβη. Τότε, η μητέρα προσέφυγε στην αστυνομία και έγινε έρευνα για το περιστατικό, ενώ ανακοινώθηκε ότι η Ρουσό δεν είναι επαγγελματίας γιατρός και ως εκ τούτου δεν είναι εξουσιοδοτημένη να χορηγεί εμβόλια. Η γυναίκα συνελήφθη και κατηγορείται για μη εξουσιοδοτημένη άσκηση επαγγέλματος. Αφέθηκε ελεύθερη και αναμένεται ότι θα δικαστεί στις 21 Ιανουαρίου.

Σύμφωνα με το CBS, η γυναίκα είναι 54 ετών, καθηγήτρια βιολογίας και τέθηκε σε διαθεσιμότητα έως να υπάρξει αποτέλεσμα στην έρευνα των αρχών. Άγνωστο παραμένει πώς η Ρουσό απέκτησε το εμβόλιο ή αν υπήρξε παρακολούθηση μετά τη χορήγησή του, με βάση τα πρωτόκολλα.

Για τη χορήγηση του εμβολίου, ο ασθενής πρέπει να δώσει τη συγκατάθεσή του, ενώ ο χειριστής θα πρέπει να έχει ιατρικές γνώσεις για να κάνει σωστά την έγχυση, αλλά και να γνωρίζει τα ζητήματα που αφορούν στις αλλεργίες.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιγμα σχολείων τη Δευτέρα με 3 self test - Έλεγχος σε όλη την τάξη σε περίπτωση κρούσματος


Εκτινάχθηκαν στα 50.126 τα νέα κρούσματα, τα 19.828 στην Αττική

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης