Συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ στη Στοκχόλμη την Πέμπτη - Στο τραπέζι οι εντάσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Συνάντηση Μπλίνκεν - Λαβρόφ στη Στοκχόλμη την Πέμπτη - Στο τραπέζι οι εντάσεις Ρωσίας - Ουκρανίας

Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε την Τρίτη τη Ρωσία πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με «υψηλό τίμημα» εάν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας

blinken_lavrov
Συνάντηση με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, θα έχει ο Άντονι Μπλίνκεν την Πέμπτη, στη Στοκχόλμη, σε μια περίοδο στρατιωτικών εντάσεων στα σύνορα μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος την Τετάρτη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ θα έχει συνομιλίες με τον Λαβρόφ στο περιθώριο συνεδρίασης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), μετά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Ο Μπλίνκεν βρέθηκε στην πρωτεύουσα της Λετονίας, Ρίγα την Τετάρτη, όπου μια συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ επικεντρώθηκε σε μεγάλο βαθμό στις εντάσεις που έχει προκαλέσει συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων κατά μήκος των συνόρων της Ουκρανίας.

Παράλληλα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα κάλεσε την Τετάρτη το ΝΑΤΟ να παρουσιάσει ένα «σχέδιο αποτροπής» για να εμποδίσει τη Ρωσία να εισβάλει στη χώρα του.

Ο γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ προειδοποίησε την Τρίτη τη Ρωσία πως θα βρεθεί αντιμέτωπη με «υψηλό τίμημα» εάν ξεκινήσει στρατιωτική επιχείρηση κατά της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι τα μέλη της συμμαχίας θα μπορούσαν να επιβάλουν κυρώσεις.

Ειδήσεις σήμερα:

Αντιεμβολιαστικό παραλήρημα Πολάκη: Έχω σώσει χιλιάδες ανθρώπους, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα είναι η αρχή της πτώσης της κυβέρνησης

Κορωνοϊός: Το 82% των θυμάτων είναι ανεμβολίαστοι άνω των 65 ετών

Αυστηρότερα μέτρα ετοιμάζουν οι ΗΠΑ για τους ταξιδιώτες από εξωτερικό λόγω της Όμικρον
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης