Ρόμπερτ Νταρστ: Ο 78χρονος μεγιστάνας του real estate καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο πρώτου βαθμού

Ρόμπερτ Νταρστ: Ο 78χρονος μεγιστάνας του real estate καταδικάστηκε σε ισόβια για φόνο πρώτου βαθμού

Η καταδίκη έρχεται χρόνια μετά τον περιβόητο ρόλο του Νταρστ στο ντοκιμαντέρ του HBO το 2015 "The Jinx", οπού παραδέχθηκε  τους φόνους μονολογώντας στο μπάνιο χωρίς να γνωρίζει ότι έχει ξεχάσει ανοιχτό το μικρόφωνο του

νταρστ
Σε ισόβια κάθειρξη χωρίς αναστολή καταδικάστηκε ο Ρόμπερτ Νταρστ, μεγιστάνας της αγοράς ακινήτων, για τη δολοφονία της καλύτερή του φίλης Σούζαν Μπέρμαν το 2000. Ο 78χρονος πολυεκατομμυριούχος κληρονόμος είχε κριθεί ένοχος για φόνο πρώτου βαθμού τον προηγούμενο μήνα απί δικαστήριο του Λος Άντζελες.

Η καταδίκη έρχεται χρόνια μετά τον περιβόητο ρόλο του Νταρστ στο ντοκιμαντέρ του HBO το 2015 "The Jinx". Στις τελευταίες στιγμές της παράστασης, ο Νταρστ μπήκε στο μπάνιο, προφανώς δεν συνειδητοποίησε ότι το μικρόφωνό του ήταν ακόμα ανοιχτό και έκανε μια σειρά από σχόλια που φάνηκαν να είναι εξομολόγηση. «Τι διάολο έκανα;…Τους σκότωσα όλους, φυσικά».

Η ακρόαση της Πέμπτης ξεκίνησε με την εισαγγελία να επιχειρηματολογεί αφού η ομάδα υπεράσπισης κατέθεσε πρόταση για νέα δίκη. Ο δικαστής Μαρκ Γουίντχαμ αρνήθηκε την πρόταση. Ο Νταρστ ήταν στην ακρόαση, καθισμένος σε αναπηρικό καροτσάκι και φορώντας μια στολή της φυλακής. Αρκετοί από τους ένορκους της δίκης παρευρέθηκαν στην ακρόαση.



Ο Νταρστ, 78 ετών, καταδικάστηκε στις 17 Σεπτεμβρίου επειδή πυροβόλησε την καλύτερη του φίλη Σούζαν Μπέρμαν το 2000 στο σπίτι της στο Μπέβερλι Χιλς, η οποία είχε κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας για την μυστηριώδη εξαφάνιση της πρώτης συζύγου του, Κάθλιν ΜακΚόρμακ Νταρστ, η οποία αγνοούνταν από το 1982.

Κλείσιμο
Ο εκκεντρικός κληρονόμος μιας αυτοκρατορίας ακινήτων στη Νέα Υόρκη, πήρε τη θέση στη δίκη του που διήρκεσε μήνες και αρνήθηκε ότι σκότωσε την ΜακΚόρμακ Νταρστ και την Μπέρμαν. Είπε ότι βρήκε την φίλη του στο πάτωμα της κρεβατοκάμαράς της με μια σφαίρα στο κεφάλι.



Ο Ρόμπερτ Νταρστ συνελήφθη to 2015 σε ξενοδοχείο της Νέας Ορλεάνης κατόπιν αιτήματος της αστυνομίας του Λος Άντζελες και ετέθη υπό κράτηση για τη δολοφονία της Μπρέναν το 2000.

Ο Νταρστ ήταν ύποπτος για δύο ακόμη θανάτους: της συζύγου του που εξαφανίσθηκε το 1982 και έκτοτε έχει κηρυχθεί νεκρή και του γείτονά του, το πτώμα του οποίου βρέθηκε διαμελισμένο το 2001.

Ο μεγιστάνας απαλλάχθηκε το 2003 για την δολοφονία του 71χρονου γείτονά του Μόρις Μπλακ, αφού έπεισε τους ενόρκους ότι όσο ζούσε στο Τέξας μεταμφιεσμένος σε γυναίκα και υποδυόμενος τον μουγγό, πυροβόλησε τον γείτονά του, διαμέλισε το πτώμα του και το πέταξε στο Γκάλβεστον Μπέι, ευρισκόμενος σε… νόμιμη άμυνα.

Ποιος είναι ο Νταρστ

Ο όμιλος της οικογένειάς του επιβλέπει την ενοικίαση του One World Trade Center του ψηλότερου ουρανοξύστη στο δυτικό ημισφαίριο, που χτίστηκε εκεί που ήταν οι Δίδυμοι Πύργοι. Η εταιρεία έχει μεταξύ άλλων 11 ουρανοξύστες με γραφεία στο Μανχάταν, αλλά και διαμερίσματα που ενοικιάζονται για 100.000 δολάρια το χρόνο.

Κληρονόμος της Durst Organization, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείας κτηματομεσιτικών στον κόσμο, η περιουσία του δημιουργήθηκε όταν η οικογένειά του αγόρασε ένα μεγάλο τμήμα του Μανχάταν όταν ήταν ακόμη περιοχή εγκληματιών και ιερόδουλων.

O ίδιος αποξενώθηκε από την οικογένειά του το 1992, ο πατέρας του αποφάσισε να παραχωρήσει τον έλεγχο της εταιρείας στο μικρότερο αδερφό του. Από τότε τριγυρνά στις ΗΠΑ, συχνά ως γυναίκα με το όνομα Ντόροθι και έρχεται στο προσκήνιο όταν συλλαμβάνεται για κατηγορίες από δημόσια ούρηση έως δολοφονία. Θεωρείται ότι ο βασικός λόγος που δεν του έδωσαν τον έλεγχο του ομίλου ήταν οι υποψίες ότι ευθυνόταν για την εξαφάνιση της συζύγου του, Κάθι, το 1982. Είχε παντρευτεί την 18χρονη οδοντίατρο το 1973. Εκείνη, το 1981 τον κατηγόρησε για κακοποίηση και έκανε αίτηση διαζυγίου. Τον Ιανουάριο της επόμενης χρονιάς ο Νταρστ δήλωσε την εξαφάνισή της και η γυναίκα δεν βρέθηκε ποτέ.

Ειδήσεις σήμερα

Κακοκαιρία Μπάλλος: Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Κηφισό από τη 1 έως τις 8 το πρωί

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Χάος στην Αττική, χείμαρροι οι δρόμοι, δεκάδες εγκλωβισμένοι οδηγοί

Γκόρντον Ράμσεϊ: Το road trip στα Μετέωρα και οι καλόγριες - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης