Γερμανία: Διχασμένοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι για τους περιορισμούς των ανεμβολίαστων πολιτών

Γερμανία: Διχασμένοι οι Γερμανοί αξιωματούχοι για τους περιορισμούς των ανεμβολίαστων πολιτών

H Μέρκελ παραμένει αρνητική στην υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού

043_dpa-pa_210725-99-514587_dpai
Οι ανεμβολίαστοι θα έχουν λιγότερες ελευθερίες, όπως το να μην τους επιτραπεί η είσοδος σε μπαρ και πολιτιστικά θεάματα, προειδοποίησε χθες ο προσωπάρχης της Γερμανίδας Καγκελαρίου, Χέλγκε Μπράουν. Σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας «Bild», ο Μπράουν υποστήριξε ότι οι ανεμβολίαστοι ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται σε μπαρ, κινηματογράφους ή αθλητικά γεγονότα.

Από τη πλευρά της, η Γερμανίδα υπουργός Δικαιοσύνης, Κριστίν Λάμπρεχτ έσπευσε να απορρίψει το ενδεχόμενο να καταστεί υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά της Covid σε στην ατμομηχανή της Ευρωζώνης.

«Δεν θα υπάρξει υποχρεωτικός εμβολιασμός σε ευρεία κλίμακα», είπε η Λάμπρεχτ μιλώντας στο δημόσιο ραδιόφωνο «Deutschlandfunk». «Εάν υπάρχουν άτομα που αρνούνται να εμβολιαστούν σε σπίτια ή νοσοκομεία, εξακολουθούν να έχουν την επιλογή να κάνουν τακτικά τεστ Covid», πρόσθεσε.

Στη Γερμανία αυξάνονται και πάλι τα κρούσματα του κορωνοϊού. «Ήταν αναμενόμενη αυτή η εξέλιξη, δεδομένου ότι η μετάλλαξη Δέλτα είναι ιδιαίτερα μεταδοτική», δήλωσε πρόσφατα ο επικεφαλής του επιδημιολογικού Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ, Λόταρ Βίλερ, σε κοινή συνέντευξηTύπου με την καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Η γερμανική κυβέρνηση θέτει ως στόχο να αυξηθεί το ποσοστό των εμβολιασθέντων στο 85%, στις ηλικίες 12 έως 59 ετών, και στο 90% στις ηλικίες άνω των 60. Σε αυτή την περίπτωση η αύξηση των κρουσμάτων θα ήταν «υπό έλεγχο», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ. Στη Γερμανία, το 60% του συνολικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση του εμβολίου.

Ωστόσο, αν και υπάρχουν εμβόλια, οι ρυθμοί εμβολιασμού επιβραδύνονται. Το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ προβλέπει ένα ποσοστό εμβολιασμού γύρω στο 70-80% μεταξύ των ενηλίκων, το οποίο θεωρείται ανεπαρκές για να επιτευχθεί η «ανοσία της αγέλης». Τη ίδια ώρα, σε ορισμένα κρατίδια της Γερμανίας έχουν κάνει την εμφάνισή τους ακόμη και κινητά συνεργεία εμβολιασμού, σε πλατείες ή εμπορικά κέντρα.

Όποιος θέλει και προλαβαίνει εμβολιάζεται, χωρίς να τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας ανάλογα με την ηλικία, χωρίς περίπλοκες διαδικασίες για την εξασφάλιση ραντεβού. Σε πολιτικό επίπεδο, η ευθύνη σε ότι αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, ανήκει κατά κύριο λόγο στα ομόσπονδα κρατίδια.

Στην καθιερωμένη καλοκαιρινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, η Μέρκελ εξήρε την ανάγκη να κινητοποιηθούν οι τοπικές κυβερνήσεις για να αντιμετωπίσουν τη «δραματική» αύξηση των κρουσμάτων.


Ειδήσεις σήμερα: 

Κρήτη: Η απίστευτη ιστορία πίσω από τη διάσωση του ζευγαριού - «Κολύμπησε για ώρες με την τρικυμία, ήταν θαύμα που έζησε»

Κικίλιας: Οι νέοι να εμβολιαστούν έστω και με μία δόση πριν πάνε διακοπές - Έκκληση για τους 55 και άνω

Έγκλημα στη Φολέγανδρο - Το «κατηγορώ» της εισαγγελέως: «Προσβλήθηκε για ασήμαντη αφορμή και σκότωσε τη Γαρυφαλλιά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης