Ματ Χάνκοκ: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός υγείας μετά από το σκάνδαλο με τα κρυφά φιλιά στη σύμβουλό του

Ματ Χάνκοκ: Παραιτήθηκε ο Βρετανός υπουργός υγείας μετά από το σκάνδαλο με τα κρυφά φιλιά στη σύμβουλό του

Ολοένα και περισσότερες φωνές ζητούσαν την απομάκρυνσή του από το πόστο του υπουργού Υγείας μετά τη δημοσιοποίηση του ενοχοποιητικού υλικού - Διαβάστε την επιστολή παραίτησης, όπου ζητά συγγνώμη από τους δικούς του και τον λαό

hancock33
Μετά από μερικά 24ωρα πολιτικού αναβρασμού κατά τα οποία πλήθαιναν οι φωνές που ζητούσαν την απομάκρυνσή του από το πόστο του υπουργού Υγείας της Βρετανίας, ο Ματ Χάνκοκ υπέβαλε τελικά την παραίτησή του.

Σύμφωνα με την Daily Mail, o Βρετανός αξιωματούχος, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά από δημοσιοποίηση φωτογραφιών που τον δείχνουν να φιλάει παθιασμένα τη στενή συνεργάτιδα και σύμβουλό του (και οι δυο τους είναι παντρεμένοι με άλλα άτομα), έγραψε μια επιστολή παραίτησης στον Μπόρις Τζόνσον.



Σε αυτήν αναφέρει ότι η κυβέρνηση οφείλει να είναι ειλικρινής με τον κόσμο που «έχει θυσιάσει τόσα πολλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας» και να παραδέχεται τα λάθη της όταν τον απογοητεύει.

«Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελα θα ήταν να αποσπάσει η ιδιωτική μου ζωή την προσοχή από την εστιασμένη μας προσπάθεια να βγούμε από την κρίση... Θέλω να επαναλάβω ότι λυπάμαι πολύ που παραβίασα την οδηγία και να ζητήσω συγγνώμη στην οικογένειά μου και τους αγαπημένους μου για όσα τους προξένησα. Επίσης αυτή τη στιγμή έχω ανάγκη να βρίσκομαι με τα παιδιά μου», ανέφερε μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο Χάνκοκ.

«Πήγα να δω τον πρωθυπουργό για να παραιτηθώ από τη θέση του υπουργού Υγείας. Κατανοώ τις πελώριες θυσίες που έχουν κάνει όλοι σε αυτήν την χώρα, που έχετε κάνει όλοι εσείς. Αυτοί που φτιάχνουν τους κανόνες πρέπει να τους τηρούν, γι' αυτό ακριβώς οφείλω να παραιτηθώ», αναφέρει σε βίντεο ο Χάνκοκ.

Νέο «χτύπημα» για τον Ματ Χάνκοκ: Κάμερα τον «έπιασε» να φιλάει παθιασμένα τη σύμβουλό του!
Κλείσιμο


Ο 42χρονος πολιτικός, που είναι παντρεμένος και πατέρας τριών παιδιών, παραιτήθηκε αφού η εφημερίδα The Sun δημοσίευσε φωτογραφίες του στις οποίες φιλάει μια γυναίκα την οποία είχε διορίσει ο ίδιος για να εποπτεύει την αποδοτικότητα του υπουργείου.

Ο Χάνκοκ έπαιζε κεντρικό ρόλο στον αγώνα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας και εμφανιζόταν τακτικά στην τηλεόραση ή μιλούσε στο ραδιόφωνο προτρέποντας τους Βρετανούς να τηρούν τα αυστηρά μέτρα.

Στην απάντησή του, ο Μπόρις Τζόνσον αναφέρει ότι λυπάται που παρέλαβε αυτήν την επιστολή. «Θα πρέπει να είστε πολύ υπερήφανος για τις υπηρεσίες σας», ανέφερε, δηλώνοντας «ευγνώμων» για τη στήριξη που έλαβε από τον Χάνκοκ. «Πιστεύω ότι η συνεισφορά σας στον λαό δεν έχει τελειώσει», πρόσθεσε.

Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η εφημερίδα και ένα βίντεο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τραβήχτηκαν τον περασμένο μήνα, όταν ο Χάνκοκ είχε ταχθεί κατά της χαλάρωσης του μέτρου που απαγόρευε τις στενές επαφές με άτομα εκτός του στενού συγγενικού περιβάλλοντος.

Δείτε παρακάτω την επιστολή παραίτησης του Χάνκοκ:

epistoli


Το χρονικό του σκανδάλου

Ο Χάνκοκ ζήτησε συγγνώμη την Παρασκευή μετά τη δημοσίευση της εφημερίδας «The Sun» στην οποία εμφανίστηκε να φιλάει και να αγκαλιάζει μία υψηλόβαθμη βοηθό του στο γραφείο του, τον προηγούμενο μήνα, ενώ κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, απαγορεύονταν οι προσωπικές επαφές αυτού του τύπου με κάποιο άτομο εκτός του οικιακού περιβάλλοντος.

Παραδέχομαι ότι παραβίασα τις οδηγίες κοινωνικής αποστασιοποίησης σε αυτή την περίπτωση» είπε ο ίδιος. «Απογοήτευσα ανθρώπους και λυπάμαι πολύ». Ο Τζόνσον δήλωσε χθες, ότι θεωρεί πως το ζήτημα έχει κλείσει.

Ωστόσο, οι μεγάλες εφημερίδες της Βρετανίας, οι οποίες στο σύνολό τους έκαναν πρωτοσέλιδη την ιστορία του Χάνκοκ, ανέφεραν ότι ο υπουργός έχει χάσει κάθε ηθική αξιοπιστία και πρέπει να αποχωρήσει.

xankok_gynaika
Η σύζυγος του Χάνκοκ το πρωί της Παρασκευής, μετά τις αποκαλύψεις


Το αντιπολιτευτικό Εργατικό Κόμμα αναρωτήθηκε αν ο ίδιος υπουργός, έχει παραβιάσει και τον υπουργικό κώδικα, με την πρόσληψη μιας γυναίκας, η οποία ήταν φίλη του για χρόνια, φέρνοντας στο προσκήνιο καταγγελίες για νεποτισμό, με τις οποίες έχει -προηγούμενα- βρεθεί αντιμέτωπη η συντηρητική κυβέρνηση Τζόνσον.

«Ο κύριος Χάνκοκ δε μπορεί τώρα να ελπίζει ότι θα εμφανιστεί ευθέως μπροστά μας και θα μας πει πως θα συμπεριφερθούμε και θα αναμένει από εμάς να τον ακούσουμε» ανέφερε χαρακτηριστικά η εφημερίδα «The Sun» σε ένα σχόλιο στην πρώτη σελίδα της. «Σε κάτι τέτοιο θα υπήρχε ο μέγιστος βαθμός υποκρισίας».

Η «πέτρα του σκανδάλου»

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Daily Mail», η «πέτρα του σκανδάλου» και φημολογούμενη ερωμένη του Ματ Χάνκοκ ήταν η «καλύτερη φίλη» του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπως επίσης και φίλη με τη μετέπειτα σύζυγό του.

Η Τζίνα Κολανταντζέλο γνώρισε για πρώτη φορά τον Χάνκοκ στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης όπου συνεργάστηκαν για το φοιτητικό ραδιόφωνο.

gina
Η Τζίνα Κολανταντζέλο


Οι «στενοί φίλοι» σπούδασαν Πολιτικές Επιστήμες και Φιλοσοφία από το 1995 έως και το 1998. Η Τζίνα όμως παρέμεινε φίλη και με τη νυν σύζυγό του, την 44χρονη Μάρθα. Οι δύο κυρίες έχουν μάλιστα κρατήσει επικοινωνία στο Facebook.

Μάρθα και Τζίνα αποφοίτησαν σχεδόν την ίδια περίοδο από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η Κολανταντζέλο παντρεύτηκε το 2009 και εργάζεται ως διευθύντρια επικοινωνίας στην επιχείρηση «Oliver Bonas» του πάμπλουτου συζύγου της από τον Ιούνιο του 2014.

Πρόκειται για μια πολυεκατομμυριούχο, διευθύντρια επικοινωνίας της εταιρείας μόδας και ειδών σπιτιού «Oliver Bonas», την οποία έχει ιδρύσει ο σύζυγός της Όλιβερ Τρις. Τα δύο ζευγάρια κατοικούν στο Λονδίνο: η «παράνομη αγαπημένη» του Χάνκοκ με την οικογένειά της στο Wandsworth, ενώ οι Χάνκοκ διαμένουν στο Queen's Park.




Ειδήσεις σήμερα

«Αποκαλυπτικό» σόου της Μαντόνα για το Pride - Με διαφανές σύνολο και χωρίς στηθόδεσμο η ποπ σταρ

Τζον Μακάφι: «Δεν είχε αυτοκτονικές τάσεις» λέει η χήρα του - Το μακάβριο τατουάζ και οι φόβοι ότι θα τον «ξεπάστρευαν»

To Facebook μπλόκαρε τον προσωπικό λογαριασμό του Παύλου Πολάκη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης