Μεσανατολικό: Τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Μεσανατολικό: Τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς

Στους δρόμους οι Παλαιστίνιοι για να γιορτάσουν  - Ο απολογισμός των θυμάτων από την έναρξη των εχθροπραξιών είναι 232 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους 65 παιδιά και 39 γυναίκες και 12  Ισραηλινοί - Δείτε βίντεο

gaza__celebr
Η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ και τον στρατιωτικό βραχίονα της Χαμάς, της ισλαμιστικής παράταξης που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας, τέθηκε επίσημα σε εφαρμογή στις 02:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας).

Στη Λωρίδα της Γάζας ακούγονταν πυρά όπλων σε ένδειξη χαράς, μετέδωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου. Στο Ισραήλ δεν ήχησαν σειρήνες της αεράμυνας τουλάχιστον τα πρώτα λεπτά αφότου τέθηκε σε εφαρμογή η συμφωνία αυτή, που θεωρητικά βάζει τέλος σε 10 ημέρες πολυαίμακτων εχθροπραξιών.




Αρκετοί Παλαιστίνιοι βρήκαν στους δρόμους, ενώ από μεγάφωνα ακούγονταν μηνύματα που χαιρέτιζαν τη «νίκη της αντίστασης επί της κατοχής (σ.σ. του Ισραήλ) στη διάρκεια της μάχης ‘το Ξίφος της Ιερουσαλήμ’».


Κλείσιμο




Και οι δύο πλευρές έχουν διαμηνύσει πως θα ανταποδώσουν εάν η συμφωνία παραβιαστεί από την άλλη πλευρά. Η Αίγυπτος, η οποία μεσολάβησε για να κλειστεί η συμφωνία, ενημέρωσε πως θα αναπτύξει δύο αντιπροσωπείες για να επιτηρούν την εφαρμογή της.

Αφότου ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες, τη 10η Μαΐου, οι υγειονομικές αρχές στη Γάζα κάνουν λόγο για 232 νεκρούς Παλαιστίνιους, ανάμεσά τους 65 παιδιά και 39 γυναίκες, καθώς και πάνω από 1.900 τραυματίες. Ο Τσαχάλ, ο ισραηλινός στρατός, λογαριάζει πως σκότωσε τουλάχιστον 160 παλαιστίνιους μαχητές στον θύλακα.

Στο Ισραήλ οι νεκροί είναι 12 ενώ εκατοντάδες νοσηλεύονται με τραύματα μετά τις επιθέσεις με ρουκέτες που προκάλεσαν πανικό, ωθώντας κόσμο να τρέχει στα καταφύγια.



Ειδήσεις σήμερα

Φορολογικές δηλώσεις: Την επιμήκυνση του χρόνου υποβολής ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Συνεπιμέλεια: Τεταμένο κλίμα, προσωπικές αναφορές και έντονες διαφωνίες - Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου

Η νέα Bachelorette της Αυστραλίας είναι bisexual - Για πρώτη φορά τη διεκδικούν άντρες και γυναίκες  
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης