Νέα Υόρκη - Πυροβολισμοί στην Times Square: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες και ένα 4χρονο κοριτσάκι

Νέα Υόρκη - Πυροβολισμοί στην Times Square: Τραυματίστηκαν δύο γυναίκες και ένα 4χρονο κοριτσάκι

Στο νοσοκομείο και τα τρία θύματα - Δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους - Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν ύστερα από διένεξη - Δεν έχουν γίνει συλλήψεις

Screenshot_2021-05-09_at_5_30_46_AM
Δύο γυναίκες και ένα κοριτσάκι τεσσάρων ετών τραυματίστηκαν στην Times Square, της Νέας Υόρκης, από πυροβολισμούς.

Οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν μέρα μεσημέρι λίγο πριν τις 17:00 τοπική ώρα (μεσάνυχτα ώρα Ελλάδας), στη διασταύρωση της 7ης Λεωφόρου και της 44ης Οδού, ανέφερε η αστυνομία που απέκλεισε την περιοχή για αρκετές ώρες.

Τα τρία θύματα είναι ένα τετράχρονο κοριτσάκι που ήταν στο καροτσάκι του και δέχθηκε πυρά στο πόδι καθώς έκανε με την οικογένειά του ψώνια παιχνιδιών, μια 46χρονη γυναίκα που επίσης τραυματίστηκε στο πόδι και μια 23χρονη τουρίστρια από την Πολιτεία Ρόουντ Άιλαντ. Και οι τρεις νοσηλεύονται σε νοσοκομείο του Μανχάταν χωρίς η ζωή τους να διατρέχει κίνδυνο, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Υόρκης, Ντέρμοτ Σέα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες που ανέφερε ο Σέα, τα τρία θύματα - που δεν φέρεται να είχαν σχέσεις μεταξύ τους - βρέθηκαν τυχαία στο μέσο μιας διένεξης μεταξύ «δύο έως τεσσάρων ανδρών». Τουλάχιστον ένας από αυτούς έβγαλε όπλο και πυροβόλησε.

Δεν είχαν γίνει συλλήψεις μέχρι νωρίς το βράδυ. Η αστυνομία ζήτησε τη βοήθεια μαρτύρων και έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο από κλειστό κύκλωμα καμερών που εμφανίζεται ένας άνδρας που καταζητείται.

Ο αρχηγός της αστυνομίας καταδίκασε την ανεπαρκή νομοθεσία για την καταπολέμηση του αυξανόμενου αριθμού πυροβόλων όπλων που κυκλοφορούν παράνομα στη μεγαλύτερη μητρόπολη των ΗΠΑ και για τα ανεπαρκή μέτρα κατά των υπότροπων εγκληματιών.

«Πόσα παιδιά πρέπει να τραυματιστούν πριν συνειδητοποιήσουμε ότι οι κακές πολιτικές έχουν επιβλαβείς συνέπειες;» είπε, υπενθυμίζοντας ότι δύο άτομα που ήταν ύποπτοι για ένα περιστατικό με πυροβολισμούς που σκότωσε ένα μωρό τον Ιούλιο του 2020 στο Μπρούκλιν μόλις συνελήφθησαν.

Κλείσιμο
«Ευτυχώς, η υγεία αυτών των αθώων περαστικών βρίσκεται σε σταθερή κατάσταση», δήλωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάσιο.

«Οι δράστες αυτού του βίαιου συμβάντος καταζητούνται και η αστυνομία θα τους οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Η εισροή παράνομων όπλων που φθάνουν στη Νέα Υόρκη πρέπει να σταματήσει», πρόσθεσε. 

Ειδήσεις σήμερα 

Μερική επιφυλακή για τον κινεζικό πύραυλο και στην Ελλάδα 

Πέθανε ο επιχειρηματίας Θανάσης Λαβίδας – Ήταν ο βασικός μέτοχος της Lavipharm 

Θεόδωρος Κατσανέβας: Από το ΠΑΚ και το ΠΑΣΟΚ, στην οικογένεια Παπανδρέου, τον Σημίτη και τη μάχη για δραχμή 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης