Κορωνοϊός: Οι Φιλιππίνες προσφέρουν νοσηλευτές σε Βρετανία και Γερμανία με αντάλλαγμα… εμβόλια
Η Βρετανία δεν αποδέχτηκε το αίτημα ενώ η Γερμανία δεν το σχολίασε καν
Μίνα Αγγελίνη
Στο... κενό έπεσε η πρόταση της κυβέρνησης των Φιλιππίνων να επιτρέψει σε χιλιάδες γιατρούς, κυρίως όμως νοσηλευτές, να εργαστούν στη Βρετανία και τη Γερμανία με την προυπόθεση ότι οι δύο χώρες θα της χορηγήσουν δωρέαν εμβόλια κατά της νόσου Covid.
Όπως αναφέρει το CNN, το υπουργείο Υγείας της Βρετανίας δεν ενδιαφέρεται για μια τέτοια συμφωνία και, όπως ξεκαθάρισε, προτεραιότητά του ειναι να εμβολιαστεί ο πληθυσμός της χώρας. Πρόσθεσε όμως ότι θα μοιραστεί το πλεόνασμα των εμβολίων σε διεθνές επίπεδο στο μέλλον.
«Δεν έχουμε σχέδια για συμφωνία με τις Φιλιππίνες σε ότι αφορά τα εμβόλια που να συνδέεται με την περαιτέρω πρόσληψη νοσοκόμων», δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού υπουργείου Υγείας.
Ενώ η Βρετανία και η Γερμανία έχουν εμβολιάσει συνολικά 23 εκατομμύρια ανθρώπους, οι Φιλιππίνες δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει την εκστρατεία ανοσοποίησης 70 εκατομμυρίων ενηλίκων- τα δύο τρίτα του πληθυσμού της (108 εκατομμύρια).
Η κυβέρνηση της Μανίλα αναμένει αυτή την εβδομάδα να παραλάβει τα πρώτα εμβόλια κατά του κορωνοϊούαπό την Κίνα.
Ενώ η Βρετανία έσπευσε να απορρίψει την πρόταση, από την πλευρά της Γερμανίας δεν υπήρξε καμία απάντηση, όπως αναφέρει το CNN.
Το ξεχωριστό Open Day που θα γίνει το Σάββατο 25 Απριλίου 2026 αντλεί έμπνευση από σημαντικούς εφευρέτες και επιστήμονες, παρακινώντας τα παιδιά να ενεργοποιήσουν τη σκέψη, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά τους.
Κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα. Ένα προϊόν προσωπικής υγιεινής, μια μικρή πράξη φροντίδας, μια συνήθεια που επαναλαμβάνεται. Πίσω από αυτές τις στιγμές, υπάρχουν επιλογές που καθορίζουν το πώς μια εταιρεία βλέπει τον ρόλο της. Και για τη ΜΕΓΑ, η φροντίδα δεν σταματά στο προϊόν, συνεχίζεται όπου υπάρχει ανάγκη.