Τουρκία: Ανεμοστρόβιλος έπληξε την επαρχία της Σμύρνης - Δεκαέξι τραυματίες

Τουρκία: Ανεμοστρόβιλος έπληξε την επαρχία της Σμύρνης - Δεκαέξι τραυματίες

Ο ανεμοστρόβιλος, ένα φαινόμενο σπάνιο στην Τουρκία, αναποδογύρισε σκάφη, ξερίζωσε δένδρα και γέμισε με μπάζα από κτίρια δρόμους του Τσεσμέ (Κρήνη), σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ihlas

turkey_-_izmir
Ένας ανεμοστρόβιλος έπληξε στη διάρκεια της νύχτας την περιοχή ενός λιμανιού στη δυτική τουρκική επαρχία της Σμύρνης σηκώνοντας οχήματα στον αέρα, προκαλώντας ζημιές σε κτίρια, ανατρέποντας έναν γερανό και προκαλώντας τον τραυματισμό 16 ανθρώπων, δήλωσαν σήμερα τούρκοι αξιωματούχοι.

Ο ανεμοστρόβιλος, ένα φαινόμενο σπάνιο στην Τουρκία, αναποδογύρισε σκάφη, ξερίζωσε δένδρα και γέμισε με μπάζα από κτίρια δρόμους του Τσεσμέ (Κρήνη), σύμφωνα με τις εικόνες που μεταδόθηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων Ihlas.

«Μέσα σε διάστημα μόλις 20 δευτερολέπτων έγινε το κακό. Βλέπουμε μια πολύ θλιβερή εικόνα. Πολλές στέγες έχουν αποσπασθεί, οχήματα σηκώθηκαν στον αέρα και συνετρίβησαν πέφτοντας στο έδαφος. Είναι απίστευτο», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο δήμαρχος της Σμύρνης Τουντς Σογιέρ, ο οποίος επιθεώρησε τις ζημιές.

«Πιστεύαμε πως αυτές οι καταστροφές συμβαίνουν σε χώρες της Άπω Ανατολής ή της Λατινικής Αμερικής, όμως είναι σαφές πως η κλιματική αλλαγή σημαίνει ότι αυτές οι φυσικές καταστροφές δεν είναι μακριά μας», πρόσθεσε.

Οι 16 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο. Σ' αυτούς περιλαμβάνονται εννέα άνθρωποι που τραυματίσθηκαν όταν γερανός έπεσε πάνω σε εργάτες σε εργοτάξιο στην Αλάτσατα, ανέφερε σε καταχώρισή του στο Twitter ο υφυπουργός Εσωτερικών Ισμαήλ Τσατακλί.



Ειδήσεις σήμερα: 

Lockdown: Μία ανάσα πριν τα σκληρά μέτρα Αχαΐα, Ρέθυμνο - Σε δύο «στρατόπεδα» οι λοιμωξιολόγοι

Τι αλλάζει με τα κορωνο-χρέη προς εφορία: Οι δυνατότητες ρυθμίσεων - Δόσεις μέχρι το 2025

Με ταχύτητα εξαπλώνεται ο ιός: Άλλες 117 εισαγωγές σε λίγες ώρες στην Αττική
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης