Διεθνές κέντρο εκτόξευσης δορυφόρων στο διάστημα, φιλοδοξεί να καταστήσει την Τουρκία ο Ταγίπ Ερντογάν, όπως αποκάλυψε στη διάρκεια του χθεσινού υπουργικού συμβουλίου. «Στις 8 Ιανουαρίου στείλαμε τον δορυφόρο μας Turksat 5A από την Αμερική στην τροχιά του. Πρώτα ο Θεός το επόμενο καλοκαίρι θα εκτοξευσουμε τον 5Β. Έχουμε αρχίσει εργασίες για το στήσιμο μιας εγκατάστασης μικρο-δορυφόρων στην χώρα μας. Σε ένα όχι πολύ μακρινό μέλλον θα στέλνουμε τους δικούς μας δορυφόρουςκαι αυτούς των φίλων μας, από τις δικές μας εγκαταστάσεις» δήλωσε συγκεκριμένα, τονίζοντας τη σημασία του φιλόδοξου εγχειρήματος της Τουρκίας.
Ο ίδιος έκανε γνωστές παράλληλα και τις προθέσεις του και για τη αλλαγή του Συντάγματος της χώρας, επιβεβαιώνοντας τους φόβους της αντιπολίτευσης για περαιτέρω ενίσχυση του «προσωποκεντρικού» συστήματος διακυβέρνησης. «Έχει φτάσει ο καιρός για εργασίες για ένα νέο Σύνταγμα», δήλωσε ο Ερντογάν, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνησή του εργάζεται εντατικά για την ευημερία των Τούρκων και την προώθηση των συμφερόντων της χώρας, εντός και εκτός συνόρων. «Εργαζόμαστε μέρα και νύχτα για παρέχουμε νέα έργα στην χώρα μας, για να ενδυναμώσουμε την ευημερία, την γαλήνη και την ασφάλεια του έθνους μας και για να προστατέψουμε τα περιφερειακά και παγκόσμια συμφέρον της Τουρκίας» τόνισε.
Υπάρχουν στιγμές που η πόλη, παρά τον θόρυβο, την κίνηση και το ασταμάτητο τρέξιμο, μοιάζει να επιβραδύνει για λίγο σαν να σου λέει «έλα, πάρε μια ανάσα». Αυτή την αίσθηση προσφέρει και η νέα πρωτοβουλία της Uber, μια μικρή επιστροφή χρόνου μέσα στο χάος της πόλης.
Με απόλυτη επιτυχία και με μετρήσιμα αποτελέσματα, που αποδεικνύουν ότι η συνεργασία ιδιωτικού - δημόσιου τομέα μπορεί να κάνει τη μεγάλη διαφορά, ολοκληρώθηκαν τα έργα βιώσιμης διαχείρισης νερού στο Δήμο Τανάγρας, κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος Zero Drop Mornos.