Βρετανία: Εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ 10 Έλληνες οδηγοί - «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση» λέει ένας εξ αυτών στο protothema.gr

Βρετανία: Εγκλωβισμένοι στο Ντόβερ 10 Έλληνες οδηγοί - «Δεν έχουμε καμία ενημέρωση» λέει ένας εξ αυτών στο protothema.gr

Ο Κώστας Καρανάσος μιλά στο protothema.gr - «Είμαι εγκλωβισμένος από τη Δευτέρα... Το μόνο που με στενοχωρεί είναι ότι δεν θα κάνω Χριστούγεννα με την οικογένειά μου»

doverntalikes23423
Απίστευτη ταλαιπωρία για χιλιάδες οδηγούς φορτηγών αυτοκινήτων, οι οποίοι εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένοι στο βρετανικό λιμάνι του Ντόβερ μετά την απόφαση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να κλείσουν τα σύνορα τους με τη Μεγάλη Βρετανία λίγες ημέρες μετά την εμφάνιση του νέου απειλητικού στελέχους του κορωνοϊού.

Ανάμεσα στους Ευρωπαίους οδηγούς και γύρω στους 10 Έλληνες, οι οποίοι περιμένουν με αγωνία να τελειώσει το μαρτύριο. Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο οδηγός Κώστας Καρανάσος μέχρι αυτή την στιγμή δεν τους έχει δοθεί καμία οδηγία, με αποτέλεσμα να παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει ακριβώς το ταξίδι της επιστροφής: «Τι να περιγράψω μόνο φορτηγά βλέπεις παντού και τίποτε άλλο. Είμαστε όλοι πάνω στον αυτοκινητόδρομο, δεν έχουμε επαφή με κανέναν και δεν έχουμε και καμία ενημέρωση. Ρωτάω τους αστυνομικούς που είναι εδώ αν ξέρουν κάτι και μου λένε πως δεν γνωρίζουν τίποτα, πως είναι απόφαση της κυβέρνησης και πως πρέπει να περιμένουμε. Ούτε πότε θα φύγουμε από δω, αλλά και ούτε με σιγουριά κάποιος να μας πει πότε θα ανοίξουν τα σύνορα. Τα μέσα ενημέρωσης λένε πως ίσως ανοίξουν σήμερα θα δούμε».

Το ταξίδι για τον Κώστα Καρανάσο ξεκίνησε από την Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη: «Eίμαι εγκλωβισμένος εδώ από το μεσημέρι της Δευτέρας. Έφυγα από την Ελλάδα την περασμένη Πέμπτη με προορισμό την Αγγλία και τώρα βρίσκομαι στο ταξίδι της επιστροφής. Φυσικά και είναι κι άλλοι Έλληνες εδώ. Εγώ μιλάω με άλλους 6 που είναι εγκλωβισμένοι εδώ, αλλά σίγουρα πρέπει να υπάρχουν κι άλλοι».

Σχετικά με το τεστ κορωνοϊού στο οποίο θα πρέπει να υποβληθούν οι εγκλωβισμένοι, ο Έλληνας οδηγός αναφέρει: «Διαβάζουμε στα μέσα ότι πρέπει να κάνουμε τεστ κορωνοϊού αλλά αυτό είναι αδύνατον να συμβεί. Η αλήθεια είναι πως στην Ηγουμενίτσα όταν είναι να ταξιδέψουμε μας κάνουν τεστ, κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει κι εδώ. Αλλά τόσοι οδηγοί που είμαστε, που θα βρούμε να κάνουμε τεστ είναι δύσκολο αυτό. Βρίσκομαι 10χιλ μακριά από το λιμάνι του Ντόβερ. Αν υποθέσουμε πως κάθε αυτοκίνητο έχει μάκρος 20μέτρα, υπολογίστε πόσα έχω μπροστά μου. Πρέπει να έχω tουλάχιστον 500 φορτηγά και άλλα τόσα είναι στην άλλη σειρά, αν προσθέσουμε και αυτά που είναι πίσω ο αριθμός είναι μεγάλος».

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς που κάνει ο Κώστας Καρανάσος είναι σίγουρος πως εξαιτίας της ταλαιπωρίας θα κάνει Χριστούγεννα μακριά από την οικογένειά του: «Το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως θα κάνω Χριστούγεννα μακριά από την οικογένεια μου. Δεν νομίζω πως θα προλάβουμε να γυρίσουμε. Μάθαμε ότι θα ανοίξουν σήμερα τα σύνορα και πως θα μας κάνουν τεστ. Και έτσι να γίνει, τόσο πολλοί που είμαστε, δεν νομίζω κάποιος να προλάβει να κάνει γιορτές στο σπίτι του».

Ειδήσεις σήμερα: 

Υποχωρούν τα κρούσματα: 15% μείωση σε Αττική, 28% σε Θεσσαλονίκη

Τραγωδία στη Θεσσαλονίκη: Υπάλληλος του ΟΣΕ έχασε τη ζωή του εν ώρα εργασίας

Τέλος στους αιώνιους φοιτητές: Μπαίνει ανώτατο όριο φοίτησης στα ΑΕΙ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης