Κορωνοϊός - Τραμπ: «Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη» γιατί κάποιοι κάνουν κακή χρήση απολυμαντικού

Κορωνοϊός - Τραμπ: «Δεν αναλαμβάνω την ευθύνη» γιατί κάποιοι κάνουν κακή χρήση απολυμαντικού

«Δεν μπορώ να φανταστώ τους λόγους» που αυξήθηκαν οι αναφορές για κακή χρήση απολυμαντικού από πολίτες, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Βολές κατά ΠΟΥ και Κίνας - «Δεν σκέφτηκα ποτέ να αλλάξω την ημερομηνία των προεδρικών εκλογών», είπε

coronavirus_trump
«Δεν μπορώ να φανταστώ γιατί υπάρχουν αναφορές για κακή χρήση αππολυμαντικών από πολίτες», δήλωσε στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τις εξελίξεις της πανδημίας στις ΗΠΑ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, τονίζοντας ότι «δεν αναλαμβάνω την ευθύνη» για τις αυξημένες αναφορές, μετά τις δηλώσεις του την περασμένη εβδομάδα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ καταφέρθηκε εκ νέου εναντίον του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, αλλά και της Κίνας, λέγοντας πως «υπήρξε πολύς άσκοπος θάνατος σε αυτήν τη χώρα. Θα μπορούσε να είχε σταματήσει και θα μπορούσε να είχε σταματήσει σύντομα, αλλά κάποιος πριν από πολύ καιρό, φαίνεται, αποφάσισε να μην το κάνει έτσι. Και ολόκληρος ο κόσμος υποφέρει επειδή από αυτό».

Αναφερόμενος στην Κίνα, είπε ότι «δεν αισθανόμαστε καθόλου καλά για την Κίνα» και πρόσθεσε ότι διεξάγεται έρευνα για τις ευθύνες του Πεκίνου και για το αν κοινοποιήθηκαν παραποιημένα στοιχεία ή όχι.

Μια δημοσιογράφος απηύθυνε στον Aμερικανό πρόεδρο ερώτηση σχετικά με κύριο άρθρο της γερμανικής εφημερίδας Bild στο οποίο διατυπωνόταν η αξίωση το Πεκίνο να καταβάλλει στο Βερολίνο 165 δισεκατομμύρια δολάρια ως αποζημίωση.

«Μιλάμε για πολύ περισσότερα χρήματα», απάντησε ο μεγιστάνας. «Δεν έχουμε ακόμη καταλήξει στο οριστικό ποσό, αλλά είναι πολύ υψηλό», πρόσθεσε. «Δεν υπήρξαν ζημίες μόνο στις ΗΠΑ, αλλά σε όλο τον κόσμο», επέμεινε.

«Κάνουμε ό, τι μπορούμε για να θεραπεύσουμε τους άρρωστους και να ανοίξουμε σταδιακά το έθνος μας», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος, με το βλέμμα του στραμμένο στις προεδρικές εκλογές, τις οποίες «δεν σκέφτηκα ούτε μία στιγμή να αλλάξω την ημερομηνία». Όταν ρωτήθηκε «γιατί» από τους δημοσιογράφους, απάντησε: «Γιατί να το κάνω; 3 Νοεμβρίου, Καλό νούμερο».

Κλείσιμο
Ο Τραμπ πρότεινε για τα σχολεία να είναι «από τους πρώτους οργανισμούς που θα ανοίξουν», λέγοντας πως τα παιδιά έχουν λίγες πιθανότητες να νοσήσουν. 

Ειδήσεις σήμερα

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Κατέληξε 90χρονος στο Πανεπιστημιακό του Ρίου - Στους 137 οι νεκροί

Κορωνοϊός: Πάνω από τρία εκατ. κρούσματα σε όλον τον κόσμο

Κορωνοϊός - Λάρισα: Νέο κρούσμα με 50χρονο Ρομά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης