Classic Car Sunday: Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στον... πεζόδρομο

Classic Car Sunday: Τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στον... πεζόδρομο

Θέαμα ιστορίας, αισθητικής, πάθους με τα 120 ωραιότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα που υπάρχουν στη χώρα μας

RRoyce
Ένα μοναδικό θέαμα περιμένει τους επισκέπτες του Αλίμου, αυτή την Κυριακή. Θέαμα ιστορίας, αισθητικής, πάθους με τα 120 ωραιότερα και σπανιότερα αυτοκίνητα που υπάρχουν στη χώρα μας, όλα πλάι στη θάλασσα, για πέντε ολόκληρες ώρες.

Αυτοκίνητα που οι περισσότεροι έχουν δει μόνο σε φωτογραφίες, από μια Μερσεντές του 1937 μέχρι τα αμερικάνικα μεγαθήρια (Μάστανγκ, Τρανσάμ, Πλίμουθ) δεν θα κυκλοφορούν ανάμεσα μας, αλλά θα κυκλοφορούμε εμείς ανάμεσά τους.

Στον παραλιακό πεζόδρομο, ο Νίκος Μαστοράκης με τη ΦΙΛΠΑ και τον Δήμο Αλίμου, διοργανώνουν την πρώτη (αλλά όχι τελευταία) Classic Car Sunday. Οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, τα πληρώματα είναι έτοιμα και ενθουσιασμένα και οι διοργανωτές περιμένουν το μεγαλύτερο πλήθος που γνώρισε ποτέ ο ειδυλλιακός πεζόδρομος. Η αξία των μοναδικών αυτών τετράτροχων υπολογίζεται πάνω από 4 εκατομμύρια ευρώ.

FIAT
KAISER
MB


Ο Νίκος Μαστοράκης, ανάμεσα σε άλλες «πρωτιές» διεκδικεί και τον τίτλο του δημιουργού και διοργανωτή του Ράλι Αντίκα. Ήταν μάλιστα και από τα αρχικά ιδρυτικά στελέχη της ΦΙΛΠΑ και ένα χρόνο μετά, διοργάνωσε και το πρώτο θεαματικό Διεθνές Ράλι Αντίκα.

Κλείσιμο
Ξέρει καλά το κλασσικό αυτοκίνητο, αφού και ο ίδιος έχει τρία σπάνια δείγματα: Μια Chevy Bel Air cabriolet του 1957, μια Ford Skyliner του 1958 και μια Citroen DS 20 Pallas του 1975. Το μικρόβιο το κόλλησε και ο δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, που θα οδηγήσει (από το Στάδιο, όπου συγκεντρώνονται όλες οι «καλλονές» μέχρι τον Άλιμο) μια υπέροχη Bel Air, το πρώτο ιστορικό αυτοκίνητο που έπιασε στα χέρια του.

morgan
PANHARD
ROLLS


Κατά μήκος του πεζόδρομου, έχουν τοποθετηθεί 40 ηχεία και, φυσικά, η μουσική που θα ακούγεται όλη μέρα, θα είναι classic rock.

Το θερινό σινεμά του Αλίμου, για αυτή την Κυριακή θα μετατραπεί σε στρατηγείο της οργάνωσης, όμως αργότερα εκεί θα γίνει και η δεξίωση του δημάρχου για τους οδηγούς και άλλους καλεσμένους, με προβολή δυο μοναδικών φιλμ από το αρχείο του Νίκου Μαστοράκη.

RR
RRoyce
STINGRAY


Ένα έγχρωμο 10λεπτο που γύρισε το 1966 ο Δημήτρης Σούντρης (κάποτε διευθυντής προγράμματος του ΑΝΤ1) όπου εμφανίζονται στον τερματισμό, στον Ιππόδρομο, η Ελένη Βλάχου, η Μελίνα Μερκούρη με τον Ντασσέν, η Τζένη Καρέζη και με ρούχα εποχής η Γκιζέλα Ντάλι. Το δεύτερο φιλμ είχε γυριστεί από τη Φίνος Φιλμ για το Διεθνές Ράλι Αντίκα (που έπεσε σε χάλια καιρό με ανέμους και βροχή) και τη μουσική του έγραψε ο Βαγγέλης Παπαθανασίου, διασκευάζοντας μάλιστα γνωστούς σκοπούς κάποιας... ηλικίας.

STINGRAY2
TVR_VIXEN
ΑUSTIN_HEALEY


Η πρόσβαση στον πεζόδρομο είναι πολύ εύκολη για τους επισκέπτες, ειδικά εκείνους που θα πάρουν το τραμ, γιατί είναι ακριβώς μπροστά στη στάση Καλαμάκι.

Τα 120 ιστορικά αυτοκίνητα και τα πληρώματά τους είναι σίγουρο ότι θα αντιμετωπίσουν ένα καταιγισμό σέλφι και τηλεοπτικών συνεργείων αλλά οι διοργανωτές προειδοποιούν...«θαυμάστε αλλά μην αγγίζετε».

ΜUSTANG
ΜΠΑΡΑΤΣΗΣ_PLYMOUTH
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης