Μεταμόσχευση μαλλιών: Κριτήρια επιλογής κλινικής

Μεταμόσχευση μαλλιών: Κριτήρια επιλογής κλινικής

Ζητήσαμε από τον πλαστικό χειρουργό Δρ Αναστάσιο Βεκρή, Επιστημονικό Διευθυντή της κλινικής Advanced Hair Clinics, με εξειδίκευση στη μεταμόσχευση μαλλιών, να μας αναλύσει τις σύγχρονες μεθόδους εμφύτευσης μαλλιών. 

Μεταμόσχευση μαλλιών: Κριτήρια επιλογής κλινικής
Όπως εξηγεί ο Δρ Αναστάσιος Βεκρής
, «Η πιο σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης μαλλιών που εφαρμόζεται σήμερα είναι η
Κλείσιμο
τεχνική FUE. Η τεχνική αυτή ήρθε να εξελίξει και εν μέρη να αντικαταστήσει την παλαιότερη τεχνική FUT ή Strip η οποία μετά την επέμβαση άφηνε μια μόνιμη αντιαισθητική ουλή. Με τη μέθοδο FUE
αφαιρούνται μεμονωμένα τα τριχοθυλάκια με εργαλείο πολύ μικρής διαμέτρου και εν συνεχεία επανατοποθετούνται ένα προς ένα στην πάσχουσα περιοχή όπου υπάρχει αραίωση, έτσι ώστε να έχουμε ένα απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα. Ο στόχος μιας σωστής μεταμόσχευσης είναι η μέγιστη πυκνότητα φύτρωσης των νέων τριχοθυλακίων να φτάσει το 98%». 



Ποια είναι η αποτελεσματικότητα της μεθόδου;
Αν η τεχνική FUE εφαρμοστεί από έμπειρη ιατρική ομάδα, οι πιθανότητες επιτυχίας της επέμβασης είναι πολύ μεγάλες. Ο ασθενής τους πρώτους μήνες μετά την επέμβαση, θα διανύσει μια φάση στασιμότητας λόγω πρόσληψης των τριχοθυλακίων, και εν συνεχεία, μια φάση σταδιακής ανάπτυξης των τριχών στο μεταμοσχευμένο τμήμα, τόσο σε αριθμό όσο και σε μήκος. Όπως μας επισημαίνει ο ΔρΒεκρής, σε ένα διάστημα περίπου 4-6 μηνών έχουν γίνει ήδη ορατά τα πρώτα ουσιώδη αποτελέσματα της μεταμόσχευσης ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται σταδιακά σε 12 μήνες. Αυτό που μπορεί να περιμένει ο ασθενής, εφόσον εφαρμοστεί η διαδικασία υπό τις κατάλληλες προϋποθέσεις, είναι ένα πυκνό, φυσικό αποτέλεσμα χωρίς καθόλου παρενέργειες. 

Ποιους παράγοντες θα πρέπει να προσέχει ο υποψήφιος πριν προβεί σε μεταμόσχευση μαλλιών;  
Ο κυριότερος παράγοντας θα πρέπει να είναι η σωστή επιλογή του γιατρού και της κλινικής όπου θα πραγματοποιήσει τη μεταμόσχευση. Ο δεύτερος παράγοντας θα πρέπει να είναι η εξειδίκευση και η εμπειρία της χειρουργικής ομάδας.«Καθώς η τεχνική FUE αγγίζει τα όρια της μικροχειρουργικής και θα πρέπει να εφαρμόζεται αποκλειστικά από πλαστικούς χειρουργούς ή δερματολόγους που γνωρίζουν σε βάθος την τεχνική. Ειδάλλως εσφαλμένη επιλογή ή μη εξειδίκευση του ιατρού και της ομάδας μπορεί να οδηγήσει σε φτωχά χειρουργικά αποτελέσματα», μας τονίζει ο Δρ Βεκρής.  

Θα πρέπει επίσης οι ασθενείς να είναι πολύ προσεκτικοί στην επιλογή κλινικών,καθώς είναι πολλά τα παραδείγματα των κλινικών οι οποίες προβάλουν ως επιχείρημα επιλογής τους τις χαμηλές τιμές και συσχετίζουν το κόστος της συνεδρίας με τον αριθμό των τριχοθυλακίων ή τις ώρες της συνεδρίας. Οι τακτικές αυτές είναι εξαιρετικά παραπλανητικές καθώς κάθε ασθενής έχει διαφορετικές ανάγκες και προσδοκίες, συνεπώς η συνεδρία είναι απόλυτα εξατομικευμένη σε σχέση με τη διάγνωση που πραγματοποιείται από το γιατρό.  

Γιατί να επιλέξω την Advanced Hair Clinics;
H Advanced Hair Clinics είναι η πλέον εξειδικευμένη κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών η οποία πρόσφατα κέρδισε μια μεγάλη διάκριση για την Ελλάδα και τον Ιατρικό Τουρισμό με την βράβευσή της ως κορυφαία κλινική μεταμόσχευσης μαλλιών στον κόσμο από τον έγκριτο οργανισμό  International Medical Travel Journal (IMTJ). Ο πλαστικός χειρουργός Δρ Aναστάσιος Βεκρής, εφαρμόζει με απτά επιτυχημένα αποτελέσματα τη σύγχρονη μέθοδο FUE, καθώς έχει εξειδίκευση στον τομέα της μεταμόσχευσης μαλλιών και έχει εκπαιδεύσει πολλούς γιατρούς που πραγματοποιούν επεμβάσεις με την μέθοδο FUE, γεγονός που εγγυάται το 100% επιτυχίας της επέμβασης με ένα απολύτως φυσικό αποτέλεσμα.

Info:Advanced Hair Clinics www.advancedhairclinics.gr 
Τηλ. (+30) 210 6980451, (+30) 2310 224240




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης