Εμπειρίες και όχι αγαθά - πώς οι νεότερες γενιές μας δείχνουν τον δρόμο

Εμπειρίες και όχι αγαθά - πώς οι νεότερες γενιές μας δείχνουν τον δρόμο

Ακολουθώντας μία διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά στις προτεραιότητες που έχει ο καθένας στη ζωή του

eurobank1

Sponsored Content

Οι τελευταίες δεκαετίες έχουν χαρακτηριστεί τόσο από καταιγιστικές τεχνολογικές εξελίξεις και καινοτομίες που αλλάζουν συνεχώς τη ζωή μας όσο και μία αδιάκοπη αναζήτηση υλικών αγαθών, που μας κάνει, σε πολλές περιπτώσεις, να χάνουμε το πραγματικό νόημα της ζωής. Σε μία προσπάθεια να δώσουν ξανά ουσία στα σημαντικά οι νεότερες γενιές κυρίως φαίνεται να πρωτοστατούν σε ένα “κίνημα” που δίνει έμφαση σε κάτι πιο ουσιαστικό: στις εμπειρίες και στο πώς υπερβαίνουν σε αξία οτιδήποτε χειροπιαστό.

217864546_m_normal_none

Από ταξιδιωτικές περιπέτειες έως συναυλίες και λοιπές εκδηλώσεις που έχουν να κάνουν με την τέχνη, οι νεότερες γενιές δείχνουν σιγά σιγά την προτίμησή τους στη δημιουργία αναμνήσεων και συναισθηματικών συνδέσεων, σε έναν κόσμο που χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και, πολλές φορές, δεν μας αφήνει να απολαύσουμε τη στιγμή. Είναι κάτι που πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα για όλους, ώστε να ακολουθήσουν μία τέτοια προσέγγιση.


Τα βιωματικά ταξίδια και οι γαστρονομικές εμπειρίες αποκτούν προτεραιότητα
Ένα δείγμα αυτής της αλλαγής νοοτροπίας είναι το πώς οι νεότερες γενιές αντιμετωπίζουν τα ταξίδια και τις αποδράσεις, δείχνοντας μία ολοένα και αυξανόμενη προτίμηση προς ξεχωριστές, βιωματικές, ταξιδιωτικές εμπειρίες που προσφέρουν ευκαιρίες να εμβαθύνουν περισσότερο στον πολιτισμό ενός τόπου και να μάθουν πράγματα που θα τους εξελίξουν και προσωπικά. Σύμφωνα με έρευνα του Booking.com που δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2023, το 73% των ταξιδιωτών που συμμετείχαν δήλωσαν ότι ανυπομονούν να ζήσουν ένα ταξίδι “εκτός ζώνης άνεσης” που θα τους ωθήσει πέρα από τα όριά τους.

Κλείσιμο
74355071_m_normal_none

Καθώς ολοένα και περισσότεροι έλκονται από προορισμούς που τους επιτρέπουν να ζήσουν κάτι διαφορετικό, να γνωρίσουν καλύτερα  πολιτισμούς, παραδόσεις και τρόπους ζωής, βρίσκουν τον τρόπο μέσα από αυτό να κατανοήσουν καλύτερα τον πλανήτη μας και τη θέση τους σε αυτόν. Ξεχωριστά ταξίδια, όπως το να επισκεφθεί κάποιος ένα κέντρο γιόγκα στην Ινδία για να αφεθεί στην πρακτική της γιόγκα στον τόπο προέλευσής της ή το να περάσει μερικές μέρες σε ένα αγρόκτημα στην Τοσκάνη μαθαίνοντας τα μυστικά της παραδοσιακής ιταλικής κουζίνας ή την τοπική παραγωγή κρασιού, αποτελούν εμπειρίες που θα θυμάται σε όλη του τη ζωή.

211561469_m_normal_none


Οι νεότερες γενιές, στην αναζήτησή τους για ποικίλες και αυθεντικές εμπειρίες, έλκονται όλο και περισσότερο, έτσι και αλλιώς, από γαστρονομικές περιπέτειες που προσφέρουν έναν συνδυασμό γεύσεων, γνωριμίας με την κουζίνα διαφορετικών τόπων και παραδόσεων. Ενδιαφέρονται για μοναδικές γευστικές εμπειρίες, είτε πρόκειται για το να δοκιμάσουν διαφορετικές κουζίνες σε ένα
φεστιβάλ street food είτε να συμμετάσχουν σε σεμινάρια μαγειρικής που θα τους δώσουν νέες γνώσεις στην κουζίνα.

88287319_m_normal_none

Συναυλίες και εκδηλώσεις ως μέσο κοινωνικοποίησης και απόκτησης νέων εμπειριών
Επιπλέον, δίνουν έμφαση και στο πώς οι εμπειρίες που θα αποκτήσουν θα ενισχύσουν την επικοινωνία και την αλληλεπίδρασή τους με άλλα άτομα. Η παρουσία σε social events, όπως συναυλίες, πολιτιστικά φεστιβάλ ή εκθέσεις τέχνης, συνδέουν όσους συμμετέχουν και τους προσφέρουν τη δυνατότητα να ξεφύγουν για λίγο από την ψηφιακή πραγματικότητα της virtual επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης με άλλους μόνο μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Τους κάνουν να εκτιμήσουν ολοένα και περισσότερο την αναντικατάστατη αξία της επαφής πρόσωπο με πρόσωπο και των κοινών εμπειριών για την καλλιέργεια νέων γνωριμιών και την ενίσχυση της αίσθησης της κοινότητας. Τους δίνουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν ιδέες, να κάνουν νέες φιλίες, αλλά και να υπερβούν πολιτιστικά και κοινωνικά εμπόδια στις σχέσεις τους.

131583295_m_normal_none

Ήρθε η στιγμή για μία εμπειρία που δεν έχεις ξαναζήσει 
Αν είσαι ή αισθάνεσαι νέος, έχεις τώρα την ευκαιρία να ζήσεις μία ξεχωριστή εμπειρία που θα θυμάσαι για πάντα, συμμετέχοντας στον μεγάλο διαγωνισμό των πιστωτικών καρτών Mastercard που μπορούν να γίνουν το εισιτήριό σου για να έχεις πρόσβαση σε κορυφαία στον κόσμο events στον χώρο της μουσικής και του κινηματογράφου.  Πρώτοι προορισμοί τα 66α GRAMMY Awards® και τα BRIT Awards 2024! Συγκεκριμένα, για κάθε συναλλαγή με πιστωτική κάρτα Eurobank Mastercard, από 50€ και άνω, στο διάστημα από 01/11 έως και 15/12/2023 κερδίζεις από μία συμμετοχή στις μεγάλες κληρώσεις για:

Α) 2 τυχερούς x 2 που θα ταξιδέψουν στο Los Angeles για να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία παρακολουθώντας από κοντά τα 66α GRAMMY Awards® (η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα την Κυριακή 4/2/2024 στο Crypto.com Arena) και επιπλέον θα έχουν:

- Εισιτήρια για τα 66α GRAMMY Awards®

- Πρόσβαση στο κόκκινο χαλί και στο επίσημο after party της διοργάνωσης

- Ιδιωτική ξενάγηση στις πρόβες του event αλλά και στην πόλη

- Περιποίηση ομορφιάς από επαγγελματία στιλίστα πριν το event

- Δείπνο σε διάσημο εστιατόριο της πόλης

- Αεροπορικά εισιτήρια

- Διαμονή 3 διανυκτερεύσεων με πρωινό και μετακινήσεις

- Ημερομηνίες ταξιδιού 02-05 Φεβρουαρίου 2024.


Β) 5 τυχερούς x 2 που θα ταξιδέψουν στο Λονδίνο για να ζήσουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία παρακολουθώντας από κοντά τα BRIT Awards 2024 (η τελετή βράβευσης θα λάβει χώρα τo Σάββατο 2/3/2024 στο Ο2 Arena) και επιπλέον θα έχουν:

- Εισιτήρια για τα BRIT Awards 2024 και πρόσβαση στο επίσημο after party

- Δείπνο 3 πιάτων σε κοινό τραπέζι για 10 με φανταστική ζωντανή μουσική πριν την τελετή

- Αεροπορικά εισιτήρια

- Διαμονή 1 διανυκτέρευσης σε ξενοδοχείο 4* στο Λονδίνο με πρωινό

- Ημερομηνίες ταξιδιού 02-03 Μαρτίου 2024.

Συμμετέχουν όλες οι πιστωτικές κάρτες Eurobank Mastercard που έχεις ήδη ή θα αποκτήσεις (Mastercard Classic, Mastercard Gold, Premium Club Platinum Mastercard, Cosmote World Mastercard, Reward World Mastercard, Euroline Style Mastercard και ΣΑΚΑ Mastercard). 

30372798_m_normal_none
Δεν είναι τυχαίο ότι συναντάμε ολοένα και συχνότερα τελευταία πρωτοβουλίες που δείχνουν τον δρόμο σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπειρία σε κάθε στιγμή τους παραβλέποντας τα υλικά αγαθά. Το νησί Ulko-Tammio στη Φινλανδία, ξεκίνησε το καλοκαίρι μία σχετική καμπάνια που προτρέπει τους επισκέπτες να αφήσουν στην άκρη το κινητό τους, ενισχύοντας έτσι την εμπειρία που ζουν κατά την παραμονή τους και τη σύνδεσή τους με τη φύση. Το να εκτιμά κάποιος τις εμπειρίες έναντι των υλικών αγαθών αποτελεί σημαντικό βήμα προς τη συναισθηματική ολοκλήρωση και την προσωπική του ανάπτυξη. Είναι κάτι που του δίνει μεγαλύτερη εσωτερική δύναμη για να αντιμετωπίζει προκλήσεις που μπορεί να προκύψουν καθημερινά, ενώ, ταυτόχρονα, του επιτρέπει να εμπλουτίσει τις σχέσεις του με άλλους ανθρώπους και του προσφέρει, τελικά, μία πιο ισορροπημένη και πλήρη ζωή.

208814415_m_normal_none
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης