Είμαστε ένα με το νερό

Είμαστε ένα με το νερό

Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι μια ευκαιρία στοχασμού γύρω από το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης

PROTOTHEMA__963x541_-2

Sponsored Content

Ζούμε σε έναν γαλάζιο υδάτινο πλανήτη που το μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειάς του αποτελείται από νερό. Το 65-70% του σωματικού μας βάρους απαρτίζεται από νερό. Ασυναίσθητα το ακολουθούμε κάθε στιγμή, εναρμονιζόμαστε μαζί του, γαληνεύουμε όταν το βλέπουμε ήρεμο, μάς προκαλεί δέος όταν κυλά με ορμή, και αρκεί να παρακολουθήσουμε τη ροή του για να πάρουμε τα μεγαλύτερα μαθήματα ζωής. Μάς διδάσκει να πηγαίνουμε πάντα μπροστά λειαίνοντας τις αιχμές, να είμαστε ευέλικτοι μπαίνοντας σε νέους δρόμους, και να υπερπηδάμε τα εμπόδια που βρίσκουμε στην πορεία μας.

Η προαιώνια σοφία του μας προτρέπει να γίνουμε η δύναμη που θα κάνει δυνατά όσα θεωρούμε αδύνατα. Καθώς κυλά μας παρασέρνει να κυλήσουμε μαζί του, πάντα να συνεχίζουμε, να μην σταματάμε στα δύσκολα, να γινόμαστε ένα με τη φύση και τον κόσμο ολόκληρο.

Τη σημαντικότητα αυτού του πολύτιμου αγαθού, μιας κινούμενης σταθεράς που γεννά πολιτισμό, μας υπενθυμίζει η Παγκόσμια Ημέρα Νερού, που καθιερώθηκε από τον ΟΗΕ το 1992 κι από τότε τιμάται στις 22 Μαρτίου, κάθε χρόνο.

Unknown-32
Γεφύρι του Κόκκορου- Ζαγόρι
Κλείσιμο
Το δώρο της γης
Η Βίκος Α.Ε., με ηγετική θέση στην αγορά, ακολουθώντας με σεβασμό την πορεία και τη ροή του νερού, έχει θέσει ως στόχο να αναδείξει την αξία και τη δύναμή του. Το φυσικό μεταλλικό νερό Βίκος είναι η προσφορά ενός σπάνιου τόπου, όπως είναι τα Ζαγοροχώρια Ηπείρου. Ένα δώρο της γης, που θεωρείται μοναδικό γιατί εμφιαλώνεται απευθείας στην ομώνυμη πηγή και παρουσιάζει χαμηλή περιεκτικότητα σε άλατα και υψηλή σε ασβέστιο, συμβάλλοντας έτσι στην καλή λειτουργία του οργανισμού.

Οι άνθρωποι της εταιρείας Βίκος, από την πρώτη εμφιάλωση που πραγματοποιήθηκε πριν από 31 χρόνια, δεν έχουν σταματήσει να δείχνουν την εκτίμησή τους σε αυτό. Με όρους βιώσιμης ανάπτυξης, η εταιρεία εμφιαλώνει απευθείας από τις πηγές και χωρίς καμία επεξεργασία, το φυσικό μεταλλικό νερό για να το διανείμει σε κάθε άκρη της Ελλάδας και στο εξωτερικό.


Σύμβολο αειφορίας και ζωής
Κάθε χρόνο, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού είναι για την εταιρεία μία ακόμη ευκαιρία στοχασμού γύρω από το πολυτιμότερο αγαθό της φύσης.

Για την Βίκος Α.Ε., η αποτροπή της κλιματικής αλλαγής, η βιωσιμότητα, η προστασία του περιβάλλοντος, η υγεία αλλά και οι ανάγκες της τοπικής κοινωνίας μοιάζουν τόσο φυσικά όσο και το νερό, ένα κατεξοχήν σύμβολο αειφορίας, καθώς βρίσκεται σε μία διαρκή διαδικασία κυκλικής αναγέννησης. Όραμα της εταιρείας είναι να βοηθήσει στην ύπαρξη ενός οικοσυστήματος που θα λειτουργεί ισορροπημένα. Γι΄ αυτό, θέλει να μας κάνει όλους κοινωνούς της βασικής της φιλοσοφίας: Το περιβάλλον στο οποίο ζούμε είναι ο Κοινός μας Οίκος. Υποχρέωσή μας είναι να το σεβόμαστε και να το προστατεύουμε με προσήλωση και συνέπεια. Αποστολή της εταιρείας Βίκος είναι να εξασφαλίζει και να παρέχει φυσικό, αγνό νερό στους καταναλωτές της.

Unknown-27
Βοϊδομάτης
Το νερό που δίνει ζωή στη ζωή
Στο πλαίσιο των αρχών εταιρικής υπευθυνότητας, μέσα στο οποίο κινείται, υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο, πολυδιάστατο πρόγραμμα δράσεων, με τον τίτλο «Ο Β-οίκος της ζωής μας», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα περιβάλλοντος, και βιωσιμότητας, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύεται η αξία του εθελοντισμού, της προσφοράς προς τον άνθρωπο. Οι δράσεις εταιρικής υπευθυνότητας παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα water.gr δίνοντας το περιβαλλοντικό και κοινωνικό αποτύπωμα της εταιρείας που επιχειρεί πάνω σε αυτό το πολύτιμο αγαθό της φύσης.

Φέτος, την Παγκόσμια Ημέρα Νερού, η εταιρεία Βίκος παρουσιάζει το μανιφέστο του νερού, μία διακήρυξη για το πολύτιμο αυτό στοιχείο που μας εμπνέει, μας διδάσκει και μας οδηγεί.
Unknown-34
Γεφύρι της Κλειδωνιάς

Το μανιφέστο του νερού
Κυλάς μαζί του.
Η ηρεμία του σε γαληνεύει. Την ορμή του, τη σέβεσαι.
Την πορεία του, την ακολουθείς. Σε κατευθύνει, σου δείχνει πώς να πηγαίνεις μόνο μπροστά. Πώς να είσαι ευέλικτος. Να υπερπηδάς τα εμπόδια. Να λιαίνεις τα βράχια.
Το νερό αλλάζει τόπους με ορμή, γεννά πολιτισμό, αντανακλά φως και με φροντίδα ξανανιώνει τη γη.
Εσύ, κοντά, μαθαίνεις από τη σοφία του. Γίνεσαι ο ίδιος ροή που ωθεί τα αδύνατα να γίνουν δυνατά.
Το νερό είναι το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον σου.
Είναι η κινούμενη σταθερά σου.
Είναι μέσα σου. Η ροή σου, η δύναμή σου.
Unknown-24
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης