Ακρωτήριο Ταίναρο: Ταξίδι στα μυθικά μυστήρια της Μάνης

Ακρωτήριο Ταίναρο: Ταξίδι στα μυθικά μυστήρια της Μάνης

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες 

Ακρωτήριο Ταίναρο: Ταξίδι στα μυθικά μυστήρια της Μάνης
Προσεγγίζεται από το μονοπάτι που ξεκινά από το εκκλησάκι των Αγίων Ασωμάτων το οποίο έχει χτιστεί με τις πέτρες του ιερού του Ταινάριου Ποσειδώνα.

Ανατολικά, βρίσκεται λαξευμένο στο βράχο το Ψυχοπομπείο απ' όπου παραλάμβανε ο συνοδός τις ψυχές και τις συνόδευε στην πύλη του Άδη. Πρόκειται για σπηλιά απ' όπου πέρασε ο Ηρακλής σύμφωνα με το Μύθο, προκειμένου να αντιμετωπίσει τον Κέρβερο. Περπατώντας δυτικά συναντάς ίχνη από τον αρχαίο και ρωμαϊκό οικισμό όπως το περίφημο ψηφιδωτό του 1ου μ.Χ αιώνα. Μετά από 45 λεπτά διαδρομή φτάνεις στο φάρο του Ακροταίναρου, ένα κτίριο του 1822.Κλείσιμο
Το όνομα του ακρωτηρίου, οφείλεται στον ήρωα Ταίναρο, γιο του Δία, που έχτισε την ομώνυμη πόλη στον ισθμό της Ακρωταινάριας χερσονήσου. Το ακρωτήριο κατά τα χρόνια της Φραγκοκρατίας μετονομάστηκε σε Κάβο Ματαπάς.Ο Φάρος του 1882, είναι ένα ορθογώνιο λιθόκτιστο κτίριο ύψους 16 μέτρων χτισμένο 20 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας. Ο Φάρος του Ακρωταίναρου κατασκευάστηκε από Γάλλους και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1887. Μέχρι το 1984 φιλοξενούσε τρεις φαροφύλακες. Από τότε φύλαξή και η λειτουργία του αντικαταστάθηκε με αυτόματο φωτιστικό μηχανισμό που λειτουργεί με ηλιακή ενέργεια.

Πηγή: aboutickets.comΚλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης