Δράσεις του υπουργείου Τουρισμού για τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα - Πραγματοποιήθηκε το πρώτο fam trip
Η Υπηρεσία ΕΟΤ ΗΠΑ σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης διοργάνωσε ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) στην Αθήνα, την Αργολίδα και την Κρήτη για την ΑμεΑ Αμερικανίδα, Ellen Stohl, και τους συνοδούς της
Δράσεις για την προβολή της Ελλάδας στις ΗΠΑ ως τουριστικού προορισμού που στηρίζει την ισότητα και τη συμπερίληψη, προωθούν το Υπουργείο Τουρισμού και ο ΕΟΤ.
Το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης (fam trip) για 'Ατομα με Αναπηρία στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε σε Αττική, Αργολίδα και Κρήτη με μεγάλη επιτυχία από τις 19 έως τις 28 Απριλίου 2024.
Η δράση αποτελεί μια ακόμη πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού, σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του Ετησίου Σχεδίου Δράσης 2024 του Υπουργείου Τουρισμού στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται ως ξεχωριστή ενότητα η "Προστασία των Δικαιωμάτων των ΑμεΑ". Η Αμερικανίδα καθηγήτρια πανεπιστημίου και αρθρογράφος Ellen Stohl και οι συνοδοί της που παρακολούθησαν τη συγκεκριμένη δράση, αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις από την παραμονή τους στη χώρα μας.
Σχετικό άρθρο της κας Stohl σχετικά με την προσβασιμότητα και τις υποδομές για άτομα με κινητικά προβλήματα στους ελληνικούς προορισμούς θα δημοσιευθεί στο φθινοπωρινό τεύχος του αμερικανικού περιοδικού "New Mobility Magazine", που εξειδικεύεται σε θέματα ποιότητας ζωής για άτομα σε αναπηρικό αμαξίδιο.
Στο Vione Paros, υπό την διαχείρηση της SWOT Hospitality, η φιλοξενία, η γαστρονομία και η θέα στο Αιγαίο συνθέτουν μια πρόταση διαμονής που αποτυπώνει τον σύγχρονο χαρακτήρα του νησιού.
Σήμερα, οι επιχειρήσεις δεν αναζητούν απλώς θεωρητικές γνώσεις, αλλά ανθρώπους που μπορούν να ενταχθούν άμεσα στην παραγωγή, να χειριστούν σύγχρονες τεχνολογίες και να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις ενός περιβάλλοντος που αλλάζει με ιλιγγιώδεις ρυθμούς