Ανοίγει το Μπαλί για τους ξένους τουρίστες από τα μέσα Οκτωβρίου

Ανοίγει το Μπαλί για τους ξένους τουρίστες από τα μέσα Οκτωβρίου

Οι επισκέπτες θα μπαίνουν σε καραντίνα για οκτώ ημέρες με δικά τους έξοδα

bali-tourists-wearing-masks
Η Ινδονησία θα ξανανοίξει το τουριστικό νησί του Μπαλί σε ορισμένους ξένους ταξιδιώτες, μεταξύ αυτών σε επισκέπτες από την Κίνα, τη Νέα Ζηλανδία και την Ιαπωνία, από τις 14 Οκτωβρίου, δήλωσε σήμερα ο Λούχουτ Παντζαϊτάν, υψηλόβαθμο μέλος του υπουργικού συμβουλίου.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Μπαλί θα είναι ανοικτό σε ξένους τουρίστες από αυτή την ημερομηνία, με τους επισκέπτες να μπαίνουν σε καραντίνα για οκτώ ημέρες με δικά τους έξοδα, δήλωσε ο Λούχουτ σε δημοσιογράφους.

Το εκ νέου άνοιγμα της χώρας και η χαλάρωση των κοινωνικών περιορισμών γίνεται σε φάσεις, δήλωσε, διότι η Ινδονησία «δεν θέλει να συμβεί το απρόσμενο».

Η Ινδονησία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν πληγεί περισσότερο λόγω της COVID-19 στην Ασία, καταγράφοντας επισήμως πάνω από 4 εκατ. κρούσματα και 142.000 θανάτους, αν και ειδικοί σε θέματα δημόσιας υγείας πιστεύουν ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι πολύ μεγαλύτερος.

Ωστόσο, τα ημερήσια κρούσματα έχουν μειωθεί από τα επίπεδα άνω των 56.000 στο αποκορύφωμα του δεύτερου κύματος στα μέσα Ιουλίου φέτος σε 1.100 μολύνσεις στις 3 Οκτωβρίου.

Ο υπουργός Υγείας Μπούντι Γκουνάντι Σαντίκιν είχε προαναγγείλει το άνοιγμα του δημοφιλούς νησιωτικού θερέτρου, λέγοντας ότι οι ξένοι τουρίστες θα μπορούν να επιστρέψουν αφού τουλάχιστον το 70% των κατοίκων στο Μπαλί θα έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου κατά της Covid-19.

Ειδήσεις σήμερα

Pandora Papers: «Σεισμός» από τις αποκαλύψεις για τα μυστικά των ισχυρών του πλανήτη

Τα μυστικά της συμφωνίας για τις φρεγάτες: Πώς φτάσαμε στην αγορά των Belh@rra

Το Κίνημα Αλλαγής της άγριας σύγκρουσης: Οι διαφωνίες και οι συγκλίσεις στον δρόμο προς τις εκλογές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης